Οι Λειψοί παραμένουν Covid-free προορισμός! Ανατροπή με τα κρούσματα

Δείτε επίσης

Ομάδα Best News
Η ομάδα μας αποτελείται από έμπειρους δημοσιογράφους με θετικό πνεύμα.

Οι Λειψοί παραμένουν Covid-free προορισμός! Επιβεβαιώνει στο bestnews.gr ο Δήμαρχος Λειψών Φώτης Μάγγος. «Δεν έχουμε κρούσματα!»

Έντονη ανησυχία υπήρχε αυτές τις μέρες στο νησί των Λειψών, καθώς μετά τις διακοπές των Χριστουγέννων επανήλθαν στο νησί 22 άτομα όπου και υποβλήθηκαν σε rapid tests, από τα οποία τα 10 έδειξαν ότι ήταν θετικά…

Τελικά αποδείχθηκαν ψευδώς θετικά, μετά τον μοριακό έλεγχο που ακολούθησε, όπως επιβεβαιώνει ο Δήμαρχος Λειψών στην επικοινωνία που είχαμε μαζί του.

Λειψοί
Φώτης Μάγγος

Τα rapid tests έγιναν στο ιατρείο από την αγροτική ιατρό και καθώς είναι λογικό, για την ασφάλεια όλων σε ένα τόσο μικρό νησί, ακολούθησαν PCR tests στο Νοσοκομείο της Λέρου. 

Κι εκεί έγινε η ανατροπή και πλέον το νησί ηρέμησε!!!

Λειψοί
Λειψοί

Καταιγιστικές όσο και ανατρεπτικές είναι οι εξελίξεις στο νησί των Λειψών σχετικά με τον πρόσφατο εντοπισμό υποτιθέμενων κρουσμάτων Covid-19.

Την Παρασκευή 8  Ιανουαρίου και την Κυριακή 10 Ιανουαρίου διενεργήθηκαν rapid tests σε δύο φάσεις σε είκοσι δύο άτομα που πρόσφατα επέστρεψαν στο νησί και  από τα οποία εντοπίστηκαν 10 κρούσματα, όλα ασυμπτωματικά.

Ωστόσο το υπερβολικά υψηλά ποσοστό των εντοπισμένων κρουσμάτων το οποίο και «άγγιξε» σχεδόν το 50% επί του συνόλου των ελέγχων, σε συνδυασμό με το γεγονός πως όλοι οι εντοπισθέντες εμφανίζονται ασυμπτωματικοί, δημιούργησαν μία ανησυχία.

Για τον λόγο αυτό, με τη μεσολάβηση και του Δημάρχου Λειψών  κ. Φώτη Μάγγου και με στόχο να ανοίξουν τα σχολεία αυτή την εβδομάδα, ακολούθησε την Κυριακή, μοριακός έλεγχος των κρουσμάτων στο Δημόσιο Νοσοκομείο της Λέρου για τη διασταύρωση των αποτελεσμάτων, όπου προς έκπληξη όλων επήλθε η ολική ανατροπή!!!

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα του ελέγχου της Δευτέρας 11 Ιανουαρίου 2021 από τον μοριακό αναλυτή του νοσοκομείου, κανένα από τα δέκα ύποπτα κρούσματα δεν επιβεβαιώθηκε!

«Το αποτέλεσμα μας εκπλήσσει ευχάριστα αλλά δεν επαναπαυόμαστε σε καμία περίπτωση» δηλώνει ο Δήμαρχος κ. Μάγγος που μετά από πρωτοβουλία του και εσπευσμένη επικοινωνία με τον Πρόεδρο του ΕΟΔΥ κ. Παναγιώτη Αρκουμανέα αποφασίστηκε εκτάκτως η μετάβαση κλιμακίου του ΕΟΔΥ από την Κάλυμνο στους Λειψούς την Τετάρτη, για τη διενέργεια μαζικών ελέγχων.

Σκοπός του τρίτου κύκλου των ελέγχων μέσω του κλιμακίου, είναι η διασταύρωση και η πλήρης εξάλειψη του ενδεχομένου ύπαρξης κρουσμάτων.

«Όπως φαίνεται μέχρι στιγμής, οι Λειψοί παραμένουν Covidfree προορισμός σε όλη την περίοδο της πανδημίας και μάλιστα μετά και  την τουριστική σεζόν που προηγήθηκε και που σημειώθηκαν εντυπωσιακά ποσοστά πληρότητας έως και 100%, παρέχοντας ποιοτικές και ασφαλείς υπηρεσίες», συμπλήρωσε ο Δήμαρχος Λειψών.

O Δήμαρχος ευχαριστεί θερμά τον Πρόεδρο του ΕΟΔΥ για την άμεση ανταπόκριση στη διαχείριση της έκτακτης κατάστασης και την αποστολή κλιμακίου ΕΟΔΥ, τον Διοικητή του Νοσοκομείου Λέρου και το προσωπικό του, καθώς και το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του ΠΠΙ Λειψών για την αδιάκοπη προσπάθεια.

Πραγματοποιήθηκαν την Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2021, μαζικοί έλεγχοι για Covid-19 σε 180 κατοίκους των Λειψών από το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ που μετέβη εκτάκτως από την Κάλυμνο μετά την επικοινωνία μου με τον Πρόεδρο του ΕΟΔΥ, κ. Παναγιώτη Αρκουμανέα.

Τα αποτελέσματα επιβεβαιώνουν πλήρως το καλό σενάριο και εξαλείφουν το ενδεχόμενο ύπαρξης κρουσμάτων, καθώς δεν εντοπίστηκε κανένα κρούσμα μετά τους 180 ελέγχους. Από την αρχή της πανδημίας οι Λειψοί παραμένουν covid-free!

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω προσωπικά την ομάδα του κλιμακίου του ΕΟΔΥ για την άριστη συνεργασία και το σθένος της, καθώς και όλους του φορείς και το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό που υπερέβαλλε και υπερβάλλει εαυτόν στην μάχη απέναντι στον Κορονοϊό.

Συνεχίζουμε με ακόμη μεγαλύτερη σοβαρότητα και υπευθυνότητα. Τίποτα δεν έχει τελειώσει μέχρι την ολοκλήρωση των εμβολιασμών.

Τηρούμε τα μέτρα. Δεν εφησυχάζουμε. Δεν χαλαρώνουμε. Χωρίς την απαραίτητη προσοχή η κατάσταση αυτή μπορεί να μετατραπεί ανά πάσα στιγμή σε εφιάλτη.

Οφείλω επίσης ένα μεγάλο ευχαριστώ στο προσωπικό του μικροβιολογικού τμήματος του νοσοκομείου Λέρου το οποίο το βράδυ της Κυριακής εργάστηκε ως τα ξημερώματα προκειμένου να διεξάγει το μοριακό έλεγχο στα δέκα υποτιθέμενα κρούσματα και μας έδωσε έτσι την πραγματική εικόνα της κατάστασης όπως αποτυπώνεται μετά και το σημερινό έλεγχο» δηλώνει ο Δήμαρχος Λειψών.

 

 Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News

 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

Ο Δήμαρχος Λειψών τραγουδά ιταλικά στο νέο μουσικό βίντεο κλιπ του Δήμου και ρίχνει το youtube!

Ακολουθήστε την σελίδα μας Bestnews στο Facebook

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News

- Advertisement -
- Advertisement -

Τελευταία Νέα

- Advertisement -

Σας ενδιαφέρουν

- Advertisement -