ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΧΡΥΣΕΛΙΔΑ

Ο Πρωθυπουργός ξεκούμπωσε την «πολιτειακή του πανοπλία» για να κάνει τη 2η δόση του εμβολίου

Γράφει η Χρύσα Σαραντοπούλου

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης εμβολιάστηκε έχοντας στο πλευρό του τον Σωτήρη Τσιόδρα. Ξεκούμπωσε το πουκάμισό του και εμβολιάστηκε. Έτσι απλά.

Γιατί πρέπει κανείς να ξέρει να βγάζει την «πανοπλία» του. Δεν πρέπει να «σκουριάζει» πάνω μας. Όλοι λίγο πολύ φοράμε την πανοπλία μας, σε όποιον ρόλο μας έχει οδηγήσει η ζωή και οι επιλογές μας να υπηρετούμε. Και όλοι πρέπει να τη βγάζουμε κάποια στιγμή και να θυμόμαστε ότι είμαστε απλά… άνθρωποι. 

Αυτό έκανε και ο Πρωθυπουργός. Αυτή τη φορά δεν φόρεσε κουστούμι, ούτε γραβάτα.

Παρουσιάστηκε ενώπιον όλων μας βγάζοντας την «πολιτειακή του πανοπλία». Μετέδιδε την αίσθηση ότι ο Πρωθυπουργός είναι «γυμνός», όπως όλοι μας απέναντι στον κορωνοιό, και καμιά πανοπλία δεν μπορεί να μας σώσει, παρά μονάχα η θωράκιση του ίδιου μας του οργανισμού εσωτερικά. 

 

Χωρίς την πολιτειακή του πανοπλία…, σαν εκείνο τον Ιππότη με τη Σκουριασμένη Πανοπλία, του Ρόμπερτ Φίσερ. Που προσπαθούσε να σώσει τον κόσμο, προσπαθούσε να σώσει και αυτούς που δεν ήθελαν να σωθούν. Κι όταν κατάφερε να βγάλει τη σκουριασμένη πια πανοπλία από πάνω του, κατάλαβε και το αληθινό νόημα της ζωής. Κατάφερε να σωθεί και να ζήσει. 

 

mitsotakis-embolio Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης εμβόλιο

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ένας ευφυής ηγέτης. Ξέρει τι κάνει. 

Όταν εμβολιάστηκε στην πρώτη δόση, στις 27 Δεκεμβρίου 2020, φορούσε ένα t-shirt. Ούτε αυτό είναι τυχαίο. Ήθελε να μεταφέρει την εικόνα ότι είναι απλά άνθρωπος. Και για να τα λέμε όπως είναι, δεν έκανε και τόσο κρύο τότε! Χριστούγεννα σαν Άνοιξη είχαμε κάνει. 

mitsotakis-embolio Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης εμβόλιο

 

Το ουσιώδες είναι ότι η χώρα μας τα πάει καλά σε αυτή την πρωτόγνωρη παγκόσμια κρίση υγείας και ο Πρωθυπουργός μας δίνοντας το σύνθημα μάχεται γενναία και έξυπνα από την πρώτη στιγμή, καλώντας όλους μας κοντά του. Την ώρα της μάχης άλλωστε χρειάζονται όλοι. 

Και μετά τη μάχη πρέπει να είμαστε όλοι! Γιατί όλοι κάπου χρωστάμε μια… αγκαλιά και περιμένουν να τη δώσουμε.

 

Και να θυμόμαστε να βγάζουμε την πανοπλία!

Ο «ιππότης» είναι άνθρωπος διπλός, σιδερένιος απ’ έξω και σάρκινος από μέσα.

Γράφει η Χρύσα Σαραντοπούλου


Και πάμε στην ΕΙΔΗΣΗ:

Το ουσιώδες είναι ότι στις 8:30 το πρωί της Δευτέρας 18 Ιανουαρίου 2021 ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, έκανε τη δεύτερη δόση του εμβολίου κατά του κορωνοϊού στο «Αττικόν».

mitsotakis-embolio Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης εμβόλιο

Με χαμόγελο αισιοδοξίας πίσω από τη μάσκα, που μπορούσες όμως να το διακρίνεις στα μάτια του, ο Πρωθυπουργός ξεκούμπωσε το πουκάμισό του και εμβολιάστηκε, όπως θα έκανε κάθε απλός άνθρωπος, κάθε συνηθισμένος άνδρας. 

 

Η αισιοδοξία του απορρέει από τον ικανοποιητικό ρυθμό που εξελίσσονται οι εμβολιασμοί κατά του COVID-19 στη χώρα μας, από το χαμηλό αριθμό κρουσμάτων, από την ατομική ευθύνη που έχουμε επιδείξει τηρώντας τα μέτρα προστασίας, από το σταδιακό επιτέλους άνοιγμα της αγοράς, από όλα αυτά που ως σύνολο – ως χώρα έχουμε επιτύχει και θα μας οδηγήσουν στην «ελευθερία» μας, στην κανονικότητά μας. 

 

Πλέον, ο συνολικός αριθμός των ανθρώπων που έκαναν το εμβόλιο από τις 27 Δεκεμβρίου φτάνει τις 80.000. 

«Παραπάνω από 80.000 συμπολίτες μας έχουν ήδη εμβολιαστεί. Ξεκινά και ο δεύτερος κύκλος όσων εμβολιάστηκαν σε πρώτη φάση, εγώ ο ίδιος εμβολιάστηκα σήμερα το πρωί. Μπορώ να σας πω ότι τελείωσα ανώδυνα και χωρίς την παραμικρή παρενέργεια» ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

 

 

  Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News


Chrisa Sarantopoulou

Ταξιδεύω Γράφω Διαβάζω Χορεύω Κολυμπάω! Πατήστε να δείτε περισσότερα

Σχετικά άρθρα

Back to top button