Best TimeΓΕΥΣΗ

Παγωτό Πάβλοβα στα Ζαχαροπλαστεία Παλόγλου: Είδαμε πώς φτιάχνεται, τη δοκιμάσαμε και ξετρελαθήκαμε!

Η Πάβλοβα με τη φίνα γεύση της γίνεται έμπνευση στα Ζαχαροπλαστεία Παλόγλου! Μεταμορφώνεται σε παγωμένη γλυκιά Κυρία! Γίνεται Παγωτό Πάβλοβα! Και όχι μόνο στην κλασική της μορφή… με φράουλες, αλλά σε πέντε διαφορετικούς συνδυασμούς και μας ξετρελαίνει!

🍓 Pavlova Φράουλα με σως φράουλας & καρπό φράουλα
🍋 Pavlova Λεμόνι-Μέντα με σως Lime
🍇 Pavlova Βατόμουρο με σως Mύρτιλο και καρπό Mύρτιλο
🍒 Pavlova Σοκολάτα με σως Aμαρένα και καρπό Aμαρένα
🥭 Pavlova Mango με σως Μango και καρπό Mango

Pavlova Φράουλα με σως φράουλας & καρπό φράουλα

Τις βλέπεις και δεν μπορείς να αποφασίσεις. Τις θέλεις όλες! Τι να επιλέξεις; Η κάθε μία είναι ξεχωριστή. Γεμάτη καλοκαίρι… δροσιστική, φρουτένια, αμαρτωλή!!!

Γράφει η Χρύσα Σαραντοπούλου

Το αγαπημένο μου μέρος έχει γίνει πλέον το εργαστήριο Ζαχαροπλαστικής του κ. Παλόγλου!!! Το πιο γλυκό σημείο! Τα αρώματα ξεχειλίζουν… μπερδεύεται η σοκολάτα με τα φρούτα και την κρέμα! Δεξιά και αριστερά, όπου κι αν κοιτάξεις, οι ζαχαροπλάστες του κάνουν μαγικά… παρασκευάζουν γλυκά έργα τέχνης!!!

«Κύριε Χρήστο να δοκιμάσω κι αυτό; Εντάξει σοκολάτα παραμυθένια, αλλά θέλω κι αυτό το σιροπιαστό! Αχ… τι είναι αυτό; Εκλεράκι;;; Να πάρω ένα;;; Ε και λίγο παγωτό… τι γεύση να δοκιμάσω αυτή τη φορά;»

«Αυτή τη φορά σου έχω μια έκπληξη!» μου λέει ο κ. Παλόγλου. Παγωτό Πάβλοβα! 

Και τρέχω αμέσως να δω! Όχι μόνο να δοκιμάσω, αλλά και να δω πως φτιάχνεται αυτή η “παγωμένη Κυρία“!

Και θαυμάζοντας αυτόν τον οίστρο δημιουργικότητας δεν κρατήθηκα, ήθελα να συμβάλλω κι εγώ, να δημιουργήσω μαζί με τους δεξιοτέχνες του, να γίνω για λίγα λεπτά “ζαχαροπλάστισσα“!!!

Στην αρχή φτιάξαμε τα μαρεγκάκια (ή μπλεζέδες όπως αλλιώς λέγονται). Σε διάφορα σχήματα για να στήσουμε το γλυκό μας όπως του αρμόζει. Και να σας πω το μυστικό… που θα το καταλάβετε βέβαια μόλις γευτείτε αυτό το υπέροχο παγωτό γλυκό… η μαρέγκα έχει μέσα… μαστίχα!!! Αναδύεται το άρωμά της και σε παρασύρει σε ένα γευστικό χορό απόλαυσης καθώς μπερδεύονται οι τραγανοί μπεζέδες με τις φράουλες!

Έπειτα φτιάξαμε την κρέμα παγωτό και την ανακατέψαμε με τις ζουμερές φράουλες και τον πολτό τους.

