Ουάσιγκτον: Πρόγραμμα μαθαίνει σε εφήβους τον κινηματογράφο

Μάρκος Σεφερλής - Ακυβέρνητο καράβι η πατρίδα μας

Δείτε επίσης

Κατερίνα Ματέρη
Κατερίνα Ματέρη
Γεννήθηκα το 1997 στην Αθήνα αλλά η μεγάλη μου αγάπη είναι το νησί μου, η Κεφαλονιά. Όταν ήμουν μικρή ήθελα να γίνω αεροσυνοδός, μετά δασκάλα, μετά στρατιωτική ψυχολόγος. Αυτό που δεν είχα καταλάβει όμως ήταν ότι μου άρεσε η δημοσιογραφία και η επικοινωνία. Έτσι σπούδασα Επικοινωνία και ΜΜΕ. Μου αρέσει να περπατάω και να ανακαλύπτω γραφικά σοκάκια και μαγαζιά, λατρεύω τα ταξίδια και κρατάω για ενθύμιο εισιτήρια και αποδείξεις απο κάθε προορισμό και ξοδεύω περισσότερα λεφτά από όσα έχω σε βιβλία και σουβενίρ.

Ένα πρόγραμμα στην Ουάσιγκτον προτρέπει τα παιδιά που μεγαλώνουν σε συνοικίες με αυξημένη εγκληματικότητα να ασχοληθούν με τη δημιουργία μικρού μήκους ταινιών.

«Don’t Shoot Guns, Shoot Cameras» (Κρατήστε κάμερα, όχι όπλο) ονομάζεται το πρόγραμμα που δημιούργησε ο κωμικός Rodney “Red” Grant, ο οποίος έχασε απο πυροβολισμούς τον ανιψιό του, το 2015.

«Δεν τους αξίζει να κρατούν όπλα, δεν τους αξίζει να έχουν γύρω τους ανθρώπους που δεν πιστεύουν σ’ αυτούς», λέει ο Rodney Grant.

Μέσα από το πρόγραμμα οι έφηβοι που κατοικούν σε γειτονιές της Ουάσιγκτον με έντονη βία, αναπτύσσουν ικανότητες κινηματογραφιστών και τους δίνεται η δυνατότητα να γυρίσουν την δική τους ταινία μικρού μήκους.

Ο Muhammad Toumbou ένας 16χρονος λέει στο cbcnews: «Όταν ζεις στην Ουάσινγκτον το μόνο που γνωρίζεις είναι μπάσκετ και όπλα». Αυτό πίστευε κι ο ίδιος για τον εαυτό του μέχρι που έμαθε για το εν λόγω πρόγραμμα. «Μέχρι τότε το  μόνο που ήξερα ήταν να τραβάω με το κινητό μου. Μου άνοιξαν πόρτες που ποτέ δεν πίστευα ότι θα άνοιγαν» λέει ο 16χρονος», προσθέτει ενθουσιασμένος.

http://https://www.youtube.com/watch?v=U4QXHVADuL4&t=32s

 Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News

 

Ακολουθήστε την σελίδα μας Bestnews στο Facebook

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News

- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -

Ο Καιρός

- Advertisement -

Καιρός Αθήνα

Τελευταία Νέα

- Advertisement -

Σας ενδιαφέρουν

- Advertisement -