Οι 5 πιο συχνές ερωτήσεις σε έναν ηλεκτρολόγο…

Δείτε επίσης

Χρύσα Σαραντοπούλου
Ταξιδεύω Γράφω Διαβάζω Χορεύω Κολυμπάω!Πατήστε να δείτε περισσότερα

Ο ηλεκτρολόγος Μιχαήλ Κορμπάκης, ως ειδικός, απαντάει σε 5 ερωτήσεις που έθεσε το Bestnews και λύνει βασικές απορίες σχετικά με ηλεκτρολογικά θέματα, που άπτονται της ασφάλειας μέσα σε ένα σπίτι.

Όταν ανάβω το κλιματιστικό γιατί παθαίνω blackout;

Κανονικά, για να εγκαταστήσετε ένα κλιματιστικό, θα πρέπει να υπάρχει γραμμή καλωδίου στον πίνακα της οικίας αυτόνομη και να ασφαλίζεται με 16 Amper ασφάλεια και καλώδιο 2.5mm.Στην περίπτωση που η εγκατάσταση δεν διαθέτει παροχή κλιματισμού και απλά χρησιμοποιείται μια κοινή πρίζα μέσα στο δωμάτιο πρέπει να φροντίσετε, όταν λειτουργεί το κλιματιστικό, να μην βρίσκεται σε λειτουργία κάποια άλλη συσκευή ενεργοβόρα (ηλεκτρικό καλοριφέρ, σόμπα, μπιστολάκι μαλλιών κ.α)

Πώς μπορώ να ξέρω εάν ο ηλεκτρολογικός πίνακας μου είναι ασφαλής;

Ο ταχύτερος και πιο αξιόπιστος τρόπος να μάθετε αν ένας ηλεκτρολογικός πίνακας δεν είναι ασφαλής είναι να καλέσετε έναν ηλεκτρολόγο! Οι ηλεκτρολογικοί πίνακες που έχουν εγκατασταθεί πριν από 20 χρόνια χρήζουν άμεσης αντικατάστασης.

Γιατί είναι τόσο σημαντικό το ρελέ στον πίνακα της οικίας;

Ένα από τα σημαντικότερα ζητήματα στις ηλεκτρικές εγκαταστάσεις είναι αυτό της ασφάλειας από ηλεκτροπληξία. Είναι γνωστό ότι το ρεύμα γίνεται επικίνδυνο για τον ανθρώπινο οργανισμό. Ο καλύτερος τρόπος για την αποφυγή του κινδύνου είναι η εγκατάσταση ενός αντιηλεκτροπληξιακού ρελέ στην είσοδο της ηλεκτρικής εγκατάστασης. Το ρεύμα παραπάνω από 30mAmper μπορεί να αποβεί μοιραίο για τον ανθρώπινο οργανισμό, με αποτέλεσμα το θάνατο, όπως επίσης και ο χρόνος παραμονής σε ρεύμα τέτοιας ισχύος, γι αυτό και έχει καθιερωθεί ο χρόνος των 30msec και τάση 50Volt.

Γιατί τα φώτα μου τρεμοπαίζουν;

Σε πολλές περιπτώσεις τα φώτα αναβοσβήνουν εξαιτίας μιας κακής ηλεκτρολογικής εγκατάστασης. Σε άλλες περιπτώσεις μπορεί να είναι χαλαρό ένα καλώδιο. Σε κάθε περίπτωση είναι πιο ασφαλές να γίνει η διάγνωση του προβλήματος από έναν εξουσιοδοτημένο ηλεκτρολόγο.

Είναι ασφαλές το ασύρματο δίκτυο στο σπίτι;

Δεν υπάρχει στάνταρντ απάντηση μιας και δεν έχει αποδειχτεί τίποτα ακόμη. Είναι νωρίς επειδή τις επιπτώσεις μπορεί να τις δεις σε καμιά 30αριά χρόνια. Κανείς δε ξέρει. Εάν υπάρχει η δυνατότητα ενσύρματης σύνδεσης, θα ήταν ότι καλύτερο.

Κορμπάκης Μιχαήλ

Αδειούχος Ηλεκτρολόγος

Ακολουθήστε τη σελίδα του στο facebook: Ηλεκτρολόγος- ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις- βλάβες και μάθετε όλα όσα πρέπει να ξέρετε για ένα ασφαλές σπίτι με σωστές ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις. Θέστε τα ερωτήματά σας και κάθε είδους απορία και εκείνος θα σας δώσει τη λύση. Ο καλύτερος επαγγελματίας στο χώρο του, εγγυημένη ποιότητα εξυπηρέτησης, σπουδαίο μυαλό, ευρηματικός, αποκαθιστά κάθε είδους βλάβη και εγκαθιστά άριστα οτιδήποτε άπτεται της αρμοδιότητας του ηλεκτρολόγου! Συνέπεια και αξιοπιστία! Και σε απόλυτα προσιτές τιμές!!!

 

Δείτε ακόμη

Προσφορά στους αναγνώστες του Bestnews!!! 20% ΕΚΠΤΩΣΗ σε όλες τις ηλεκτρολογικές εργασίες

Με το κουπόνι BESTNEWS

Ακολουθήστε την σελίδα μας Bestnews στο Facebook

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News

- Advertisement -
- Advertisement -

Τελευταία Νέα

- Advertisement -

Σας ενδιαφέρουν

- Advertisement -