Ομελέτα με οβριές – Δοκιμάστε την και με σπαράγγια!

Μάρκος Σεφερλής - Ακυβέρνητο καράβι η πατρίδα μας

Δείτε επίσης

Οι οβριές είναι αναρριχόμενα αγριόχορτα που κάθε άνοιξη έχουν την τιμητική τους.

Αυτοφύονται, αλλά υπάρχουν και καλλιεργήσιμες. Οι τρυφεροί τους βλαστοί είναι βρώσιμοι και τους αξιοποιούμε στη μαγειρική. Οι σκληρές άκρες τους μας καθοδηγούν στο πόσο πρέπει να τις κόψουμε. Όταν τις προμηθευόμαστε από την αγορά νωπές, προσέχουμε να είναι φρεσκοκομμένες και τρυφερές. Οι οβριές έχουν πικρή γεύση σε αντίθεση με τα σπαράγγια. Για να γλυκάνουν, χρειάζονται ένα καλό, γρήγορο πλύσιμο και ζεμάτισμα σε λίγο βραστό νερό.

Σοτάρετε πρώτα, ώστε να τους δώσετε το χρόνο που χρειάζονται για να μαλακώσουν. Προσθέτετε αβγά στο τηγάνι και φτιάχνετε τόσο απλά μια χορταστική και αφράτη ομελέτα!

Από την Κωνσταντίνα Δρακουλάκου

Υλικά (για 2 άτομα)

1 μάτσο τρυφερές οβριές / σπαράγγια
4 αυγά
Λίγο γάλα ή κρέμα γάλακτος
Ελαιόλαδο
Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

Βάζουμε λίγο ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και μόλις κάψει ρίχνουμε ένα ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι και μια χούφτα χοντροκομμένα κομμάτια από τα βλαστάρια των οβριών/σπαραγγιών. Τηγανίζουμε ελαφρά. Σπάζουμε τα αυγά σε ένα μπολ, προσθέτουμε λίγο γάλα ή κρέμα γάλακτος, αλάτι, πιπέρι και χτυπάμε ελαφρά ώστε να ομογενοποιηθεί το μίγμα. Το ρίχνουμε στο τηγάνι πάνω από τις οβριές / σπαράγγια. Γυρίζουμε και ψήνουμε και από την άλλη μεριά. Σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Εναλλακτικά, μπορείτε να δοκιμάσετε τις οβριές με διάφορα μυρωδικά. Οι οβριές ταιριάζουν εξίσου καλά με τσιγαρόχορτα, με φρέσκο κρεμμυδάκι, με καυκαλίθρες, με σφελίτσι, με αγγουρίτσα, με μάραθο, με λάπαθα και με αγγινάρα. Μπορείτε να βράσετε τις οβριές μαζί με τα μυρωδικά που προτιμάτε, μέσα σε τριμμένη ντομάτα, δημιουργώντας ένα πλούσιο σε γεύση μαγειρευτό κατσαρόλας. Αν επιθυμείτε, μπορείτε να το αυγοκόψετε κιόλας. Συνοδεύεται με τυρί φέτα.

Tα σπαράγγια αλλιώς
Μια απλή συνταγή είναι βραστά σπαράγγια με λεμόνι και ελαιόλαδο. Συνδυάζονται ιδανικά με ψητό ψάρι ή κρέας. Η καλύτερή τους εκδοχή είναι ελαφρά ψημένα στο σχαροτήγανο, αλειμμένα με ελαιόλαδο για 2 λεπτά. Ψήνονται και στο φούρνο (για 5′ περίπου), τυλιγμένα σε αλουμινόχαρτο, μόνο με τις σταγόνες του νερού από το πλύσιμο, χοντρό αλάτι και λίγο ελαιόλαδο. Aγαπούν τις μακαρονάδες, μπαίνουν και σε ριζότο, γίνονται βελουτέ και τάρτα.

Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ Online

Δείτε επίσης: Πράσινη Σαλάτα με πορτοκάλι και ρόδι

Ακολουθήστε την σελίδα μας Bestnews στο Facebook

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News

- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -

Ο Καιρός

- Advertisement -

Καιρός Αθήνα

Τελευταία Νέα

- Advertisement -

Σας ενδιαφέρουν

- Advertisement -