ΠΡΟΣΩΠΑ

Ότο Ρεχάγκελ: Γενέθλια για τον Γερμανό που λάτρεψαν οι Έλληνες

Γενέθλια έχει σήμερα 9 Αυγούστου, ο αρχιτέκτονας του θριάμβου του 2004, οδηγώντας την Εθνική Ελλάδος στην κατάκτηση του Euro.

Γεννημένος στις 9 Αυγούστου του 1938, ο Ότο Ρεχάγκελ έχει σήμερα την τιμητική του!

Ο δικός μας «Ρεχακλής» κλείνει τα 81 του χρόνια, έχει γενέθλια και εμείς θυμόμαστε τα κατορθώματα του με την Εθνική και το αποκορύφωμα της κατάκτησης του Euro 2004.

Ο «Όθωνας», λοιπόν, εμφανίστηκε στη χώρα μας το 2001, για να αναλάβει την τεχνική ηγεσία της Ελλάδας και έκατσε εννέα συνολικά χρόνια, μετρώντας 106 αγώνες.

Ο μακροβιότερος προπονητής στην ιστορία της ποδοσφαιρικής Ελλάδας λοιπόν, και πως να μη γίνει; Έφερε την πρώτη ευρωπαϊκή μας κούπα. Μια κούπα που κανείς δε γνωρίζει αν θα κατακτήσει ποτέ ξανά το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα.

Ο Ρεχάγκελ πλέον δεν ήταν Γερμανός, αλλά Έλληνας, καθώς λατρεύτηκε από όλους εμάς ως βασιλιάς, ο «Βασιλιάς Όθων» συγκεκριμένα.

Μετά το Euro 2004 η Ελλάδα με αυτόν στο τιμόνι της, είχε άλλη μια παρουσία σε τελική φάση Ευρωπαϊκής διοργάνωσης το 2008, ενώ έφερε και την πρώτη της νίκη σε τελική φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου το 2010, στα γήπεδα της Νοτίου Αφρικής.

Τον Φεβρουάριο του 2012, δύο χρόνια μετά την αποχώρησή του από την Ελλάδα, η Χέρτα Βερολίνου, η ομάδα με την οποία ο ίδιος αγωνίστηκε για πρώτη φορά ως ποδοσφαιριστής στην Μπουντεσλίγκα, ανακοίνωσε την απόκτηση του Ότο Ρεχάγκελ ως προπονητή, στη θέση του Μίχαελ Σκίμπε. Ο Γερμανός κατά την παρουσίασή του δήλωσε πως ήταν «…μία συναρπαστική πρόκληση…»για αυτόν η πρόσληψή του, πως ήταν έτοιμος να παλέψει για την σωτηρία της ομάδας από τον υποβιβασμό και πως πιστεύει πως μπορούσε να τα καταφέρει στους 12 αγώνες που παρέμεναν για την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος. Όμως ο «Ρεχακλής» δεν τα κατάφερε και η Χέρτα υποβιβάστηκε.

Από τότε δεν έχει προπονήσει ξανά, αποσυρόμενος από τους πάγκους.

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΛΟΙΠΟΝ!!!

Chrisa Sarantopoulou

Ταξιδεύω Γράφω Διαβάζω Χορεύω Κολυμπάω! Πατήστε να δείτε περισσότερα

Σχετικά άρθρα

Back to top button