ΠΡΟΣΩΠΑ

Οι φύλακες άγγελοι της Κεφαλονιάς!

«Η Κεφαλονιά έχει δυο Πυροσβεστικά Αεροπλάνα PZL Μ-18Β, έχει δυο φύλακες αγγέλους! Πρέπει να είμαστε ευγνώμονες για αυτό και να φροντίσουμε όλοι, ο καθένας από το πόστο του, να παραμείνουν στο νησί μας γιατί μας είναι απαραίτητα, μας είναι πολύτιμα!» γράφουν οι άνθρωποι του kefaloniapress.gr

Το Κλιμάκιο των Πυροσβεστικών αεροπλάνων PZL Μ-18Β, εδρεύει στο Αεροδρόμιο «ANNA ΠΟΛΛΑΤΟΥ» ως φιλοξενούμενo της Fraport Greece στην οποία έχει παραχωρηθεί η εκμετάλλευσή του από το Ελληνικό κράτος.

Η επίσκεψή μας στο Kλιμάκιο τα προηγούμενα – πριν την Fraport χρόνια- γινόταν κάθε χρόνο με την άφιξή των αεροσκαφών. Με τα έργα στο αεροδρόμιο και τους περιορισμούς ασφάλειας είχαμε χάσει την επαφή.

Εφέτος όμως που το αεροδρόμιο λειτουργεί κανονικά, αν και με περιορισμό στις πτήσεις λόγω πανδημίας, κάναμε αίτημα στη Fraport το οποίο έγινε αποδεκτό και έτσι βρεθήκαμε στο Κλιμάκιο.

Στόχος του ρεπορτάζ είναι να γνωρίσουμε από κοντά και να συνομιλήσουμε με τους ανθρώπους που φροντίζουν να είμαστε ασφαλείς από τις φωτιές θέτοντας τις ζωές τους σε κίνδυνο.  

Nα συναντήσουμε τους πιλότους που τόσες φορές έχουμε «ζουμάρει» με το φωτογραφικό φακό εν ώρα υπηρεσίας στον αέρα, μέσα σε καπνούς.

Να φωτογραφίσουμε στο έδαφος τα μικρά, ηρωικά Πυροσβεστκά Αεροπλάνα PZL Μ-18Β,  τους φύλακες αγγέλους της Κεφαλονιάς, τους αφανείς ήρωες, ετοιμοπόλεμα για κάθε ενδεχόμενο συμβάν.

Να πούμε, με τον δικό μας τρόπο εκ μέρους όλων σας,  ένα τεράστιο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ σε όλους τους ανθρώπους του Κλιμακίου για την προσφορά τους.

Μαζί μας στο ρεπορτάζ είχαμε και δυο Αναγνώστες του Kefaloniapress που μας παραχωρούν φωτογραφίες τους από τις επιχειρήσεις των PZL Μ-18Β.

Δυο  ερασιτέχνες φωτογράφους και λάτρεις των PZL Μ-18Β.

Τον Μάκη Λεκατσά, που είναι το key person στην επιτυχία αυτής της αποστολής,  και τον 17χρονο μαθητή Νίκο Μαντζουράτο.

Και πετάμε !

Μετά τον εξονυχιστικό έλεγχο στο αεροδρόμιο ΑΝΝΑ ΠΟΛΛΑΤΟΥ, τηρήθηκαν όλες οι διαδικασίες ως να κάναμε αναχώρηση, βρεθήκαμε στο χώρο του αεροδρομίου που εδρεύει το Κλιμάκιο των PZL Μ-18Β του Νομού Κεφαλονιάς.

H συζήτηση στο Κλιμάκιο έγινε με τους κυρίους:

Τον Αντισμήναρχο Σπύρο Γασπαρινάτο, Διοικητή του Κλιμακίου με 31 χρόνια προϋπηρεσία πιλότου από αυτά, 21 στα Πυροσβεστικά αεροπλάνα CANADAIR.

Τον Σμηναγό Γιώργο Βαβούλη, πιλότο, ο οποίος υπηρετεί 7 χρόνια στο Κλιμάκιο των PZL Μ-18Β της Κεφαλονιάς.

Τον Επισμηναγό Κωνσταντίνο Σερέτη, Αρχιμηχανικό στο Κλιμάκιο με προϋπηρεσία 31 χρόνων.

Καλημέρα σας κ. Διοικητά, σας ευχαριστούμε για την αποδοχή του αιτήματός μας για αυτό το ρεπορτάζ. Ήρθαμε για να γνωρίσουμε το Κλιμάκιο σας από κοντά, να μας πείτε πως ζείτε, πως λειτουργείτε..

Δείτε όλη τη συνέντευξη από τη συντακτική Ομάδα του Kefaloniapress ΕΔΩ: www.kefaloniapress.gr


Ομάδα Best News

Η ομάδα μας αποτελείται από έμπειρους δημοσιογράφους με θετικό πνεύμα.

Σχετικά άρθρα

Back to top button