Οι θολωτοί τάφοι της Περιστεριάς και το σπήλαιο με τους σταλακτίτες

Μάρκος Σεφερλής - Ακυβέρνητο καράβι η πατρίδα μας

Δείτε επίσης

Κατερίνα Ματέρη
Κατερίνα Ματέρη
Γεννήθηκα το 1997 στην Αθήνα αλλά η μεγάλη μου αγάπη είναι το νησί μου, η Κεφαλονιά. Όταν ήμουν μικρή ήθελα να γίνω αεροσυνοδός, μετά δασκάλα, μετά στρατιωτική ψυχολόγος. Αυτό που δεν είχα καταλάβει όμως ήταν ότι μου άρεσε η δημοσιογραφία και η επικοινωνία. Έτσι σπούδασα Επικοινωνία και ΜΜΕ. Μου αρέσει να περπατάω και να ανακαλύπτω γραφικά σοκάκια και μαγαζιά, λατρεύω τα ταξίδια και κρατάω για ενθύμιο εισιτήρια και αποδείξεις απο κάθε προορισμό και ξοδεύω περισσότερα λεφτά από όσα έχω σε βιβλία και σουβενίρ.

Ένας από τους πιο σημαντικούς αρχαιολογικούς χώρους της Μεσσηνίας, που δίκαια θεωρείται ως οι Μυκήνες της Δυτικής Πελοποννήσου, λόγω του πλούτου των χρυσών ευρημάτων και του μεγέθους των κτισμάτων του που χρονολογούνται στην 2η χιλιετία π.Χ.

Εδώ υπάρχουν οι θολωτοί τάφοι που ανακαλύφθηκαν το 1960 από τον Σπυρίδωνα Μαρινάτο και στη συνέχεια ασχολήθηκε ερευνητικά και ο αρχαιολόγος Γεώργιος Στ. Κορρές.

Η Περιστεριά ήταν ένα πολύ σημαντικό αστικό διοικητικό κέντρο των αρχών της Μυκηναϊκής Εποχής. Φαίνεται ότι υπήρχε και κατοίκηση που είχε ξεκινήσει ήδη από τη Μεσοελλαδική εποχή, γύρω στα 1600 π.Χ. Την ίδια εποχή άρχισαν να δημιουργούνται και οι θολωτοί μυκηναϊκοί τάφοι.

Ο λόφος της Περιστεριάς απέχει περίπου 8 χλμ. από την Κυπαρισσία. Είναι φυσικό οχυρό καθώς οι τρεις πλαγιές του είναι απότομες και έχει ομαλή πρόσβαση μόνο από τη νότια πλευρά.Τα σημαντικότερα αρχαιολογικά ευρήματα που έχουν αποκαλυφθεί είναι τρεις θολωτοί τάφοι εντός του αρχαιολογικού χώρου και ένας ακόμα στα νότια του λόφου, τμήμα ανακτόρου και πολλές κατοικίες. Σε όλα αυτά τα σημεία βρέθηκε σημαντικός αριθμός αντικειμένων, όπως κοσμήματα και είδη καθημερινής χρήσης, που εκτίθενται στο Αρχαιολογικό Μουσείο Χώρας.

Οι αρχαιότερες κατασκευές πάνω στο λόφο της Περιστεριάς χρονολογούνται στα 2.200 π.Χ. και εντοπίζονται στην περιοχή γύρω από τον μεγάλο, αναστηλωμένο θολωτό τάφο.

Διαβάστε περισσότερα στο eleftheriaonline.gr

Ακολουθήστε την σελίδα μας Bestnews στο Facebook

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News

- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -

Ο Καιρός

- Advertisement -

Καιρός Αθήνα

Τελευταία Νέα

- Advertisement -

Σας ενδιαφέρουν

- Advertisement -