ΙΣΤΟΡΙΕΣ

Όταν ο Άδωνις ανακάλυψε τον Σωτήρη Τσιόδρα με αφορμή τον ιό MERS το 2014

Η ιστορία για τον λοιμωξιολόγο Σωτήρη Τσιόδρα, το πότε και το πώς έγινε γνωστός στους κύκλους της σημερινής κυβέρνησης, που ξεκινά το 2014.

Το 2014 ένας κοροναϊός έδειχνε απειλητικός για τη δημόσια υγεία. Ο τότε υπουργός Υγείας, Αδωνις Γεωργιάδης, με αφορμή τον εντοπισμό ενός Έλληνα που επαναπατρίστηκε από τη Σαουδική Αραβία, προσπάθησε να βρει άκρη προκειμένου να μην επεκταθεί ο επικίνδυνος ιός.

Σε συνεργασία με τον τότε επικεφαλής του ΚΕΕΛΠΝΟ (νυν ΕΟΔΥ), Θόδωρο Παπαδημητρίου, έγιναν μια σειρά από ενέργειες, με αποτέλεσμα να θωρακιστεί το σύστημα και να μην απειληθεί ούτε δευτερόλεπτο η δημόσια υγεία.

Όμως, σε εκείνη τη χρονική συγκυρία ανακαλύφθηκε, όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ, και ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας. «Ποιος μπορεί με υπευθυνότητα να βοηθήσει;», ρώτησε τον κ. Παπαδημητρίου ο Αδωνις. Χωρίς δεύτερη σκέψη, ο επικεφαλής του ΚΕΕΛΠΝΟ πρότεινε τον αγαπημένο (σήμερα) των Ελλήνων λοιμωξιολόγο Σωτήρη Τσιόδρα.

Έτσι, το σύστημα Υγείας απέκτησε έναν άνθρωπο που, όπως είπε και ο Ξανθός, θα τον χρησιμοποιούσε και ο ΣΥΡΙΖΑ, αν ήταν κυβέρνηση.

Δείτε ακόμη:

Τι λένε για τον καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα οι φοιτητές του

Τι λένε για τον καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα οι φοιτητές του

Σωτήρης Τσιόδρας: Τι λέει για τα ειδικά τεστ αντισωμάτων

Σωτήρης Τσιόδρας: Τι λέει για τα ειδικά τεστ αντισωμάτων

Πηγή: parapolitika.gr

Σχετικά άρθρα

Back to top button