Οι ABBA επέστρεψαν σε σκηνή του Λονδίνου ως avatar

Μάρκος Σεφερλής - Ακυβέρνητο καράβι η πατρίδα μας

Δείτε επίσης

Κατερίνα Ματέρη
Κατερίνα Ματέρη
Γεννήθηκα το 1997 στην Αθήνα αλλά η μεγάλη μου αγάπη είναι το νησί μου, η Κεφαλονιά. Όταν ήμουν μικρή ήθελα να γίνω αεροσυνοδός, μετά δασκάλα, μετά στρατιωτική ψυχολόγος. Αυτό που δεν είχα καταλάβει όμως ήταν ότι μου άρεσε η δημοσιογραφία και η επικοινωνία. Έτσι σπούδασα Επικοινωνία και ΜΜΕ. Μου αρέσει να περπατάω και να ανακαλύπτω γραφικά σοκάκια και μαγαζιά, λατρεύω τα ταξίδια και κρατάω για ενθύμιο εισιτήρια και αποδείξεις απο κάθε προορισμό και ξοδεύω περισσότερα λεφτά από όσα έχω σε βιβλία και σουβενίρ.

O χρόνος γύρισε στη δεκαετία του ‘70 στο Λονδίνο, καθώς οι ABBA επέστρεψαν στη σκηνή και τραγούδησαν μεγάλες επιτυχίες τους.

Όμως, δεν ήταν τα τέσσερα θρυλικά μέλη του συγκροτήματος που ξεσήκωσαν τους παριστάμενους, αλλά τα avatar τους. 

Οι ψηφιακές «εκδοχές» των Bjorn Ulvaeus, Benny Andersson, Agnetha Faltskog και Anni-Frid Lyngstad- από τη δεκαετία του ‘70, όταν ήταν στο απόγειο της δόξας- τραγούδησαν θρυλικά, πλέον, τραγούδια, όπως το «Mamma Mia» και το «Dancing Queen», στην πρεμιέρα της σειράς συναυλιών του συγκροτήματος στο Λονδίνο.

Το reunion επί σκηνής των ABBA με τη βοήθεια της τεχνολογίας, σχεδόν τέσσερις δεκαετίες μετά την τελευταία τους εμφάνιση, ενθουσίασε τα βρετανικά ΜΜΕ. «Είναι τόσο επιτυχημένο, που είναι δύσκολο να φανταστείς ότι δεν θα το αντιγράψουν άλλοι καλλιτέχνες», έγραψε ο Guardian. «Πρέπει να το δει κάποιος για να το πιστέψει», επεσήμανε μεταξύ άλλων το BBC.Στην παράσταση τα avatar των τεσσάρων μελών του συγκροτήματος- ή ABBAtar- ερμήνευσαν συνοδεία μουσικών περίπου 20 τραγούδια. Η παράσταση με τίτλο «Voyage» διήρκεσε 90 λεπτά και κατά τη διάρκεια του σόου τα avatar έκαναν αστεία, ενώ άλλαξαν και κοστούμια.  

Τα τέσσερα μέλη του συγκροτήματος εμφανίστηκαν μαζί στο κόκκινο χαλί πριν από την πρεμιέρα στο ABBA Arena, που δημιουργήθηκε για αυτό τον σκοπό στο Ολυμπιακό πάρκο του Λονδίνου.

Αφού παρακολούθησαν τη συναυλία μαζί με το κοινό, ανέβηκαν στο τέλος στη σκηνή. Αποθεώθηκαν από τον κόσμο, αγκάλιασαν ο ένας τον άλλον και χαιρέτισαν τους φαν τους.

Στην πρεμιέρα έδωσαν το παρών πολλοί σταρ, από τον Τζάρβις Κόκερ και την Κάιλι Μινόγκ μέχρι την Κίρα Νάιτλι. Στο κοινό βρέθηκαν και ο βασιλιάς της Σουηδίας, Γουστάβος, με τη σύζυγό του Σίλβια. Για αυτό το πρότζεκτ οι ABBA συνεργάστηκαν με την ομάδα των 850 ατόμων της Industrial Light & Magic, ιδρυτής της οποίας είναι ο Τζορτζ Λούκας, για το πρότζεκτ. Για να δημιουργηθούν τα avatar τους επί πέντε εβδομάδες έπαιζαν με ειδικά κοστούμια, ενώ 160 κάμερες σκάναραν τις κινήσεις του σώματός τους και τις εκφράσεις του προσώπου.

Οι ΑΒΒΑ ιδρύθηκαν το 1972 και εκτιμάται ότι έχουν πουλήσει 385 εκατομμύρια δίσκους παγκοσμίως. Διαλύθηκαν στις αρχές της δεκαετίας του ‘80, αλλά για χρόνια υπήρχαν φήμες επανένωσης επί σκηνής. Τον περασμένο Νοέμβριο βρέθηκαν στην κορυφή των τσαρτς με το «Voyage», το πρώτο άλμπουμ τους έπειτα από 40 χρόνια.

Ακολουθήστε την σελίδα μας Bestnews στο Facebook

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News

- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -

Ο Καιρός

- Advertisement -

Καιρός Αθήνα

Τελευταία Νέα

- Advertisement -

Σας ενδιαφέρουν

- Advertisement -