Πανόραμα: Πάνω από 100 εθελοντές στο Κέντρο Δοτών Μυελού των Οστών!

Μάρκος Σεφερλής - Ακυβέρνητο καράβι η πατρίδα μας

Δείτε επίσης

Χρύσα Σαραντοπούλου
Χρύσα Σαραντοπούλου
Ταξιδεύω Γράφω Διαβάζω Χορεύω Κολυμπάω!Πατήστε να δείτε περισσότερα

Σημαντικό έργο σε διάστημα μόλις έξι μηνών λειτουργίας έχει να επιδείξει το πρώτο Τοπικό Κέντρο Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών (ΤοΚΕΕΔΜΟ) που λειτουργεί από τον Απρίλιο στο δήμο Πυλαίας-Χορτιάτη.

Έναν δήμο που αποδεικνύει στην πράξη πως πρόκειται για μία πόλη που προάγει την υγεία, καθώς ενημερώνει και ευαισθητοποιεί τους πολίτες σε θέματα υγείας, πρόληψης και εθελοντισμού!

Ήδη σε διάστημα λίγων μηνών έχουν εγγραφεί στο Τοπικό Κέντρο πάνω από 100 εθελοντές, οι οποίοι έχουν καταχωρηθεί στην Εθνική και Παγκόσμια Τράπεζα Εθελοντών Δοτών, ένα νούμερο ιδιαίτερα σημαντικό για τη χώρα μας!

Επίσης ενημερώθηκαν εκατοντάδες δημότες είτε μέσω συμμετοχών σε μεγάλες εκδηλώσεις, όπως η αθλητική διοργάνωση «Panorama Charity Fun Run», η εκδήλωση «Youthorama» και οι εκδηλώσεις του Ολοκαυτώματος του Χορτιάτη, είτε μέσω ομιλιών σε σχολεία του δήμου, είτε μέσω της συμμετοχής του δήμου για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στο περίπτερο του Συλλόγου «Όραμα Ελπίδας» στην 84η ΔΕΘ Θεσσαλονίκης.

Ακόμη το Κέντρο συμμετείχε σε συνολικά 9 αιμοδοσίες, ενώ στην επίσημη σελίδα του δήμου υπάρχουν πληροφορίες με πλούσιο ενημερωτικό υλικό

(https://www.pilea-hortiatis.gr/web/guest/citizenguide/akyp/igeia/kentromyelou).

 Μυελού των Οστών

Όλα αυτά χάρη και στον εθελοντισμό και τη συνεισφορά της Εθελοντικής Ομάδας του ΤοΚΕΕΔΜΟ, που αριθμεί 5 πολύ δραστήρια μέλη τα οποία πλαισιώνουν με αγάπη και θέρμη όλες τις δράσεις του Κέντρου.

Όσο για τα επόμενα βήματα από τη νέα χρονιά και σε όλα τα ΚΑΠΗ του δήμου, εκπαιδευμένο προσωπικό θα ενημερώνει και θα εγγράφει νέους εθελοντές δότες αιμοποιητικών κυττάρων. Ακόμη στη φετινή εκδήλωση του δήμου για τους εργαζομένους θα τοποθετηθεί σταντ για την εγγραφή νέων εθελοντών.

Να σημειωθεί ότι το Τοπικό Κέντρο Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών αποτελεί  μια καινοτόμο κοινωνική πρωτοβουλία  που ξεκίνησε από τον δήμο Πυλαίας- Χορτιάτη, που είναι μέλος του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων-Προαγωγής Υγείας. Έχει δε στόχο να επεκταθεί σταδιακά σε όλη τη χώρα υπό την αιγίδα της ΚΕΔΕ για να ευαισθητοποιήσει υποψήφιους δότες μυελού των οστών.

Η δομή στεγάζεται στο ΚΕΠ Υγείας στο Πανόραμα (Σχολείου Α2), λειτουργεί καθημερινά από τις 9.30 μέχρι τις 13.30, ενώ για επικοινωνία ή διευκρινήσεις μπορεί ο κάθε ενδιαφερόμενος να καλεί στο τηλέφωνο 2310331093 και να επικοινωνεί στο e-mail  kep.ygeias@pilea-hortiatis.gr

Ακολουθήστε την σελίδα μας Bestnews στο Facebook

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News

- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -

Ο Καιρός

- Advertisement -

Καιρός Αθήνα

Τελευταία Νέα

- Advertisement -

Σας ενδιαφέρουν

- Advertisement -