Οι 10 καλύτερες και πιο θετικές ειδήσεις της εβδομάδας που μας πέρασε

Μάρκος Σεφερλής - Ακυβέρνητο καράβι η πατρίδα μας

Δείτε επίσης

Κατερίνα Ματέρη
Κατερίνα Ματέρη
Γεννήθηκα το 1997 στην Αθήνα αλλά η μεγάλη μου αγάπη είναι το νησί μου, η Κεφαλονιά. Όταν ήμουν μικρή ήθελα να γίνω αεροσυνοδός, μετά δασκάλα, μετά στρατιωτική ψυχολόγος. Αυτό που δεν είχα καταλάβει όμως ήταν ότι μου άρεσε η δημοσιογραφία και η επικοινωνία. Έτσι σπούδασα Επικοινωνία και ΜΜΕ. Μου αρέσει να περπατάω και να ανακαλύπτω γραφικά σοκάκια και μαγαζιά, λατρεύω τα ταξίδια και κρατάω για ενθύμιο εισιτήρια και αποδείξεις απο κάθε προορισμό και ξοδεύω περισσότερα λεφτά από όσα έχω σε βιβλία και σουβενίρ.

Τα σχολεία έκλεισαν οι πασχαλινές διακοπές πλησιάζουν κι εμείς σας παρουσιάζουμε για άλλη μια εβδομάδα το Top10 των θετικών ειδήσεων των τελευταίων ημερών.

1. Παγκόσμιο ρεκόρ στον μαραθώνιο του Λονδίνου από τη Γεπτσιρτσίρ

Ο κορυφαίος μαραθώνιος στην ιστορία των γυναικών, ολοκληρώθηκε στο Λονδίνο, με την Πέρες Γεπτσιρτσίρ από τη Κένυα, να σημειώνει νέο παγκόσμιο ρεκόρ.Η αθλήτρια των αποστάσεων τερμάτισε σε χρόνο 2:16.16 και κατέρριψε το προηγούμενο παγκόσμιο ρεκόρ.

«Είμαι πολύ χαρούμενη για τη νίκη», δήλωσε η Γεπτσιρτσίρ μετά τον τερματισμό. «Δεν περίμενα να καταρρίψω παγκόσμιο ρεκόρ – ήξερα ότι μπορεί να καταρριφθεί, αλλά δεν περίμενα να είμαι εγώ, καθώς τις άλλες γυναίκες που είναι πολύ δυνατές. Αλλά σήμερα τα κατάφερα και έκανα ένα προσωπικό ρεκόρ».

Διαβάστε εδώ περισσότερα.

2. Η Σάμος γίνεται πόλος έλξης χιλιάδων τούρκων τουριστών

Τις φυσικές ομορφιές της Σάμου και το εύρος δυνατοτήτων πρόσβασης από την Τουρκία αναδεικνύουν δημοφιλή μέσα ενημέρωσης της γείτονος χώρας το τελευταίο διάστημα στο πλαίσιο της ενεργοποίησης της τουριστικής βίζας εξπρές στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου.

Σε πρόσφατο εκτενές αφιέρωμα για το νησί, η ενημερωτική και ψυχαγωγική ιστοσελίδα alem.com.tr αναφέρει πως «η Σάμος είναι ένα από τα εντυπωσιακότερα ελληνικά νησιά με γαλαζοπράσινες παραλίες, καταπράσινα τοπία και ιστορικές ομορφιές.

Περισσότερα εδώ.

3. ΕΕ: Θεσπίζεται η Ευρωπαική Κάρτα Αναπηρίας για ΑμεΑ

Δόθηκε το τελικό «πράσινο φως» από την ΕΕ για την Ευρωπαϊκή Κάρτα Αναπηρίας και την Ευρωπαϊκή Κάρτα Στάθμευσης για ΑμεΑ.

Οι νέοι κανόνες, που εγκρίθηκαν με 613 ψήφους υπέρ, 7 κατά και 11 αποχές και έχουν συμφωνηθεί ήδη από το Κοινοβούλιο και το Συμβούλιο, «θεσπίζουν την πανευρωπαϊκή κάρτα αναπηρίας, η οποία θα διασφαλίζει ότι τα άτομα με αναπηρία έχουν ίση πρόσβαση σε προνομιακούς όρους, όπως μειωμένα ή μηδενικά τέλη εισόδου, πρόσβαση κατά προτεραιότητα και πρόσβαση σε ειδικές θέσεις στάθμευσης» αναφέρει η ανακοίνωση.

Ολόκληρο το άρθρο εδώ.

4. Συγκλόνισε 8χρονος με όγκο στον εγκέφαλο στο Britain’s Got Talent

Οι κριτές του Britain’s Got Talent δεν μπόρεσαν να συγκρατήσουν τα δάκρυά τους κατά τη διάρκεια της εκπομπής το βράδυ της Κυριακής, καθώς παρακολουθούσαν την ερμηνεία ενός οκτάχρονου αγοριού με όγκο στον εγκέφαλο.