Μετά ξεκινήσαμε να στήνουμε το παγωτό πάβλοβα! Την γλυκιά παγωμένη Κυρία! Η πιο διασκεδαστική και δημιουργική φάση του γλυκού μας. Έγινα ένα με το προσωπικό, έμαθα γρήγορα και ήμουν καλή βοηθός από ότι μου είπαν! Σε ένα περιβάλλον καθαρό, τηρώντας όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Παγωτό πάβλοβα

Τα τυχερά του επαγγέλματος βλέπετε! Άμα είσαι στο ρεπορτάζ, μαθαίνεις, ενημερώνεσαι, ενημερώνεις και κάποιες φορές γεύεσαι!

παγωτό πάβλοβα

«Πότε να ξανάρθω κ. Χρήστο;» – «Όποτε θέλεις!» μου λέει. Και φυσικά ανανεώσαμε το ραντεβού μας για το επόμενο… γλυκό!

Και έρχεται η ώρα να δοκιμάσουμε! Μόνο που την κοιτάς χορταίνεις! Γιατί ευχαριστιούνται όλες οι αισθήσεις με αυτό το δημιούργημα!

Δοκιμάστε το Παγωτό Πάβλοβα στα Ζαχαροπλαστεία Παλόγλου και θα ξετρελαθείτε! Γευτείτε τα τραγανά κομμάτια από ροζέτες πραγματικής μαρέγκας, να “χορεύουν” στον ουρανίσκο σας παρέα με πλούσιο παγωτό κρέμα και κομμάτια φράουλας και να σας παρασύρουν σε μια θεϊκή απόλαυση.

Αλλά και οι υπόλοιπες γεύσεις που ακολούθησαν θα σας κερδίσουν! Ένα διάσημο γλυκό γίνεται παγωτό, σε διάφορες γεύσεις με αρώματα και χρώματα που ξετρελαίνει μικρούς και μεγάλους! Μια αίσθηση άκρως καλοκαιρινή!

Παγωτό Πάβλοβα
Pavlova Λεμόνι-Μέντα με σως Lime
Παγωτό Πάβλοβα
Pavlova Βατόμουρο με σως Mύρτιλο και καρπό Mύρτιλο
Παγωτό Πάβλοβα
Pavlova Σοκολάτα με σως Aμαρένα και καρπό Aμαρένα
Παγωτό Πάβλοβα
Pavlova Σοκολάτα με σως Aμαρένα και καρπό Aμαρένα

Και λίγη ιστορία…:

Το 1926, η διάσημη Ρωσίδα μπαλαρίνα Anna Pavlova, κατά την διάρκεια της παγκόσμιας περιοδείας της, ενέπνευσε τον σεφ ενός ξενοδοχείου στην Νέα Ζηλανδία, να δημιουργήσει ένα γλυκό με βάση τη μαρέγκα, την κρέμα και τις φράουλες. Η γλυκιά μας Πάβλοβα λοιπόν με τη φίνα γεύση της, χρωστάει την ύπαρξή της σε μία από τις πιο διάσημες μπαλαρίνες του κόσμου, έτσι όπως ήταν φινετσάτη κι εκείνη με εξαιρετικές χορευτικές δεξιότητες!

Για το BestNews

Χρύσα Σαραντοπούλου

Ευχαριστούμε τα Ζαχαροπλαστεία Παλόγλου

Θα τα βρείτε:

🔸 Κων. Παλαιολόγου 68 (Παλαιό Φάληρο)
🔸 Γρηγ. Λαμπράκη 98-100 (Πειραιάς)
🔸 Λεωφ. Χατζηκυριάκου 6 (Πειραιάς)
🔸 Αγ. Σοφίας 111 (Νέα Σμύρνη)

https://www.facebook.com/PaloglouZacharoplasteia/


Δείτε ακόμη:

⇒ Το παγωτό και η ιστορία του! Πώς έφτασε να δροσίζει τις κοιλάδες του ουρανίσκου μας

⇒ Τα γλυκά 13 χρόνια των Ζαχαροπλαστείων Παλόγλου



Tags

Chrisa Sarantopoulou

Ταξιδεύω Γράφω Διαβάζω Χορεύω Κολυμπάω! Πατήστε να δείτε περισσότερα

Σχετικά άρθρα

Back to top button
Close
Close