ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Ολλανδία: Ο μεγαλύτερος ποδηλατόδρομος στα χρώματα της σημαίας του Pride

Οι φοιτητές ενός πανεπιστημίου στην Ολλανδία ζωγράφισαν με τα χρώματα της σημαίας του Pride έναν από τους μεγαλύτερους ποδηλατόδρομους στον κόσμο.

Ο ποδηλατόδρομος βρίσκεται στο Επιστημονικό Πάρκο της Ουτρέχτης, περίπου 45χλμ νότια του Άμστερνταμ. Η ιδέα ανήκει στον 22χρονο σπουδαστή, Elias van Mourik, ο οποίος δήλωσε: «Πολλοί άνθρωποι ζουν, εργάζονται και σπουδάζουν στο Επιστημονικό Πάρκο της Ουτρέχτης. Είναι λοιπόν υπέροχο που σε μια τέτοια τοποθεσία δίνεται το μήνυμα με αυτό τον συμβολικό τρόπο ότι όλοι είναι αποδεκτοί».

Ο ποδηλατόδρομος έχει μήκος 570 μέτρα. Περιλαμβάνει οκτώ «ακτίνες» με τα χρώματα της σημαίας του ουράνιου τόξου. Το βάψιμο του ποδηλατόδρομου ξεκίνησε στις αρχές της περασμένης εβδομάδας και το τελικό αποτέλεσμα παρουσιάστηκε την Πέμπτη.«Θέλουμε να δείξουμε ότι όλοι είναι ίσιοι και όλοι είναι ευπρόσδεκτοι στο Επιστημονικό Πάρκο της Ουτρέχτης», δήλωσε η Elena Valbusa, επικεφαλής του Πανεπιστημίου Εφαρμοσμένων Επιστημών της Ουτρέχτης. «Όλοι, ανεξάρτητα από το χρώμα, τον σεξουαλικό προσανατολισμό, το πολιτιστικό υπόβαθρο ή το οικογενειακό εισόδημα είμαστε ίσοι. Προτιμούμε να εστιάζουμε στον άνθρωπο, στα ταλέντα και στις δεξιότητες του καθενός και στο πώς μπορούμε να τα αναπτύξουμε περαιτέρω», πρόσθεσε.Ο ποδηλατόδρομος είναι μια κοινοπραξία τριών πανεπιστημιακών ιδρυμάτων. Η Janneke Plantenga, πρύτανης του Πανεπιστημίου της Ουτρέχτης, εξήγησε ότι: «Υπάρχει μια ιδέα για παράδειγμα, να οργανωθεί μια σειρά διαλέξεων. Ή να διευκρινιστεί τι συμβολίζει η ποδηλατική διαδρομή μέσω μιας σειράς podcast. Τους επόμενους μήνες, θα αρχίσουμε να επεξεργαζόμαστε τις λεπτομέρειες. Είμαστε αποφασισμένοι να κάνουμε κάτι όμορφο όλοι μαζί».

Η Ολλανδία χαρακτηρίζεται από πολλούς ως μία από τις πιο προοδευτικές χώρες στον κόσμο. Το 2001, έγινε η πρώτη χώρα στον κόσμο που νομιμοποίησε τον γάμο μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλου. 

 Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News


Κατερίνα Ματέρη

Γεννήθηκα το 1997 στην Αθήνα αλλά η μεγάλη μου αγάπη είναι το νησί μου, η Κεφαλονιά. Όταν ήμουν μικρή ήθελα να γίνω αεροσυνοδός, μετά δασκάλα, μετά στρατιωτική ψυχολόγος. Αυτό που δεν είχα καταλάβει όμως ήταν ότι μου άρεσε η δημοσιογραφία και η επικοινωνία. Έτσι σπούδασα Επικοινωνία και ΜΜΕ. Μου αρέσει να περπατάω και να ανακαλύπτω γραφικά σοκάκια και μαγαζιά, λατρεύω τα ταξίδια και κρατάω για ενθύμιο εισιτήρια και αποδείξεις απο κάθε προορισμό και ξοδεύω περισσότερα λεφτά από όσα έχω σε βιβλία και σουβενίρ.

Σχετικά άρθρα

Back to top button