ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΝΕΑ

Οινούσσες: Στο νησί της Ναυτοσύνης ο Άγιος Βασίλης ήρθε από τη θάλασσα! (video)

Από που αλλού άλλωστε θα μπορούσε να έρθει; 

Ο “Αιγνουσιώτης”  Άγιος Βασίλης δεν έχει έλκηθρο, αλλά καΐκι φυσικά! 

Δεν πετάει αλλά κολυμπάει! 

Δεν ταξιδεύει μέσα στους ουρανούς, αλλά στις θάλασσες!

Είναι θαλασσινός ο Άγιος στις Οινούσσες, όπως άλλωστε το καλεί και η μεγάλη ναυτική παράδοση του νησιού! Στο νησί της Ναυτοσύνης «εξάγουν»… σε όλα τα πλάτη των ωκεανών καλούς καπεταναίους και μηχανικούς. Επίσης, από αυτό το μικρό νησί κατάγονται πολλοί επιφανείς εφοπλιστές που προσφέρουν στο νησί τους. Εκατοντάδες πλοία αιγνουσσιωτών εφοπλιστών μεταφέρουν το μεγαλείο των Οινουσσών σε όλον τον κόσμο. Οι ναυτικοί της Αιγνούσας μνημονεύονται από τον Όμηρο ακόμη διαδραματίζοντας σπουδαίο ρόλο στις μάχες με τους Πέρσες.

Συγχαρητήρια λοιπόν, στον Δήμαρχο Οινουσσών Γιώργο Δανιήλ, στους συνεργάτες του και σε όλους τους κατοίκους του νησιού που διοργάνωσαν αυτήν τη τόσο όμορφη και συγκινητική εκδήλωση που τιμά τα ήθη και έθιμα του τόπου.

Άγιος Βασίλης

Για πρώτη φορά έγινε κάτι τέτοιο στο νησί και σίγουρα εντυπωσίασε τους μικρούς Αιγνουσιώτες αλλά και ενθουσίασε τους μεγάλους που το ευχαριστήθηκαν με χορούς και τραγούδια στο λιμάνι.

Κι έτσι… Πάει ο Παλιός ο Χρόνος!

Οι κάτοικοι ευγνώμονες για τα καλά που τους έφερε τον συνόδευσαν στο λιμάνι και ο καπετάν Γιώργης με το καΐκι του… “το ταξίδεψε” το 2019 στην απεραντοσύνη της θάλασσας!

Δείτε το βίντεο:

Για να φέρει το 2020!!!

Ο Άγιος Βασίλης επιβιβάστηκε στο καΐκι κι έφερε στις Οινούσσες το 2020! Μια και τα δώρα του τα είχε φέρει τα Χριστούγεννα. Και το Νέο Χρόνο τον υποδύθηκε ένα μικρό παιδί, αντιπροσωπεύοντας την ελπίδα και την αισιοδοξία! 

Άγιος Βασίλης

Να πούμε βέβαια ότι… πρώτη τον αντίκρισε και τον καλωσόρισε τον Άγιο, η όμορφη γοργόνα των Οινουσσών που στέκει αγέρωχη και εμβληματική στην είσοδο του λιμανιού!

Έπειτα όλοι μαζί τραγούδησαν τα κάλαντα και στη συνέχεια έστησαν γλέντι στην πλατεία Ναυτοσύνης. Έφαγαν από τα καλούδια που είχε ετοιμάσει ο Δήμος και χόρεψαν με τη ψυχή τους!

Άγιος Βασίλης

Ο Δήμαρχος Οινουσσών Γιώργος Δανιήλ έγραψε στο FB:

Σε μια πολύ όμορφη και συγκινητική εκδήλωση αποχαιρετίσαμε το 2019 και καλωσορίσαμε το 2020, που ήρθε με τον Santa από τη θάλασσα! Ευχαριστούμε πολύ όλες κι όλους τους φίλους και συνεργάτες, που βοηθήσατε να γίνει αυτή η όμορφη γιορτή. Ένα μεγάλο “μπράβο” σε όλους μικρούς και μεγάλους, που συμμετείχατε και περάσαμε όμορφα με χορούς και κάλαντα λίγες ώρες πριν γυρίσει ο χρόνος.

Η δημοσιογραφική ομάδα του BestNews συγκινημένη από αυτήν την όμορφη θετική πρωτοβουλία σ αυτό το ακριτικό νησί, συγχαίρει από καρδιάς όλους τους Αιγνουσιώτες με πρωτεργάτη το δήμαρχό τους και τους εύχεται: Το 2020 να είναι μια χρονιά γεμάτη αγνότητα, καθαρότητα, ελπίδα και αισιοδοξία, νέες ιδέες, δημιουργικότητα και πολλά πολλά ακόμη νέα παιδιά, όπως αυτή η μικρή πριγκίπισσα που αντιπροσώπευσε επάξια τη Νέα Χρονιά!!!

Απολαύστε το βίντεο που ακολουθεί:

Χρόνια πολλά σε όλους!

 

Best News

Καλά Νέα / Καλές Ειδήσεις! – Θετική διάθεση / Θετικές Ειδήσεις! – good vibes / only good news!


Chrisa Sarantopoulou

Ταξιδεύω Γράφω Διαβάζω Χορεύω Κολυμπάω! Πατήστε να δείτε περισσότερα

Σχετικά άρθρα

Back to top button