Ο “Ξένιος” Δήμος της Ελλάδας φιλοξενεί Ευρωπαίους μαθητές

Μάρκος Σεφερλής - Ακυβέρνητο καράβι η πατρίδα μας

Δείτε επίσης

Χρύσα Σαραντοπούλου
Χρύσα Σαραντοπούλου
Ταξιδεύω Γράφω Διαβάζω Χορεύω Κολυμπάω!Πατήστε να δείτε περισσότερα

Στην πατρίδα του Ξένιου Δία, το Οροπέδιο Λασιθίου, βρέθηκαν Ευρωπαίοι μαθητές στις 26/9/2019. Το Collège Albert Camus μαζί με το 1ο Γυμνάσιο Ηρακλείου, στο πλαίσιο Εrasmus Past is Art, ξεναγήθηκαν εκεί όπου γεννήθηκε ο πατέρας της ελληνικής μυθολογίας.

Ο Δήμαρχος Οροπεδίου Λασιθίου, κ. Ιωάννης Στεφανάκης, με τη συνοδεία του Αντιδημάρχου κ. Τζιράκη Δημήτρη υποδέχονται τα παιδιά και τους καθηγητές τους και τους γνωρίζουν την κρητική φιλοξενία.

Τα σχολεία περιηγήθηκαν στον ιερό χώρο του Σπηλαίου, στο χωριό Ψυχρό, όπου κατά την ελληνική μυθολογία γεννήθηκε ο πατέρας των θεών, ο Δίας. Οι μαθητές ενημερώθηκαν από το Δήμαρχο για την ιστορία του τόπου, για την ιερότητα του χώρου, και για το βαρύ μυθολογικό φορτίο που φέρει κι έπειτα ακολούθησε επίσκεψη στο Σπήλαιο που γεννήθηκε ο Ξένιος Δίας, ένα σπήλαιο απαράμιλλης ομορφιάς που συνιστά σημείο αναφοράς, αλλά και την αιτία για τη δημιουργία της μυθολογίας μας.

Στη συνέχεια στο χώρο του Δημαρχείου, στο Τζερμιάδων τους υποδέχονται με την προβολή βίντεο για τον πολιτισμό και την ιστορία μας. Ενημερώνονται  για τον τόπο του Οροπεδίου, που συνιστά τόπο-ορόσημο για τον Νομό Λασιθίου.

Καθοριστική η συμβολή του Europe Direct of Crete, το οποίο αντιπροσώπευσαν η Επικεφαλής, κα. Βασιλική Μαδούλκα, και ο Υπεύθυνος Επικοινωνίας & Ενημέρωσης, κ.Νικόλαος Μωραϊτάκης. Το Europe Direct επιμελήθηκε και παρουσίασε ταινία μικρού μήκους γύρω από το Νησί της Σπιναλόγκας.

Ο Ξένιος…Δήμος  προσέφερε κέρασμα στους Γάλλους και Ηρακλειώτες φίλους μας, που είχαν την ευκαιρία να γευτούν τοπικές γεύσεις και να απολαύσουν τη λασιθιώτικη φιλοξενία!

Η  ομάδα Erasmus του 1ου Γυμνασίου ανταπέδωσε τη φιλοξενία προσφέροντας στον Δήμαρχο αναμνηστικά δώρα, εκ των οποίων μια χειροποίητη τσάντα με την απεικόνιση της αρπαγής της Ευρώπης από τον Δία, που είναι και ο βασικός μύθος γύρω από το σπήλαιο και φυσικά ο λόγος που πήρε το όνομα «Ευρώπη» η ήπειρος.

Ο Δήμος Οροπεδίου, για άλλη μια φορά στέλνει το μήνυμα της συνεργασίας, της ενότητας και της ανοικτής αγκαλιάς προς την Ευρώπη και τον κόσμο.

Ακολουθήστε την σελίδα μας Bestnews στο Facebook

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News

- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -

Ο Καιρός

- Advertisement -

Καιρός Αθήνα

Τελευταία Νέα

- Advertisement -

Σας ενδιαφέρουν

- Advertisement -