Οικονομική ενίσχυση στους πρωτοετείς φοιτητές της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας

Μάρκος Σεφερλής - Ακυβέρνητο καράβι η πατρίδα μας

Δείτε επίσης

Κατερίνα Ματέρη
Κατερίνα Ματέρη
Γεννήθηκα το 1997 στην Αθήνα αλλά η μεγάλη μου αγάπη είναι το νησί μου, η Κεφαλονιά. Όταν ήμουν μικρή ήθελα να γίνω αεροσυνοδός, μετά δασκάλα, μετά στρατιωτική ψυχολόγος. Αυτό που δεν είχα καταλάβει όμως ήταν ότι μου άρεσε η δημοσιογραφία και η επικοινωνία. Έτσι σπούδασα Επικοινωνία και ΜΜΕ. Μου αρέσει να περπατάω και να ανακαλύπτω γραφικά σοκάκια και μαγαζιά, λατρεύω τα ταξίδια και κρατάω για ενθύμιο εισιτήρια και αποδείξεις απο κάθε προορισμό και ξοδεύω περισσότερα λεφτά από όσα έχω σε βιβλία και σουβενίρ.

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, υλοποιεί για τέταρτη χρονιά το πρόγραμμα οικονομικής εφάπαξ ενίσχυσης σε φοιτητές που εισήχθησαν στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Πιο συγκεκριμένα, αντικείμενο της δράσης είναι η εφάπαξ παροχή διατακτικών σίτισης αξίας 250 ευρώ σε προπτυχιακούς πρωτοετείς φοιτητές – φοιτήτριες του ακαδημαϊκού έτους 2023-2024, που είναι μέλη οικογενειών της Στερεάς Ελλάδας με οικογενειακό εισόδημα κάτω από το όριο της φτώχειας.

«Προχωρούμε για τέταρτη χρονιά στην υλοποίηση μιας εκ των σημαντικότερων δράσεων, η οποία απευθύνεται σε πρωτοετείς φοιτητές, από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας. Στόχος μας να καλύψουμε μέρος των εξόδων στο νέο τους ξεκίνημα. Να στηρίξουμε -κατά το δυνατόν- τους νέους μας φοιτητές, που κυνηγούν τα όνειρα και τους στόχους τους», δήλωσε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός.

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να καταθέσουν αιτήσεις μέχρι την Παρασκευή 10 Νοεμβρίου 2023. Για αιτήσεις ή για περισσότερες πληροφορίες, μπορούν να ενημερωθούν από την ιστοσελίδα της της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

Η οικονομική ενίσχυση αυτή έρχεται σε μια περίοδο όπου τόσο τα είδη πρώτης ανάγκης όσο φυσικά και το κόστος ενοικίασης σπιτιού για τους φοιτητές βρίσκονται σε ιστορικά υψηλά και πολλοί φοιτητές δυσκολεύονται να ανταπεξέλθουν στις καθημερινές ανάγκες. Η δράση της περιφέρειας είναι προς την σωστή κατεύθυνση, δεν θα λύσει το πρόβλημα προφανώς, αλλά είναι περισσότερη από το τίποτα.  Σημαντική είναι και η συνεισφορά των Δήμων που αποστέλλουν κάποιοι εξ αυτών τρόφιμα σε μηνιαία βάση στους φοιτητές του Δήμου που φοιτούν εκτός της περιοχής τους.

Ακολουθήστε την σελίδα μας Bestnews στο Facebook

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News

- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -

Ο Καιρός

- Advertisement -

Καιρός Αθήνα

Τελευταία Νέα

- Advertisement -

Σας ενδιαφέρουν

- Advertisement -