Πώς μπορούμε να φορτίζουμε το κινητό με τα δάχτυλα του χεριού

Μάρκος Σεφερλής - Ακυβέρνητο καράβι η πατρίδα μας

Δείτε επίσης

Κατερίνα Ματέρη
Κατερίνα Ματέρη
Γεννήθηκα το 1997 στην Αθήνα αλλά η μεγάλη μου αγάπη είναι το νησί μου, η Κεφαλονιά. Όταν ήμουν μικρή ήθελα να γίνω αεροσυνοδός, μετά δασκάλα, μετά στρατιωτική ψυχολόγος. Αυτό που δεν είχα καταλάβει όμως ήταν ότι μου άρεσε η δημοσιογραφία και η επικοινωνία. Έτσι σπούδασα Επικοινωνία και ΜΜΕ. Μου αρέσει να περπατάω και να ανακαλύπτω γραφικά σοκάκια και μαγαζιά, λατρεύω τα ταξίδια και κρατάω για ενθύμιο εισιτήρια και αποδείξεις απο κάθε προορισμό και ξοδεύω περισσότερα λεφτά από όσα έχω σε βιβλία και σουβενίρ.

Με μια ειδική μικρή συσκευή που εφηύραν επιστήμονες από την Καλιφόρνια, η φόρτιση του κινητού θα μπορεί πραγματικά να γίνει ακόμα πιο εύκολη.

Η ειδική συσκευή, θα τοποθετείται στις άκρες των δακτύλων, σύμφωνα με τους ερευνητές του πανεπιστημίου του Σαν Ντιέγκο στην Καλιφόρνια. Μάλιστα, η συσκευή θα χρησιμοποιεί τον ιδρώτα του ατόμου, για να παραγάγει ηλεκτρικό φορτίο, όσο απαιτείται για τη φόρτιση ενός κινητού ή ενός έξυπνου ρολογιού.

Η συσκευή που είναι κατασκευασμένη από ηλεκτρόδια άνθρακα με ένζυμα, αντιδρά με το γαλακτικό οξύ και το οξυγόνο του ιδρώτα και παράγει ηλεκτρισμό από το σώμα. Σύμφωνα με τους επιστήμονες, οι άκρες των δακτύλων εκκρίνουν έως και 1.000 φορές περισσότερο ιδρώτα σε σχέση με άλλα μέρη του σώματος.

Ενδεικτικά, κατά τη διάρκεια 10 ωρών ύπνου, στην άκρη ενός μόνο δακτύλου παράγεται αρκετή ενέργεια ώστε να φορτίζει ένα ρολόι για 24 ώρες. Η συσκευή αυτή περιλαμβάνει επίσης ένα μικροτσίπ, το οποίο ενεργοποιείται με την άσκηση μικρής μόνον πίεσης και παράγει επιπλέον ηλεκτρικό φορτίο, όταν για παράδειγμα ο χρήστης χρησιμοποιεί το πληκτρολόγιο του υπολογιστή του ή γράφει μήνυμα στην οθόνη του ή όταν παίζει πιάνο. Εκτιμάται ότι αυτή η τεχνολογία θα χρησιμοποιείται στο μέλλον κατά κόρον για τη φόρτιση κινητών τηλεφώνων και βιομετρικών ρολογιών.

 Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News

Ακολουθήστε την σελίδα μας Bestnews στο Facebook

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News

- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -

Ο Καιρός

- Advertisement -

Καιρός Αθήνα

Τελευταία Νέα

- Advertisement -

Σας ενδιαφέρουν

- Advertisement -