Οι σκέψεις επηρεάζουν την υγεία και το σώμα;

Μάρκος Σεφερλής - Ακυβέρνητο καράβι η πατρίδα μας

Δείτε επίσης

Best Team
Best Team
Σε αυτήν την ενότητα δημοσιεύονται άρθρα από τους σπουδαστές της κορυφαίας Σχολής Δημοσιογραφίας στην Ελλάδα, New Media Studies του Σταμάτη Μαλέλη. Οι σπουδαστές υπογράφουν τα άρθρα τους υπό την εποπτεία της καθηγήτριας δημοσιογράφου Χρύσας Σαραντοπούλου για το μάθημα Αρχές Ψηφιακών Μέσων που διδάσκει στη New Media Studies. Όλα τα άρθρα των φοιτητών της Σχολής θα τα βρείτε δημοσιευμένα στο BestNews.GR .* Οι δημοσιογράφοι του αύριο βγαίνουν από τη New Media Studies. Η Χρύσα Σαραντοπούλου με την καθοδήγηση του Σταμάτη Μαλέλη, μεταλαμπαδεύει γνώση digital media, internet & social media αλλά και το πάθος της για τη δημοσιογραφία.

Το σώμα είναι ο υπηρέτης του νου. Υπακούει στις εντολές του νου, είτε αυτές είναι συνειδητές είτε όχι. Αν λοιπόν επιλέξουμε τις άνομες και αρνητικές σκέψεις το σώμα γρήγορα θα βυθιστεί στην ασθένεια και την παρακμή. Υπακούοντας όμως στις χαρμόσυνες και όμορφες σκέψεις το σώμα  φοράει τον μανδύα της νιότης και της ομορφιάς.

Γράφει η Αντωνία Μαρκάκη

Η ασθένεια και η υγεία εξαρτώνται από τη σκέψη.  Οι ασθενικές σκέψεις θα εκφραστούν μέσα από ένα ασθενικό οργανισμό. Οι φοβίες και το άγχος έχουν την δύναμη να καταβάλουν ολόκληρο το σώμα και να διαλύσουν το νευρικό μας σύστημα. Η θλίψη προκαλεί υπερβολική κόπωση και χαμηλή ενέργεια. Αντίθετα, οι στέρεες, αγνές και ευχάριστες σκέψεις ενδυναμώνουν το σώμα με σφρίγος και χάρη. Το σώμα μας είναι στην ουσία ένα εργαλείο που ανταποκρίνεται πρόθυμα στη σκέψη και επηρεάζεται από την ποιότητα της θετικά ή αρνητικά.

Η σκέψη είναι η κινητήριος δύναμη, η πηγή της δράσης. Αν καταφέρουμε να κερδίσουμε το στοίχημα και να την ελέγξουμε  τα υπόλοιπα θα είναι εύκολα. Η αλλαγή της διατροφής δεν θα βοηθήσει έναν άνθρωπο που δεν αλλάζει τη σκέψη του. Οι καθαρές σκέψεις δημιουργούν καθαρές συνήθειες. Θέλεις να θωρακίσεις το σώμα σου; Διαφύλαξε τη σκέψη σου! Θέλεις να ανανεώσεις το σώμα σου ; Ομόρφυνε το νου σου! Αν ζει κανείς κάνοντας διαρκώς σκέψεις κακίας, απογοήτευσης και φθόνου στερεί από το σώμα υγεία και χάρη. Περιορίζει τον εαυτό του σε μια φυλακή που ο ίδιος φτιάχνει.

Δεν υπάρχει καλύτερος γιατρός από τις χαρούμενες και θετικές σκέψεις. Αν αντιμετωπίζουμε θετικά τα πάντα και μάθουμε να βρίσκουμε με υπομονή τα καλά στοιχεία στα πάντα σύντομα θα δούμε την υγεία, το σώμα αλλά και την ίδια την ζωή μας να αλλάζει. Το να είμαστε θετικοί είναι ζήτημα επιλογής, καλών σκέψεων και καλών συναισθημάτων. Μια καλή δόση θετικότητας αξίζει τον κόπο. Ας ξεκινήσουμε από σήμερα κιόλας!

Εσάς πως σας επηρεάζουν οι αρνητικές σκέψεις;

ΑΝΤΩΝΙΑ ΜΑΡΚΑΚΗ
Αντωνία Μαρκάκη

 

Ακολουθήστε την σελίδα μας Bestnews στο Facebook

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News

- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -

Ο Καιρός

- Advertisement -

Καιρός Αθήνα

Τελευταία Νέα

- Advertisement -

Σας ενδιαφέρουν

- Advertisement -