ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΠΑΙΔΙ

Πάνω από 160.000 οικογένειες θα στείλουν το παιδί τους σε παιδικό σταθμό µε κρατική επιχορήγηση

Πάνω από 160.000 οικογένειες θα μπορούν να στείλουν το παιδί τους σε παιδικό σταθμό µε κρατική επιχορήγηση. Έτσι, σύμφωνα µε το πρόγραμμα, θα μπορούν να φιλοξενηθούν χιλιάδες παιδιά.

Επίσης, σε αυτό μπορούν να ενταχθούν 145.000 μητέρες που εργάζονται στον ιδιωτικό τομέα και περί τις 15.000 από το Δηµόσιο. Όπως τονίζει στα «Π» η υφυπουργός Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνα Μιχαηλίδου, «το συνολικό ποσό που θα διατεθεί θα αγγίζει τα 280 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 60 εκατ. ευρώ προέρχονται από το ΕΣΠΑ, ενώ τα υπόλοιπα 220 εκατ. καλύπτονται από εθνικούς πόρους».

Επίσης, για την εφαρμογή του προγράμματος «θα απαιτηθούν διπλάσιες αίθουσες, διπλάσιο κόστος λειτουργίας, δύο βάρδιες και πολλά εργαλεία εξυπηρέτησης». Η κ. Μιχαηλίδου τονίζει ακόμα: «Αυξάνουμε τα εισοδηματικά κριτήρια κατά 3.000 ευρώ για κάθε µέλος της οικογένειας, για να µπουν περισσότερες μητέρες».

Είπε, επίσης, για το voucher των 180 ευρώ για τους βρεφονηπιακούς σταθμούς. Τέλος, η ίδια μίλησε για πλατφόρμα του υπουργείου Εργασίας «στην οποία θα μπαίνουν μητέρες που δεν είχαν έως τώρα δικαίωμα να πάρουν το voucher και θα παίρνουν το κουπόνι ώστε να πάνε στον βρεφονηπιακό σταθμό της αρεσκείας τους». Η όλη εξέλιξη θα λειτουργήσει ηλεκτρονικά και οι ενδιαφερόμενοι γονείς θα πρέπει να συµπληρώσουν τα στοιχεία που ζητά το ερωτηματολόγιο-απογραφικό δελτίο εισόδου, συµπληρώνοντας τον ΑΦΜ και το ΑΜΚΑ τους.

Μετά τη συµπλήρωση των πληροφοριακών στοιχείων, θα πρέπει να προσκομίσουν τη βεβαίωση που εκτυπώνει η εφαρμογή, στη δομή που έχουν επιλέξει, για να προχωρήσει η εγγραφή του παιδιού τους.
Προσοχή! Αν δεν συµπληρωθούν τα στοιχεία του ερωτηματολογίου εισόδου στην ειδική εφαρμογή της ΕΕΤΑΑ, η εγγραφή-τοποθέτηση δεν θεωρείται έγκυρη για την ΕΕΤΑΑ και δεν θα ενεργοποιείται η «αξία τοποθέτησης» (voucher).

Το αντίστοιχο ισχύει και σε περίπτωση αποχώρησης της/του ωφελουμένης/ ου από το πρόγραμμα, όποτε κι αν αυτό συμβεί, και τότε οφείλει να υποβάλει ηλεκτρονικά το ερωτηματολόγιο εξόδου και να προσκομίσει στη δομή σχετική υπεύθυνη δήλωση. Ακόμα, τονίζεται ότι σε καμία περίπτωση η μητέρα δεν πρέπει να αποκρύπτει την κατάσταση υγείας του παιδιού της, για να µην προκαλείται πρόβλημα στην εύρυθμη λειτουργία της δομής.

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ

1. Η αίτηση υποβάλλεται ηλεκτρονικά στον ιστότοπο της ΕΕΤΑΑ www.eetaa.gr ή στο paidikoi.eetaa.gr. Για την πρόσβαση στην εφαρμογή, απαιτείται πιστοποίηση των στοιχείων της αιτούσας, µέσω του συστήματος TAXIS της Ανεξάρτητης Αρχής ∆ηµοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ). 2. Η μητέρα πρέπει να γνωρίζει τους προσωπικούς της κωδικούς TAXISNET (username και password). Η διαπίστευση θα γίνεται αποκλειστικά µε τους κωδικούς TAXISNET της αιτούσας και όχι µε τους κωδικούς του συζύγου/συντρόφου συμφώνου συµβίωσης ή άλλου προσώπου. 3. Η αιτούσα θα πρέπει να γνωρίζει τον προσωπικό της ΑΦΜ και τον ΑΜΚΑ, τον ΑΦΜ και τον ΑΜΚΑ του συζύγου/ συντρόφου (όπου απαιτείται), καθώς και τον ΑΜΚΑ των παιδιών για τα οποία θα υποβάλει την ηλεκτρονική αίτηση. Αίτηση από άνδρα γίνεται δεκτή µόνο στις περιπτώσεις που είναι: χήρος ή κάτοχος δικαστικής απόφασης επιμέλειας / συµπαράστασης παιδιού ή ατόµου µε αναπηρία (ΑΜΕΑ). ΟΙ

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΟΙ

Σύμφωνα µε τα στοιχεία του υπουργείου, ενδιαφερόμενοι μπορεί να είναι μητέρες βρεφών, νηπίων και παιδιών ή/και μητέρες νηπίων, παιδιών, εφήβων και ατόµων µε αναπηρία, άτομα στα οποία έχει παραχωρηθεί µε δικαστική απόφαση η επιμέλεια των παιδιών και άτομα που βρίσκονται σε χηρεία και επιθυμούν να εγγράψουν τα τέκνα τους σε δομές παροχής φροντίδας και φιλοξενίας βρεφών, νηπίων, παιδιών και ατόµων µε αναπηρία, ώστε να διασφαλιστεί η ισότιμη πρόσβασή τους στην εργασία, µέσω της παροχής ποιοτικών υπηρεσιών, καθώς και η ισότιμη πρόσβαση των ευπαθών ομάδων σε ποιοτικές κοινωνικές υπηρεσίες.

Tags

Best News

Η ομάδα μας αποτελείται από έμπειρους δημοσιογράφους με θετικό πνεύμα.

Σχετικά άρθρα

Back to top button
Close
Close