ΕΛΛΑΔΑ

Παναθηναϊκό Στάδιο: Εντυπωσιάζει ο νέος φωτισμός

Εντυπωσιακός είναι ο νέος φωτισμός στο Παναθηναϊκό Στάδιο (Καλλιμάρμαρο), με τα εγκαίνια να γίνονται παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

Σε λειτουργία μπήκε ο νέος φωτισμός στο Παναθηναϊκό Στάδιο, με το αποτέλεσμα να είναι εντυπωσιακό. Συνολικά 60 νέες συστοιχίες, με 3.600 σώματα led, φωτίζουν πλέον το πιο εμβληματικό στάδιο του Αθλητισμού, το Καλλιμάρμαρο. Τονίζεται πως είναι η πρώτη φορά που ο φωτισμός σε μνημείο προσαρμόζεται και γίνεται θερμός από ψυχρός, όσο πέφτει το σκοτάδι.

«Ήταν μεγάλη πρόκληση, γιατί είναι ένα σπουδαίο μνημείο. Είναι ένα μνημείο το οποίο έχει τη μεγαλύτερη επισκεψιμότητα στη χώρα. Ακόμα μεγαλύτερη και από την Ακρόπολη. Είναι προσβάσιμο γιατί ο κόσμος περνάει όπως και να έχει», εξήγησε ο σχεδιαστής του φωτισμού, Γιώργος Τέλλος. Η μελέτη ξεκίνησε πριν από 6 μήνες με εντολή της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής (ΕΟΕ) αφού ο παλιός εξοπλισμός είχε αρχίσει να φθείρεται.Εκτός αυτού, με τους νέους προβολείς, η φωτορύπανση μειώθηκε κατά 70%-80% και εξασφαλίστηκε εξοικονόμηση ενέργειας κατά 50%. Επιπλέον, φωτίζονται και τα δέντρα του Αρδηττού που βρίσκονται στην κορυφή του σταδίου. Οι νέοι προβολείς έχουν διαφορετικές μοίρες στόχευσης προκειμένου να αναδειχθεί το πεντελικό μάρμαρο, καθώς πρόκειται για το μοναδικό μαρμάρινο στάδιο στον κόσμο. Το στάδιο αποτελεί Παγκόσμιο σύμβολο του Αθλητισμού αφού εδώ έγιναν οι πρώτοι σύγχρονοι Ολυμπιακοί αγώνες, το 1896.

Στην εκδήλωση για τη φωταγώγηση του μνημείου ήταν ο πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, Τόμας Μπαχ ο οποίος βρίσκεται στην Ελλάδα.

Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου στα εγκαίνια για τον νέο φωτισμό στο Καλλιμάρμαρο

Τα εγκαίνια έγιναν παρουσία της προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου, της υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη, του υφυπουργού Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη, του δημάρχου Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη και του προέδρου της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Σπύρου Καπράλου.

Ο πρόεδρος της ΔΟΕ Τόμας Μπαχ με τον δήμαρχο Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη και τον πρόεδρο της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Σπύρο Καπράλο στα εγκαίνια για το νέο φωτισμό στο Παναθηναϊκό Στάδιο

Την εκδήλωση «άνοιξε» η μουσικός Μόνικα και παρουσίασε ο Αλέξης Κωστάλας. Ο αριθμός των ατόμων που παραβρέθηκαν στο Στάδιο ήταν περιορισμένος λόγω των υγειονομικών πρωτοκόλλων που ισχύουν για την πανδημία κορωνοϊού στην Ελλάδα. Σημειώνεται ότι στα άμεσα σχέδια της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής είναι ο φωτισμός του στίβου και της πλατείας του Καλλιμάρμαρου.

«Απόψε, ο νέος φωτισμός του Παναθηναϊκού Σταδίου μοίρασε λάμψη σε όλη την Αθήνα. Αυτός ο ιστορικός τόπος έγινε και πάλι φάρος ελπίδας σε αυτήν τη δύσκολη Ολυμπιακή χρονιά. Ο σύγχρονος φωτισμός του αποτελεί έργο της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής. Στην πρώτη φωταγώγηση, με την παρουσία του Προέδρου της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής Τόμας Μπαχ. Τον τιμούμε με το Μετάλλιο της Πόλης των Αθηνών» τόνισε ο Κώστας Μπακογιάννης.

 Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News

 

 


Κατερίνα Ματέρη

Γεννήθηκα το 1997 στην Αθήνα αλλά η μεγάλη μου αγάπη είναι το νησί μου, η Κεφαλονιά. Όταν ήμουν μικρή ήθελα να γίνω αεροσυνοδός, μετά δασκάλα, μετά στρατιωτική ψυχολόγος. Αυτό που δεν είχα καταλάβει όμως ήταν ότι μου άρεσε η δημοσιογραφία και η επικοινωνία. Έτσι σπούδασα Επικοινωνία και ΜΜΕ. Μου αρέσει να περπατάω και να ανακαλύπτω γραφικά σοκάκια και μαγαζιά, λατρεύω τα ταξίδια και κρατάω για ενθύμιο εισιτήρια και αποδείξεις απο κάθε προορισμό και ξοδεύω περισσότερα λεφτά από όσα έχω σε βιβλία και σουβενίρ.

Σχετικά άρθρα

Back to top button