Οι Λειψοί και το Καταφύγιο Θαλάσσιας Ζωής Αιγαίου εντυπωσίασαν τη Βασίλισσα Σοφία της Ισπανίας!

Μάρκος Σεφερλής - Ακυβέρνητο καράβι η πατρίδα μας

Δείτε επίσης

Ομάδα Best News
Ομάδα Best News
Η ομάδα μας αποτελείται από έμπειρους δημοσιογράφους με θετικό πνεύμα.

Το μοναδικό για τα παγκόσμια δεδομένα έργο του, το Καταφύγιο Θαλάσσιας Ζωής Αιγαίου, είχε τη δυνατότητα να επισκεφτεί η Βασίλισσα Σοφία της Ισπανίας στο πλαίσιο του προγραμματισμένου ταξιδιού της στους Λειψούς τη Δευτέρα 31 Μαΐου 2021.

Τη Βασίλισσα συνόδευσαν στο νησί της Καλυψούς ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Αμυράς, ο Γενικός Γραμματέας Περιβάλλοντος και Υδάτων, Κωνσταντίνος Αραβώσης, ο Ισπανός Πρέσβης Enrique Viquera Rubio και η αδερφή της Βασίλισσας, Ειρήνη.

 Καταφύγιο Θαλάσσιας Ζωής Αιγαίου

Η σημαίνουσα αποστολή περιηγήθηκε στις εγκαταστάσεις του Καταφυγίου (Καταφύγιο Θαλάσσιας Ζωής Αιγαίου) στον κόλπο της Βρουλιάς που βρίσκεται στη βορειοδυτική πλευρά του νησιού και ενημερώθηκαν για την πορεία των εργασιών.

Όταν ολοκληρωθεί το Καταφύγιο που έχει και την ενεργή υποστήριξη του Ισπανικού Βασιλικού Οίκου, θα λειτουργεί ως κέντρο περίθαλψης για θαλάσσια θηλαστικά και χελώνες, ως χώρος μόνιμης φιλοξενίας για δελφίνια που ελευθερώνονται από την αιχμαλωσία, καθώς και ως ερευνητικό κέντρο.

Το καινοτόμο αυτό έργο υλοποιεί το Ινστιτούτο Θαλάσσιας Προστασίας Αρχιπέλαγος με τη στήριξη του Δήμου Λειψών και αναμένεται να συμβάλει καταλυτικά στη προστασία του οικοσυστήματος του Αιγαίου, ενώ παράλληλα εξελίσσεται σε ένα διεθνές πρότυπο καλής περιβαλλοντικής πρακτικής.

Στη διάρκεια της επίσκεψης τους, οι υψηλοί προσκεκλημένοι είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν την αυθεντική φιλοξενία των Λειψών με οικοδεσπότη τον Δήμαρχο του νησιού, Φώτη Μάγγο.

«Με σταθερά βήματα οι Λειψοί εξελίσσονται σε έναν σημαντικό αειφόρο προορισμό. Δήμος, κάτοικοι και επαγγελματίες υλοποιούν περιβαλλοντικές πρωτοβουλίες, ελαχιστοποιούν την κατανάλωση του πλαστικού μία χρήσης και σημειώνουν πανελλήνιες πρωτιές στην ανακύκλωση. Η επιλογή των Λειψών με αυστηρά κριτήρια ώστε να αποτελέσουν το «σπίτι» του σπουδαιότερου καταφυγίου θαλάσσιας ζωής σε διεθνές επίπεδο, δικαιώνουν τη στρατηγική της αειφόρου ανάπτυξης του νησιού», δήλωσε αναφορικά με την τιμητική επίσκεψη στο νησί ο κ. Μάγγος.

 Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News

Ακολουθήστε την σελίδα μας Bestnews στο Facebook

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News

- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -

Ο Καιρός

- Advertisement -

Καιρός Αθήνα

Τελευταία Νέα

- Advertisement -

Σας ενδιαφέρουν

- Advertisement -