Ουκρανία: Συμφωνική Ορχήστρα στο Κίεβο παίζει τον εθνικό ύμνο

Δείτε επίσης

Κατερίνα Ματέρη
Γεννήθηκα το 1997 στην Αθήνα αλλά η μεγάλη μου αγάπη είναι το νησί μου, η Κεφαλονιά. Όταν ήμουν μικρή ήθελα να γίνω αεροσυνοδός, μετά δασκάλα, μετά στρατιωτική ψυχολόγος. Αυτό που δεν είχα καταλάβει όμως ήταν ότι μου άρεσε η δημοσιογραφία και η επικοινωνία. Έτσι σπούδασα Επικοινωνία και ΜΜΕ. Μου αρέσει να περπατάω και να ανακαλύπτω γραφικά σοκάκια και μαγαζιά, λατρεύω τα ταξίδια και κρατάω για ενθύμιο εισιτήρια και αποδείξεις απο κάθε προορισμό και ξοδεύω περισσότερα λεφτά από όσα έχω σε βιβλία και σουβενίρ.

Με μια ξεχωριστή πράξη αντίστασης Κλασική Συμφωνική Ορχήστρα του Κιέβου συγκεντρώθηκε χθες μπροστά σε ένα μικρό πλήθος, για να παίξει τον εθνικό ύμνο της Ουκρανίας, την ώρα που οι ρωσικές δυνάμεις προελαύνουν προς την πόλη αυτή.

Η Ορχήστρα της ουκρανικής πρωτεύουσας έπαιξε επίσης ένα απόσπασμα από την «Ωδή στη Χαρά» του Μπετόβεν, θέμα στο οποίο βασίζεται ο ύμνος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μια μνεία στην επιθυμία της κυβέρνησης της Ουκρανίας να έρθει πιο κοντά στην Ευρώπη και να απομακρυνθεί από την σφαίρα επιρροής της Ρωσίας, μεταδίδει το Reuters.

Δεκάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν για να παρακολουθήσουν στην κεντρική πλατεία Μαϊντάν, μερικοί ανεμίζοντας σημαίες της Ουκρανίας.

Χειροκρότησαν όταν τελείωσε ο εθνικός ύμνος και μια γυναίκα φώναξε «Για την Ουκρανία!».

Συγκινητικά πλάνα από τη μικρή συναυλία αυτή έκαναν τον γύρο του κόσμου, μέσα από τα social media, όπου πολίτες και δημοσιογράφοι καταγράφουν τις πλέον κρίσιμες στιγμές στη σύγχρονη ιστορία του Κιέβου.

Υπενθυμίζεται πως στην πλατεία Μαϊντάν, χιλιάδες Ουκρανοί συγκεντρώθηκαν το 2014 για να διαδηλώσουν ενάντια στην απόφαση του τότε προέδρου Βίκτορ Γιανουκόβιτς να αναστείλει τις συνομιλίες με την ΕΕ και να αναζωογονήσει τις σχέσεις με τη Μόσχα.

Περισσότεροι από 100 διαδηλωτές σκοτώθηκαν σε συγκρούσεις με τις δυνάμεις ασφαλείας ενώ, την ίδια χρονιά, ο Γιανουκόβιτς ανατράπηκε και αναγκάστηκε να εγκαταλείψει τη χώρα.

Δείτε το βίντεο:

Ακολουθήστε την σελίδα μας Bestnews στο Facebook

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News

- Advertisement -
- Advertisement -

Τελευταία Νέα

- Advertisement -

Σας ενδιαφέρουν

- Advertisement -