Ο σκύλος με τη μεγαλύτερη γλώσσα βρίσκεται στην Αριζόνα!

Δείτε επίσης

Κατερίνα Ματέρη
Κατερίνα Ματέρη
Γεννήθηκα το 1997 στην Αθήνα αλλά η μεγάλη μου αγάπη είναι το νησί μου, η Κεφαλονιά. Όταν ήμουν μικρή ήθελα να γίνω αεροσυνοδός, μετά δασκάλα, μετά στρατιωτική ψυχολόγος. Αυτό που δεν είχα καταλάβει όμως ήταν ότι μου άρεσε η δημοσιογραφία και η επικοινωνία. Έτσι σπούδασα Επικοινωνία και ΜΜΕ. Μου αρέσει να περπατάω και να ανακαλύπτω γραφικά σοκάκια και μαγαζιά, λατρεύω τα ταξίδια και κρατάω για ενθύμιο εισιτήρια και αποδείξεις απο κάθε προορισμό και ξοδεύω περισσότερα λεφτά από όσα έχω σε βιβλία και σουβενίρ.

Ένα αγγλικό σέτερ ηλικίας τριών χρόνων που ονομάζεται Bisbee από το Tucson της Αριζόνα είναι πλέον ο κάτοχος του παγκόσμιου ρεκόρ για την πιο μακριά γλώσσα σκύλου.

Με μέγεθος 9,49 εκατοστά η γλώσσα του Bisbee είναι μακρύτερη για αυτό και παίρνει τον τίτλο από τον προηγούμενο κάτοχο του ρεκόρ, τον Mochi, ένα σκύλο Αγίου Βερνάρδου από το Sioux Falls στη Νότια Ντακότα.

Όταν ο Bisbee ήταν ναρκωμένος στην κτηνίατρο, ενώ γίνονταν ακτινογραφίες στους γοφούς του, έγιναν κάποιες προκαταρκτικές μετρήσεις από τον ιδιοκτήτη του πριν την επικοινωνία με τα Παγκόσμια Ρεκόρ Γκίνες.  Για το ρεκόρ αυτό, ο σκύλος πρέπει να έχει τη γλώσσα του έξω από τη μουσούδα του όσο πιο άνετα γίνεται, χωρίς να προκαλείται δυσφορία ή πόνος.Στη συνέχεια, ένας ειδικευμένος κτηνίατρος μετράει από την μια άκρη της μέχρι το σημείο όπου είναι για πρώτη φορά ορατή η γλώσσα έξω από το ρύγχος για να καταγράψει το επίσημο μήκος.

Παρόλο που η γλώσσα του Bisbee είναι αρκετά μεγάλη στο στόμα, στην πραγματικότητα δεν μπορεί να διαπιστωθεί εξολοκλήρου μέχρι να ανοίξει το ρύγχος του, σύμφωνα με τους κηδεμόνες του.

«Η γλώσσα του δεν είναι αισθητή εκτός αν λαχανιάζει. Όταν λαχανιάζει και είναι κουρασμένος, πέφτει έξω και κρέμεται», δήλωσε ο κ. Johnson, ιδιοκτήτης του τετράποδου, ο οποίος έκανε και την αρχική μέτρηση. «Κατά τα άλλα, την κρατάει σχετικά καλά μέσα στο στόμα του τον περισσότερο καιρό».

Ακολουθήστε την σελίδα μας Bestnews στο Facebook

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News

- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -

Ο Καιρός

- Advertisement -

Καιρός Αθήνα

Τελευταία Νέα

- Advertisement -

Σας ενδιαφέρουν

- Advertisement -