ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

Ο Όμιλος ΙΑΣΩ παραχωρεί 70 κλίνες του Κέντρου Αποκατάστασης Φιλοκτήτης

Με επιστολή του στο Υπουργείο Υγείας, ο Όμιλος ΙΑΣΩ γνωστοποίησε τη δωρεάν παραχώρηση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας εβδομήντα κλινών του Κέντρου Αποκατάστασης Φιλοκτήτης, το οποίο βρίσκεται στο Κορωπί Αττικής. Μάλιστα, όπως ανακοινώθηκε, η παραχώρηση έχει άμεση ισχύ.

Οι κλίνες διατίθενται για περιστατικά μη σχετιζόμενα με COVID-19, με στόχο της προσφοράς την αποδέσμευση κλινών από τα νοσοκομεία αναφοράς του ΕΣΥ.

Ταυτόχρονα, ο όμιλος παραχωρεί στο ΕΣΥ τον πλήρη εξοπλισμό για δύο θέσεις Μονάδας Αυξημένης Φροντίδας (ΜΑΦ), συνδράμοντας στην υποστήριξη περιστατικών κορονοϊού.

“Ο όμιλος ΙΑΣΩ, με αίσθημα ευθύνης και κοινωνικής ευαισθησίας απέναντι στην πρωτόγνωρη υγειονομική κρίση, που μαστίζει τη χώρα μας, συνδράμει στο μέτρο του δυνατού, στο Εθνικό Σύστημα Υγείας”, σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση.

Ο Όμιλος ΙΑΣΩ έχει διακριθεί με τέσσερα βραβεία Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, στηρίζοντας σταθερά ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες και σημαντικές δράσεις περισσότερων από 20 Μη Κυβερνητικών Οργανισμών και Συλλόγων για την παροχή υψηλής ποιότητας ιατρικών υπηρεσιών.

Ένας από τους κυριότερους στόχους του Ομίλου ΙΑΣΩ με το πρόγραμμα «δίπλα σας» είναι να βρίσκεται δίπλα στις ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες καλύπτοντας σημαντικές ανάγκες των πολιτών. Είναι δίπλα τους έμπρακτα, υλοποιώντας ποικίλες δράσεις,

  • Στηρίζει ενεργά μη κυβερνητικούς οργανισμούς, κυρίως εκείνους που φροντίζουν για το παιδί, τη γυναίκα και την οικογένεια.
  • Σε περιπτώσεις ασθενών που χρειάζονται βοήθεια παρέχει ολοκληρωμένη ιατρική φροντίδα με δωρεάν προληπτικές εξετάσεις ή χειρουργικές επεμβάσεις.
  • Παρέχει σημαντικές εκπτώσεις και προνόμια σε ειδικές ομάδες ατόμων που δοκιμάζονται πολύ έντονα από την οικονομική κρίση όπως εκπτώσεις σε τοκετούς, χειρουργικές επεμβάσεις, εξετάσεις και νοσηλεία, δωρεάν επισκέψεις σε ιατρούς όλων των ειδικοτήτων για τους ίδιους και τις οικογένειες τους καθώς και απεριόριστες επισκέψεις για τα παιδιά τους, σε ιατρούς όλων των ειδικοτήτων του ΙΑΣΩ Παίδων.
  • Προσφέρει δωρεάν εξετάσεις, ιατρική και νοσηλευτική κάλυψη και χορηγίες σε εκδηλώσεις που πραγματοποιούν ιδρύματα, σωματεία, γειτονικοί Δήμοι και αθλητικοί σύλλογοι.
  • Προσφέρει προνομιακές τιμές σε προληπτικές εξετάσεις, με αφορμή τις Παγκόσμιες Ημέρες Υγείας.
  • Είναι δίπλα στις τοπικές κοινωνίες οργανώνοντας ομιλίες, ημερίδες και δράσεις σε Νησιά, Δήμους και Κοινότητες για την έγκαιρη πρόληψη και διάγνωση ασθενειών και γενικά την ευαισθητοποίηση των πολιτών σε θέματα υγείας.

Από το 2015, έχουν πραγματοποιηθεί:

  • 2.960 δωρεάν εξετάσεις/επισκέψεις
  • 65 προσφορές των μονάδων υγείας του Ομίλου ΙΑΣΩ με αφορμή Παγκόσμιες Ημέρες Υγείας
  • πάνω από 50 δωρεάν χειρουργεία
  • πάνω από 75 ενημερωτικές ομιλίες/ξεναγήσεις

Σχετικά άρθρα

Back to top button