Παιδική Διατροφή: Πλήρης Οδηγός για τους Γονείς

Δείτε επίσης

Κατερίνα Ματέρη
Κατερίνα Ματέρη
Γεννήθηκα το 1997 στην Αθήνα αλλά η μεγάλη μου αγάπη είναι το νησί μου, η Κεφαλονιά. Όταν ήμουν μικρή ήθελα να γίνω αεροσυνοδός, μετά δασκάλα, μετά στρατιωτική ψυχολόγος. Αυτό που δεν είχα καταλάβει όμως ήταν ότι μου άρεσε η δημοσιογραφία και η επικοινωνία. Έτσι σπούδασα Επικοινωνία και ΜΜΕ. Μου αρέσει να περπατάω και να ανακαλύπτω γραφικά σοκάκια και μαγαζιά, λατρεύω τα ταξίδια και κρατάω για ενθύμιο εισιτήρια και αποδείξεις απο κάθε προορισμό και ξοδεύω περισσότερα λεφτά από όσα έχω σε βιβλία και σουβενίρ.

Αν προσπαθούσα να σου περιγράψω συνοπτικά πως θα ήταν η ιδανική παιδική διατροφή, θα σου έλεγα πως πρέπει να περιέχει λαχανικά, φρούτα, δημητριακά ολικής άλεσης, γαλακτοκομικά, όσπρια και λαδερά, ψάρια και θαλασσινά, ελαιόλαδο, ελιές και ξηρούς καρπούς.

Αντίθετα, το κρέας, τα λιπαρά, η ζάχαρη και το αλάτι καλό θα είναι να περιορίζονται.

Τα πράγματα, όμως, είναι πολύ διαφορετικά στην πραγματικότητα:

Μελέτη ΕΥΖΗΝ και Παιδική Διατροφή

Σύμφωνα με αποτελέσματα της μελέτης ΕΥΖΗΝ, η οποία πραγματοποιήθηκε σε σχολεία όλης της χώρας, περισσότερα από τα μισά παιδιά και έφηβοι δεν κατανάλωναν πρωινό γεύμα, κατανάλωναν λιγότερες από 2 μερίδες φρούτων και λαχανικών την ημέρα, αντίστοιχα και έτρωγαν ψάρι λιγότερες από 2 φορές την εβδομάδα. Με άλλα λόγια, φαίνεται πως απέχουν πολύ από τις συστάσεις για την ηλικία τους και από όσα ορίζει η Μεσογειακή Διατροφή.

Γιατί θέλουμε όλα αυτά να αλλάξουν προς το καλύτερο; Συνέχισε να διαβάζεις και θα μάθεις τα πάντα γύρω από την παιδική διατροφή.

Αρχικά, σκέψου ότι η διατροφή των παιδιών είναι σαν ένα ημερολόγιο. Μέσα στην καθημερινότητα τους πρέπει να υπάρχουν 3 κύρια γεύματα: πρωινό, μεσημεριανό, βραδινό και καλό θα είναι να υπάρχουν 2-3 ενδιάμεσα μικρά γεύματα, όπως για παράδειγμα κολατσιό στο σχολείο και ένα απογευματινό γεύμα.

Ποια είναι η αξία του πρωινού;

Τι προσφέρει ένα ισορροπημένο πρωινό;

Δύσκολη καθημερινότητα των γονέων, δύσκολη και των παιδιών. Πολλές ώρες σε σχολείο και φροντιστήρια, λίγες ώρες ύπνου και πολύ απαιτητικά deadlines για να ολοκληρωθεί σωστή η ύλη. Όσες φορές μιλάω με γονείς, μου αναφέρουν ότι έχει αυξηθεί η ύλη στα παιδιά και είναι αδύνατο να την κατανοήσουν πλήρως.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

Ακολουθήστε την σελίδα μας Bestnews στο Facebook

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News

- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -

Ο Καιρός

- Advertisement -

Καιρός Αθήνα

Τελευταία Νέα

- Advertisement -

Σας ενδιαφέρουν

- Advertisement -