ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΙΣΤΟΡΙΕΣ

Οι Γερμανοί τραγουδούν Bella Ciao στέλνοντας μήνυμα ελπίδας στους Ιταλούς

Ένα βίντεο από τη Βαμβέργη της Γερμανίας, όπου οι κάτοικοι τραγουδούν το Bella Ciao ως ένδειξη αλληλεγγύης προς την Ιταλία που δοκιμάζεται σκληρά από τον κορονοϊό κάνει τον γύρο του διαδικτύου και δείχνει πώς όλοι οι λαοί στέκονται χέρι-χέρι στη μάχη κατά της νόσου.

Το δικό τους ξεχωριστό «επαναστατικό» μήνυμα συμπαράστασης και ελπίδας στην δοκιμαζόμενη από τον κορονοϊό Ιταλία έστειλαν οι κάτοικοι της Βαμβέργης της Γερμανίας. Μικροί και μεγάλοι βγήκαν στα μπαλκόνια τραγουδώντας το «Bella Ciao» ως ένδειξη αλληλεγγύης δίνοντας έναν αισιόδοξο τόνο στην τραγωδία.

Με σημαίες της Ιταλίας να ανεμίζουν στα μπαλκόνια και τα παράθυρα, ντέφι και κιθάρα στο χέρι, οι κάτοικοι της γερμανικής πόλης, ερμήνευσαν το ιστορικό τραγούδι-σύμβολο απελευθέρωσης, με αφορμή την ημέρα της Εθνικής Γιορτής για την ενοποίηση της Ιταλίας της 16ης Μαρτίου.

Πριν ξεκινήσει το τραγούδι, ένας από τους Γερμανούς συμμετέχοντες διαβάζει την αφιέρωση προς τους Ιταλούς, που παλεύουν με νύχια και δόντια για να αναχαιτίσουν την πανδημία. «Αγαπημένοι μας φίλοι Ιταλοί. Σε αυτήν την πολύ δύσκολη στιγμή για όλους εμάς, αλλά κυρίως για εσάς, θα θέλαμε να ξέρετε ότι είμαστε κοντά σας. Μας συγκίνησε και μας άγγιξε πολύ να σας βλέπουμε να αντιμετωπίζετε τον εγκλεισμό με τραγούδι στο μπαλκόνι σας του σπιτιού σας. Αποφασίσαμε λοιπόν να ενώσουμε τη φωνή μας με τη δική σας και να τραγουδήσουμε για εσάς το τραγούδι της ελευθερίας. Ευχόμαστε όλοι αυτό το κομμάτι να αποτελέσει και τον ύμνο της απελευθέρωσης από τον ιό. Μια αγκαλιά. Οι Γερμανοί φίλοι σας».

Η συμβολικοί κίνηση των κατοίκων στη Γερμανία δείχνει πως στη “μάχη” κατά του κορονοϊού δεν υπάρχουν διαφορές ανάμεσα στις χώρες και τους λαούς και πώς όλοι μαζί ενωμένοι και με  καλούνται να δώσουν μία “μάχη” και να βγουν νικητές

Tags

Best News

Η ομάδα μας αποτελείται από έμπειρους δημοσιογράφους με θετικό πνεύμα.

Σχετικά άρθρα

Back to top button
Close
Close