Ο Ράβι με τη χορωδία του, την Ravi’s Dream Team, μπήκαν κατευθείαν στους ημιτελικούς, καθώς πέτυχαν να κερδίσουν την πρόκριση στον διαγωνισμό από την Alesha Dixon και τους συναδέλφους της κριτές, αφού τους έκαναν να βάλουν τα κλάματα.

Διαβάστε εδώ την ιστορία.

5. Πρώιμη ανίχνευση του καρκίνου των ωοθηκών με αιματολογικό έλεγχο

Η διάγνωση του καρκίνου των ωοθηκών γίνεται συνήθως σε προχωρημένο στάδιο, όταν έχει ήδη πραγματοποιηθεί διασπορά της νόσου στην περιτοναϊκή κοιλότητα (κοιλιά). Γι αυτό το λόγο, ο καρκίνος των ωοθηκών αποτελεί το γυναικολογικό νεόπλασμα με τη μεγαλύτερη θνητότητα.

Η πλήρης χειρουργική εξαίρεση της νόσου σε συνδυασμό με χημειοθεραπεία και νεότερες στοχευμένες θεραπείες αποτελούν αυτή τη στιγμή τη βέλτιστη θεραπευτική αντιμετώπιση.

Περισσότερα εδώ.

6. Πιλότος έκανε πρόταση γάμου σε αεροσυνοδό στον αέρα

Τον γύρο του διαδικτύου έκανε βίντεο με πιλότο να κάνει πρόταση γάμου στην αγαπημένη του, που εργάζεται ως αεροσυνοδός, κατά τη διάρκεια πτήσης, μπροστά σε όλους τους επιβάτες.

Κατά τη διάρκεια πτήσης από τη Βαρσοβία στην Κρακοβία της Πολωνίας, ο πιλότος ζήτησε από την αεροσυνοδό να τον παντρευτεί και εκείνη δέχθηκε.

Διαβάστε εδώ το άρθρο.

7. Απίστευτο! Ο δήμαρχος Λειψών έβγαλε τραγούδι για το νησί

Ο δήμαρχος Λειψών, Φώτης Μάγγος, σε συνεργασία με τον ράπερ «Μιχαλάρα» έβγαλε τραγούδι για το νησί.

Ο τίτλος του τραγουδιού είναι «Έλα μαζί μου στους Λειψούς».

Ακούστε το τραγούδι εδώ.

8. Νέα φανέλα της Εθνικής Ελλάδας με τη Νίκη της Σαμοθράκης!

Σε εκδήλωση πριν λίγες μέρες στο Μόναχο, παρουσιάστηκε η νέα ιδιαίτερη φανέλα της Εθνικής Ελλάδας ποδοσφαίρου. Με στόχο την επιστροφή σε νέες επιτυχίες.

Διαβάστε εδώ τη συνέχεια.

9. 19χρονος άνδρας με σύνδρομο Down τερματίζει τον Μαραθώνιο του Λονδίνου!

Ο Lloyd Martin είναι και επίσημα ο νεαρότερος άνδρας με αναπηρία που ολοκληρώνει μαραθώνιο και συγκεκριμένα τον αγώνα του Λονδίνου, που πραγματοποιήθηκε στις 21 Απριλίου.

Σύμφωνα με την μητέρα του, Ceri Hooper, η οποία είναι και προπονήτριά του, ο Lloyd, που πάσχει από σύνδρομο Down, έκανε το όνειρό του πραγματικότητα, καθώς μεταξύ άλλων αυτή ήταν η πρώτη φορά που έτρεξε τόσο μεγάλη απόσταση.

Διαβάστε τη συγκινητική ιστορία εδώ.

10. Έρικ Νουρ: Από τις σειρήνες και τα καταφύγια της Ουκρανίας, στο Κανάλι Ένα

Ο Έρικ Νουρ, είναι ένας υπερταλαντούχος Έλληνας καλλιτέχνης. Ηθοποιός, χορευτής, χορογράφος, σολίστ της όπερας. “Γεννήθηκε στην… Γη, οι φίλοι του τον φωνάζουν εξωγήινο”.

Διαβάστε τη συνέντευξη εδώ.


Τις Καλές Ειδήσεις της Εβδομάδας θα τις βρείτε και στο Κυριακάτικο φύλλο της  Εφημερίδας ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ που κυκλοφορεί σε όλα τα περίπτερα**. 

Αλλά και κάθε μέρα θα βρείτε Καλά Νέα από το BestNews.GR στην Εφημερίδα ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ!

**Την Εφημερίδα ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ, εκτός από τα περίπτερα, μπορείτε να την αγοράσετε με έκπτωση και να την διαβάσετε ηλεκτρονικά από το παρακάτω Link:

https://kokkinosprotathlitis.eu/

Ακολουθήστε την σελίδα μας Bestnews στο Facebook

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News

- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -

Ο Καιρός

- Advertisement -

Καιρός Αθήνα

Τελευταία Νέα

- Advertisement -

Σας ενδιαφέρουν

- Advertisement -