Παγκόσμια Ημέρα Ζώων: Μία υπενθύμιση αγάπης και δράσης

Μάρκος Σεφερλής - Ακυβέρνητο καράβι η πατρίδα μας

Δείτε επίσης

Χρύσα Σαραντοπούλου
Χρύσα Σαραντοπούλου
Ταξιδεύω Γράφω Διαβάζω Χορεύω Κολυμπάω!Πατήστε να δείτε περισσότερα

Η 4η Οκτωβρίου καθιερώθηκε ως Παγκόσμια Ημέρα Ζώων, μία διεθνής ημέρα δράσης για τα δικαιώματα και την καλή διαβίωση των ζώων. Μία ημέρα που μας υπενθυμίζει ότι ο σεβασμός για τα ζώα είναι υποχρέωση και καθήκον όλων μας.

Όλοι μαζί πρέπει να διασφαλίσουμε τα βασικά τους δικαιώματα και να τα προστατεύσουμε από κάθε εκμετάλλευση και κακοποίησή τους. Κύριο μέλημα μας πρέπει να είναι η φροντίδα κάθε ζωντανού οργανισμού!

Για να διαχειριστούμε αυτό το τόσο σημαντικό και έντονο για την εποχή μας φαινόμενο, απαιτείται η συμμετοχή και η συνεργασία όλων, ώστε μέσα από συλλογική προσπάθεια, να συμβάλλουμε στην προστασία των ζώων, την προάσπιση των δικαιωμάτων τους και την εξασφάλιση της ομαλής συνύπαρξής τους με τους ανθρώπους.

Από το 1931 που γιορτάστηκε για πρώτη φορά, η Παγκόσμια Ημέρα Ζώων σ’ ένα συνέδριο περιβαλλοντιστών στη Φλωρεντία, ως ένας τρόπος για την ευαισθητοποίηση κοινού και ειδικών για τα υπό εξαφάνιση ζώα, η γιορτή καθιερώθηκε και αφορά όλα τα ζώα, κινητοποιώντας τη σε παγκόσμια δύναμη για να κάνει τον κόσμο ένα καλύτερο μέρος για όλα τα ζώα.

Ο εορτασμός της, στις 4 Οκτωβρίου τιμά τη μνήμη του Αγίου Φραγκίσκου της Ασίζης, που έχει αναγορευτεί από την Καθολική Εκκλησία, ως προστάτης των ζώων και του περιβάλλοντος.

Γιορτάζεται με διαφορετικούς τρόπους σε κάθε χώρα, ανεξάρτητα από την εθνικότητα, τη θρησκεία, την πίστη ή την πολιτική ιδεολογία. Μέσω της αύξησης της ευαισθητοποίησης και της εκπαίδευσης μπορεί να δημιουργηθεί ένας κόσμος όπου τα ζώα θα αναγνωρίζονται πάντα ως αισθανόμενα όντα και θα πληρούνται οι κατάλληλες συνθήκες για τη καλή διαβίωση τους.

Πλήθος εκδηλώσεων λαμβάνουν χώρα και στην Ελλάδα με στόχο την προστασία των ζώων και τον εκσυγχρονισμό της νομοθεσίας προς την κατεύθυνση της καλύτερης προστασίας τους.

Δράση για την Παγκόσμια ημέρα των Ζώων από αστυνομικούς στο Λασίθι

Με αφορμή την “Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων” σήμερα 4 Οκτωβρίου 2019, η Διεθνής Ένωση Αστυνομικών – Τοπική Διοίκηση Λασιθίου ευαισθητοποιημένη στα θέματα που αφορούν την καλή ευζωΐα τους, διοργάνωσε και υλοποίησε εξωραϊσμό στους χώρους όπου ο Δήμος Αγίου Νικολάου και ο Δήμος Σητείας έχει τοποθετήσει “ποτίστρες” και “ταΐστρες” για τα ζώα συντροφιάς. Στη συνέχεια τοποθέτησε τροφή και καθαρό νερό προκειμένου οι τετράποδοι φίλοι μας να βρουν και να χρησιμοποιήσουν κατά την βόλτα τους. Στη δράση μας αυτή βρήκαμε σύμμαχο το φιλοζωικό σύλλογο Σητείας οι οποίοι και βοήθησαν σημαντικά. Το σύλλογο εκπροσώπησαν η πρόεδρος του συλλόγου κα Κουνελάκη Δέσποινα καθώς και μέλη.

