Πάνω από ένα εκατομμύριο οι τουρίστες στο πρώτο τρίμηνο του 2023

Μάρκος Σεφερλής - Ακυβέρνητο καράβι η πατρίδα μας

Δείτε επίσης

Κατερίνα Ματέρη
Κατερίνα Ματέρη
Γεννήθηκα το 1997 στην Αθήνα αλλά η μεγάλη μου αγάπη είναι το νησί μου, η Κεφαλονιά. Όταν ήμουν μικρή ήθελα να γίνω αεροσυνοδός, μετά δασκάλα, μετά στρατιωτική ψυχολόγος. Αυτό που δεν είχα καταλάβει όμως ήταν ότι μου άρεσε η δημοσιογραφία και η επικοινωνία. Έτσι σπούδασα Επικοινωνία και ΜΜΕ. Μου αρέσει να περπατάω και να ανακαλύπτω γραφικά σοκάκια και μαγαζιά, λατρεύω τα ταξίδια και κρατάω για ενθύμιο εισιτήρια και αποδείξεις απο κάθε προορισμό και ξοδεύω περισσότερα λεφτά από όσα έχω σε βιβλία και σουβενίρ.

Η τουριστική κίνηση στο πρώτο τρίμηνο του 2023 εμφάνισε αύξηση κατά 74,7% με αποτέλεσμα ο αριθμός των τουριστών που επισκέφθηκε τη χώρα να φθάσει το 1,072 εκατομμύρια.

Η εξέλιξη είχε ως αποτέλεσμα τα έσοδα από τον τουρισμό να καταγράψουν την ίδια περίοδο άνοδο κατά 63,8% στα 732,9 εκατ. ευρώ εμφάνισε αύξηση κατά 74,7%, σύμφωνα με την Τράπεζα της Ελλάδας. 

Η αύξηση της τουριστικής κίνησης σε αριθμούς

Πιο αναλυτικά, η ταξιδιωτική κίνηση μέσω αεροδρομίων αυξήθηκε κατά 64,6%, ενώ αυτή μέσω οδικών σταθμών κατά 104,7%. 

Η ταξιδιωτική κίνηση από τις χώρες της ΕΕ διαμορφώθηκε σε 898,7 χιλ. ταξιδιώτες, παρουσιάζοντας άνοδο κατά 51,7% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2022, ενώ από τα κράτη εκτός της ΕΕ αυξήθηκε κατά 103% και έφτασε σε 975,5 χιλ. ταξιδιώτες. Ακόμη, η ταξιδιωτική κίνηση από τις χώρες της ζώνης του ευρώ αυξήθηκε κατά 40,2%, ενώ από κράτη εκτός της ζώνης του ευρώ παρουσίασε άνοδο κατά 80,4%.

Οι τουριστικές εισπράξεις της Ελλάδας σε αριθμούς

Όσον αφορά στις εισπράξεις καταγράφηκε αύξηση από κατοίκους των χωρών της ΕΕ  κατά 31,8%, οι οποίες διαμορφώθηκαν στα 318,7 εκατ. ευρώ, καθώς και των από κατοίκους των χωρών εκτός της ΕΕ κατά 102,2%, οι οποίες ανήλθαν σε 409,6 εκατ. ευρώ.

Αναλυτικότερα, οι εισπράξεις από κατοίκους των χωρών της ζώνης του ευρώ διαμορφώθηκαν στα 266,9 εκατ. ευρώ, αυξημένες κατά 35,8%, ενώ από κατοίκους των χωρών της ΕΕ-27 εκτός της ζώνης του ευρώ εμφάνισαν αύξηση κατά 14,5% και έφτασαν στα 51,8 εκατ. ευρώ.

Αποτέλεσμα των παραπάνω ήταν το ταξιδιωτικό ισοζύγιο να εμφανίσει πλεόνασμα 233,2 εκατ. ευρώ, έναντι πλεονάσματος 150,1 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο του 2022.

Ακολουθήστε την σελίδα μας Bestnews στο Facebook

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News

- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -

Ο Καιρός

- Advertisement -

Καιρός Αθήνα

Τελευταία Νέα

- Advertisement -

Σας ενδιαφέρουν

- Advertisement -