Ο MrBeast έχτισε 100 πηγάδια στην Αφρική στο τελευταίο του βίντεο

Μάρκος Σεφερλής - Ακυβέρνητο καράβι η πατρίδα μας

Δείτε επίσης

Κατερίνα Ματέρη
Κατερίνα Ματέρη
Γεννήθηκα το 1997 στην Αθήνα αλλά η μεγάλη μου αγάπη είναι το νησί μου, η Κεφαλονιά. Όταν ήμουν μικρή ήθελα να γίνω αεροσυνοδός, μετά δασκάλα, μετά στρατιωτική ψυχολόγος. Αυτό που δεν είχα καταλάβει όμως ήταν ότι μου άρεσε η δημοσιογραφία και η επικοινωνία. Έτσι σπούδασα Επικοινωνία και ΜΜΕ. Μου αρέσει να περπατάω και να ανακαλύπτω γραφικά σοκάκια και μαγαζιά, λατρεύω τα ταξίδια και κρατάω για ενθύμιο εισιτήρια και αποδείξεις απο κάθε προορισμό και ξοδεύω περισσότερα λεφτά από όσα έχω σε βιβλία και σουβενίρ.

Ο νούμερο ένα Youtuber στον πλανήτη, MrBeast, κατά κόσμον Jimmy Donaldson, ταξίδεψε στην Αφρική για να χτίσει δεκάδες πηγάδια και να παρέχει πόσιμο νερό σε όσους κατοίκους δεν έχουν πρόσβαση.

Ο MrBeast είναι γνωστός για τα παλαβά του βίντεο όπως αυτό με την δική εκδοχή των Squid Games. Επιπλέον, είναι επίσης γνωστός για τη φιλανθρωπία του. Στο παρελθόν έχει περιθάλψει παράλυτα σκυλιά, έχει πληρώσει για ένα νοσοκομείο παίδων και έχει βοηθήσει εκατοντάδες ανθρώπους να δουν και να ακούσουν. Η τελευταία του φιλανθρωπική πράξη τον βρίσκει στην ήπειρο της Αφρικής.

Ο MrBeast έχτισε 100 πηγάδια σε όλη την Αφρική, ξεκινώντας από την Κένυα

Στο τελευταίο βίντεο, ο MrBeast και η ομάδα του ξεκίνησε από την Κένυα για να λύσουν ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που έχουν εκεί: την πρόσβαση σε καθαρό πόσιμο νερό. Εκεί ανέλαβε την πρόκληση της κατασκευής 100 πηγαδιών σε όλη την ήπειρο της Αφρικής.

Το βίντεο του MrBeast δείχνει την κατασκευή καθαρού πόσιμου νερού στις τοπικές κοινότητες. Το πρώτο πηγάδι είναι χτισμένο σε ένα χωριό της Κένυας, ενώ το βίντεο ακολουθεί τον ίδιο καθώς ταξιδεύει σε διάφορες τοποθεσίες στην Αφρική, συμπεριλαμβανομένης της Ζιμπάμπουε και άλλων χωρών, για να χτίσουν πηγάδια και να βελτιώσουν τις πηγές νερού.

Στο βίντεο, το οποίο έχει συγκεντρώσει πάνω από 50 εκατομμύρια προβολές στο Youtube μέσα σε τρεις μέρες, ο MrBeast περιγράφει πως οι μαθητές δεν έχουν άλλη επιλογή από το να χρησιμοποιούν μη ασφαλές πηγές νερού, θέτοντας σε κίνδυνο τη ζωή τους. Η ομάδα του κατασκεύασε τα πηγάδια χρησιμοποιώντας ένα μεγάλο γεωτρύπανο που έφτανε μέχρι την υπόγεια παροχή νερού. Αφού έφτιαξε τα πηγάδια, ο MrBeast δώρισε δεξαμενές νερού στους ανθρώπους, επιτρέποντάς τους να αποθηκεύουν και να χρησιμοποιούν το νερό όπως χρειάζεται.

Το βίντεο συνεχίζει στη Ζιμπάμπουε, όπου εκεί κατασκευάστηκε μια γέφυρα για πιο γρήγορη πρόσβαση σε ένα πηγάδι. Το ποτάμι αποτελούσε σημαντικό κίνδυνο για την κοινότητα και ο MrBeast βοήθησε στην κατασκευή μιας πιο γερής γέφυρας για τους ανθρώπους. Στη συνέχεια, επισκέφτηκε ένα τοπικό νοσοκομείο στη Ζιμπάμπουε που βασίζεται σε μια μακρινή πηγή νερού. Ο MrBeast χρηματοδότησε την κατασκευή ενός νέου πηγαδιού για να βοηθήσει τις έγκυες μητέρες που προηγουμένως έπρεπε να περπατήσουν μεγάλη απόσταση για να βρουν νερό.

Το έργο του MrBeast εκτείνεται στην Ουγκάντα, τη Σομαλία και το Καμερούν, ενώ στο βίντεο υπογραμμίζεται η σημασία της αντιμετώπισης του παγκόσμιου προβλήματος του καθαρού νερού και προτρέπει σε συλλογική δράση. Ο MrBeast καλεί τους θεατές να δωρίσουν χρήματα στο Beast Philanthropy για να υποστηρίξουν την κατασκευή περισσότερων πηγαδιών.

«Έχουμε περάσει πάνω από 8 μήνες δουλεύοντας για το αυριανό βίντεο και είναι το καλύτερο πράγμα που έχω κάνει ποτέ», έγραψε.

Δεν πέρασε πολύς καιρός πριν την τελευταία προσπάθεια του MrBeast και ήδη το νέο βίντεο έχει προκαλέσει διαμάχη για τις πραγματικές προθέσεις του Youtuber καθώς τα τρολ των μέσων κοινωνικής δικτύωσης κατηγόρησαν τον YouTuber ότι ήταν ανειλικρινής.

Ο MrBeast απάντησε στις κατηγορίες με ένα tweet, λέγοντας ότι πιστεύει ότι «θα ακυρωθεί» λόγω του βίντεο. «Ξέρω ήδη ότι θα ακυρωθώ επειδή ανέβασα ένα βίντεο που βοηθάει τους ανθρώπους και για να είμαι 100% σαφής, δεν με νοιάζει», έγραψε. «Πάντα θα χρησιμοποιώ το κανάλι μου για να βοηθήσω τους ανθρώπους και να προσπαθώ να εμπνεύσω το κοινό μου να κάνει το ίδιο».

Δείτε το βίντεο:

Ακολουθήστε την σελίδα μας Bestnews στο Facebook

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News

- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -

Ο Καιρός

- Advertisement -

Καιρός Αθήνα

Τελευταία Νέα

- Advertisement -

Σας ενδιαφέρουν

- Advertisement -