ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑΦΥΣΗ

Παγκόσμια Ημέρα της Γης: Πιο επίκαιρη από ποτέ… μας αφυπνίζει να ανακουφίσουμε τον πλανήτη μας

Η Παγκόσμια Ημέρα της Γης γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 22 Απριλίου από το 1970 με σκοπό την κινητοποίηση των πολιτών και των κυβερνήσεων, για ένα καθαρό και υγιή πλανήτη.

Μια ημερομηνία κατά την οποία διοργανώνονταν εκδηλώσεις σε ολόκληρο τον κόσμο εδώ και 50 χρόνια, με στόχο την ευαισθητοποίηση σε περιβαλλοντικά θέματα.


Η φετινή ημέρα της γης θα είναι διαφορετική λόγω της πανδημίας…με την παραμονή όλων μας στο σπίτι. Οι εκδηλώσεις θα έχουν χαρακτήρα ενημέρωσης με κύριο μέσο το διαδίκτυο.

Το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας καλεί όσους το επιθυμούν να συμμετάσχουν σε μια διαφορετική δράση για την Παγκόσμια Ημέρα της Γης:

Να αναρτήσουμε στα social media μια αγαπημένη φωτογραφία από οποιοδήποτε τοπίο της φύσης ή μια παιδική ζωγραφιά με θέμα τη Γη, συνοδεύοντάς τις με τα hashtags: #earthday2020 και #ypen.

⇒Ακολουθήστε την σελίδα μας Bestnews στο Facebook και μείνετε ενημερωμένοι για όλα τα καλά νέα των ημερών από το πρώτο site στην Ελλάδα με μόνο θετικές ειδήσεις και πολλούς Διαγωνισμούς!!!

Στη σημερινή εποχή, καθώς το φαινόμενο του θερμοκηπίου και της κλιματικής αλλαγής που επιφέρει έχει λάβει τεράστιες διαστάσεις, τα εντομοκτόνα κοντεύουν να εξολοθρεύσουν είδη όπως οι μέλισσες, άκρως απαραίτητες για την ισορροπία της φύσης και τη παραγωγή τροφής στη γη.

Γι αυτό το λόγο, η Google με ένα doodle τιμά και γιορτάζει σήμερα την Ημέρα της Γης, αναδεικνύοντας τον σημαντικό ρόλο των μελισσών.


Και ίσως πιο επίκαιρη από ποτέ… η φετινή Παγκόσμια Ημέρα της Γης έρχεται να μας υπενθυμίσει ότι το μεγάλο σπίτι μας είναι η Γη και πρέπει να το προστατεύουμε.

H Γη είναι ένας μοναδικός πλανήτης, γιατί διαθέτει ορισμένα αποκλειστικά χαρακτηριστικά που δεν διαθέτουν οι άλλοι πλανήτες. Πάνω απ’ όλα δημιούργησε ζωή και το ανθρώπινο είδος με τα οποία είναι άρρηκτα συνδεδεμένη σε ένα ενιαίο οικοσύστημα.

Ο άνθρωπος όμως, κατάφερε δυστυχώς να διαταράξει την βιοποικιλότητα, να καταστρέψει το φυσικό περιβάλλον, να συμβάλει στην εξαφάνιση φυτών και ζώων και εν τέλει να επιβληθεί με καταστροφικό τρόπο σε όλο τον πλανήτη, προκαλώντας μια τεράστια οικολογική καταστροφή.

Η Γη όμως ίσως και να εκδικείται … ή να μας αφυπνίζει με τον δικό της τρόπο… Έφτασε το 2020 με την παγκόσμια εξάπλωση του κορωνοϊού και την μαζική αναστολή των δραστηριοτήτων των σύγχρονων κοινωνιών για να μπορέσει ο πλανήτης να ανακουφιστεί από τις αλόγιστες καταναλωτικές πρακτικές των ανθρώπων.

Η προσπάθειά μας να νικήσουμε τον φονικό κορωνοϊό και να σταματήσουμε την πανδημία, πρέπει να συνοδεύεται και με την επανεξέταση του τρόπου ζωής μας! Να αναθεωρήσουμε μέσα μας και έξω μας! Και ένας από τους στόχους μας να είναι ο σεβασμός στην «μητέρα γη».

Η επιβίωσή μας και η ευημερία μας εξαρτάται άμεσα από τον τρόπο με τον οποίο φερόμαστε στη Γη.

Ας είμαστε οικολογικά ενεργοί!

 


Chrisa Sarantopoulou

Ταξιδεύω Γράφω Διαβάζω Χορεύω Κολυμπάω! Πατήστε να δείτε περισσότερα

Σχετικά άρθρα

Back to top button