“Η δράση μας αυτή προστίθεται σε ένα σύνολο δράσεων προς την κοινωνία του Λασιθίου και ένεκα της ημέρας θα θέλαμε να προωθήσουμε ένα μήνυμα προς τους πολίτες του τόπου μας, να μην κλείνετε τα μάτια στις κακοποιήσεις ή θανατώσεις ανυπεράσπιστων ζώων.”

Το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων με ελεύθερη είσοδο για όλα τα παιδιά

Ειδικά για σήμερα, το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο υποδέχεται τα παιδιά 3 έως 12 ετών με δωρεάν* είσοδο  από τις 16:00 το απόγευμα μέχρι το κλείσιμο του Πάρκου στις 18:00.

Οι μικροί και μεγάλοι μας φίλοι θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν δωρεάν ξεναγήσεις από τους φροντιστές του Πάρκου και να δουν αλλά και να συμμετέχουν στα ταΐσματα ορισμένων από τα ζώα που φιλοξενούνται στο Πάρκο μας και να λάβουν μέρος σε εικαστικά, παιχνίδια και βιωματικά προγράμματα που πρόκειται να λάβουν χώρα στο Εκπαιδευτικό Κέντρο του Πάρκου.

Ανοικτή ενημερωτική εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων, στην Άρτα

Με μια ενημερωτική εκδήλωση που απευθύνεται σε μικρούς και μεγάλους θα τιμήσει την Παρασκευή ο Δήμος Αρταίων και το Φιλοζωικό Σωματείο Άρτας  την Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων.

Η  εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί αύριο  Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2019, στις 11:30 π.μ. στην Πλατεία Εθνικής Αντίστασης, στα πλαίσια τις Παγκόσμιας Ημέρας Ζώων, με θέμα: « ΥΙΟΘΕΤΗΣΕ ΕΝΑ ΑΔΕΣΠΟΤΟ ».

Εκδήλωση και Προβολή για την Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων, στην Καλαμάτα

Το Κέντρο Δημιουργικού Ντοκιμαντέρ, σε συνεργασία με το Φιλοζωικό Όμιλο Καλαμάτας, προγραμματίζει προβολή και ενημερωτική εκδήλωση, στο Στέκι του Κέντρου, στην οδό Μπενάκη 11 στο Ιστορικό Κέντρο. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα προβληθεί το ντοκιμαντέρ Greek Αnimal Rescue του Μενέλαου Καραμαγγιώλη.

Πρόκειται για μια κινηματογραφική αλληγορία, βασισμένη σε αληθινές ιστορίες αδέσποτων ζώων που αποτυπώνουν όσα συμβαίνουν σήμερα στην Ελλάδα της κρίσης – Οι πρωταγωνιστές του, τα αδέσποτα στη βιομηχανική έρημο του Ασπροπύργου, μια ομάδα νέων εθελοντών που περιπολούν την περιοχή περιθάλποντας τα άρρωστα ζώα και ένας φιλοζωικός σύλλογος στο Λονδίνο, αναζητούν ελπίδα και μια νέα αρχή σε μια στιγμή που όλα μοιάζουν χαμένα.

Εκδήλωση Δήμου Κ. Κέρκυρας

Ο Δήμος Κ. Κέρκυρας  και Διαποντίων Νήσων, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων διοργανώνει αύριο Παρασκευή 4 Οκτωβρίου, εκδήλωση με την προβολή της φιλοζωϊκής ταινίας Re- Action στον Κινηματογράφο ΟΡΦΕΑ στις 11:00 π.μ.

 

Ακολουθήστε την σελίδα μας Bestnews στο Facebook

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News

- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -

Ο Καιρός

- Advertisement -

Καιρός Αθήνα

Τελευταία Νέα

- Advertisement -

Σας ενδιαφέρουν

- Advertisement -