ΠΡΟΣΩΠΑ

Ομάδα ΔΙΑΣ: Ο φάρος της μηχανής ανάβει, το σήμα ελήφθη…| Αφιέρωμα

Αναμφίβολα είναι οι «φύλακες άγγελοι» μας! Η Ομάδα ΔΙΑΣ αποτελεί την πιο αποτελεσματική μονάδα της ΕΛ.ΑΣ. Το σήμα λαμβάνεται, ο φάρος της μηχανής ανάβει και οι ήρωες αυτοί στα επόμενα λεπτά είναι κοντά μας, ριψοκινδυνεύοντας τη ζωή τους.

Η συμβολή τους στην καταπολέμηση της εγκληματικότητας είναι καθοριστική. Θα τρέξουν οπουδήποτε τους καλέσουν, να σώσουν κάποιον που δεν έχουν ξαναδεί ποτέ. Διανύουν χιλιόμετρα καθημερινά, νύχτα μέρα, με βαρύ εξοπλισμό, πάνω σε μια μηχανή.

ομάδα ΔΙ.ΑΣ

Ο αστυνομικός της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ «πέφτει στη φωτιά με τα μούτρα», έρχεται πρόσωπο με πρόσωπο με κάθε κακοποιό στοιχείο, είναι δίπλα στον πολίτη ανά πάσα ώρα και στιγμή, είναι αυτός που θα δράσει ακαριαία για την ασφάλεια μας, έχει ψυχή, θάρρος, σθένος.

Κι έχει μια ψυχή δουλεμένη, γιατί πως αλλιώς θα αντιμετωπίσεις κάποιον που τη δική του την έχει χάσει όταν πάει να πράξει το κακό.

Καβαλάει μια μηχανή και σηκώνει ένα αλεξίσφαιρο γιλέκο που ζυγίζει πάνω από τρία κιλά, χειμώνα – καλοκαίρι.

ομάδα ΔΙ.ΑΣ

Τους αποκαλούμε συχνά «τα παιδιά της ομάδας ΔΙ.ΑΣ» κι αυτό γιατί είναι εκείνοι που τους νιώθουμε κοντά μας. Είναι τα δικά μας παιδιά! Και για εκείνους είμαστε οι δικοί τους άνθρωποι.

Μέσα σε όλα αυτά που αντικρύζουν, αντιμετωπίζουν, προλαμβάνουν καθημερινά, παίρνουν δύναμη από το «Ευχαριστώ» μας. Γιατί πίσω από αυτήν την ογκώδη στολή του ρομποκοπ που βλέπουμε, πρέπει να θυμόμαστε ότι δεν βρίσκεται ένα ρομπότ. Άνθρωποι είναι κι αυτοί. Ήρωες να μου πεις… ναι, αλλά άνθρωποι! Κι αυτό τους κάνει ακόμη πιο θαυμαστούς!

ομάδα ΔΙ.ΑΣ

  • Γιατί χρειαζόμαστε την Ομάδα Δίκυκλης Αστυνόμευσης

Η έξαρση της βίας και της εγκληματικότητας στις μεγάλες πόλεις απαιτεί διαρκή, στοχευμεύνη και εμφανή αστυνόμευση, προκειμένου οι πολίτες να αισθάνονται ασφαλείς. Η Ομάδα ΔΙΑΣ (Δίκυκλης Αστυνόμευσης)  ανταποκρίνεται στην ανάγκη ταχείας και μαχητικής επέμβασης τόσο για την πρόληψη, όσο και για την καταστολή κάθε εγκληματικής δραστηριότητας.

  • Ποιά είναι τα καθήκοντά τους;

Οι αστυνομικοί της ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης αναλαμβάνουν την πρόληψη και την καταστολή βίαιων και εγκληματικών ενεργειών, όπως είναι οι ληστείες, οι βιασμοί, οι συμπλοκές, οι ανθρωποκτονίες. Κάνουν συνεχώς περιπολίες σε Αττική και Θεσσαλονίκη από νωρίς το πρωί μέχρι αργά το βράδυ.

  • Είναι κατάλληλα εκπαιδευμένοι;

Οι αστυνομικοί και οι ειδικοί φρουροί που απαρτίζουν την ομάδα ακολούθησαν μία απολύτως άρτια και εξειδικευμένη εκπαίδευση, η οποία και επαναλαμβάνεται ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Στόχος της Αστυνομίας είναι η διαρκής μετεκπαίδευση με σκοπό να βελτιώνεται η ετοιμότητα και η επίδοσή τους.

  • Σε ποιες περιοχές θα δραστηριοποιούνται οι ομάδες ΔΙ.ΑΣ;

Οι αστυνομικοί των ομάδων περιπολούν σε 75 Δήμους της Αττικής συμπεριλαμβανομένου του κέντρου της Αθήνας και του Πειραιά, και σε 21 περιοχές της Θεσσαλονίκης. Η αριθμητική και γεωγραφική κατανομή των δυνάμεων της ομάδας προέκυψε από τη χαρτογράφηση της εγκληματικότητας ανά περιοχή.

  • Πώς μπορούμε να έρθουμε σε επαφή μαζί τους;

Οι αστυνομικοί της ομάδας θα γνωρίσουν κατοίκους, καταστηματάρχες και φορείς της περιοχής. Οι πολίτες σε περίπτωση ανάγκης καλούν το «100» στο κέντρο της Άμεσης Δράσης. Οι αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ της περιοχής τους ειδοποιούνται και σπεύδουν άμεσα για την προστασία των πολιτών.

 

Σας Ευχαριστούμε!

 


 Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News


Chrisa Sarantopoulou

Ταξιδεύω Γράφω Διαβάζω Χορεύω Κολυμπάω! Πατήστε να δείτε περισσότερα

Σχετικά άρθρα

Back to top button