ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Ο street artist που ταξιδεύει και δημιουργεί έργα φιλικά προς το περιβάλλον

Ο street artist Saype ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο και δημιουργεί φιλικά προς το περιβάλλον έργα μοιράζοντας θετικότητα.

Ο Γάλλος street artist Saype έχει γίνει παγκοσμίως γνωστός χάρη στα εντυπωσιακά έργα τέχνης που δημιουργεί στο γρασίδι και όχι σε τοίχους. Χρησιμοποιεί φιλικά προς το περιβάλλον χρώματα και ταξιδεύει στον κόσμο διαδίδοντας ένα μήνυμα θετικότητας. Με αυτό τον τρόπο ελπίζει ο κόσμος να εμπνευστεί και να κάνει δραστικές αλλαγές στη ζωή του.

Κωνσταντινούπολη, Τουρκία

Αυτή την περίοδο ο street artist Saype εργάζεται πάνω σε τρία διαφορετικά έργα που ονομάζονται Beyond Walls, Human Story και Trash. Στο Beyond Walls σκοπεύει να φτιάξει τη μεγαλύτερη ανθρώπινη αλυσίδα ζωγραφίζοντας ενωμένα χέρια σε όλο τον κόσμο ως έναν τρόπο να βρει κοινό έδαφος σε όλους του πολιτισμούς. Το έργο αυτό ξεκίνησε το 2019 στο Παρίσι, όπου ζωγράφισε μια ανθρώπινη αλυσίδα στους πρόποδες του Πύργου του Άιφελ. Μετά από αυτό, συνέχισε την καλλιτεχνική του δραστηριότητα στην Κωνσταντινούπολη.

Παρίσι, Γαλλία
Γενεύη, Ελβετία

Στα έργα του ο street artist απεικονίζει καθημερινές δραστηριότητες και ανθρώπινα βιώματα. Μέσα από τα έργα του ο Saype ελπίζει να μας κάνει να συλλογιστούμε τη θέση μας στη Γη. Η δημιουργία του με τίτλο «Trash» είναι μια ματιά στην καταναλωτική μανία των ανθρώπων και των απορριμμάτων που κατακλύζουν τον πλανήτη μας.

Γουαδελούπη, Κολομβία
Βάλμπεργκ, Γαλλία

Ο Saype σχεδιάζει μέσα στα επόμενα 3 με 5 χρόνια να επισκεφτεί πάνω από 20 χώρες ώστε να συνεχίσει την ανθρώπινη αλυσίδα.

 Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News

 

 

 


Κατερίνα Ματέρη

Γεννήθηκα το 1997 στην Αθήνα αλλά η μεγάλη μου αγάπη είναι το νησί μου, η Κεφαλονιά. Όταν ήμουν μικρή ήθελα να γίνω αεροσυνοδός, μετά δασκάλα, μετά στρατιωτική ψυχολόγος. Αυτό που δεν είχα καταλάβει όμως ήταν ότι μου άρεσε η δημοσιογραφία και η επικοινωνία. Έτσι σπούδασα Επικοινωνία και ΜΜΕ. Μου αρέσει να περπατάω και να ανακαλύπτω γραφικά σοκάκια και μαγαζιά, λατρεύω τα ταξίδια και κρατάω για ενθύμιο εισιτήρια και αποδείξεις απο κάθε προορισμό και ξοδεύω περισσότερα λεφτά από όσα έχω σε βιβλία και σουβενίρ.

Σχετικά άρθρα

Back to top button