Σ αυτή την δύσκολη περίοδο για την χώρα μας δύο μεγάλες εταιρείες, η Παπαστράτος & η Motor Oil, προχώρησαν σε Δωρεά 50 αναπνευστήρων υψηλής τεχνολογίας η καθεμία για να εξοπλίσουν τις ΜΕΘ των νοσοκομείων.
Παραδόθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Νοσημάτων Θώρακος Αθηνών «Η Σωτηρία», 19 καινούριοι αναπνευστήρες υψηλής τεχνολογίας, που θα εξοπλίσουν άμεσα αντίστοιχες νέες κλίνες στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου, και πιο συγκεκριμένα στη ΜΕΘ του Κέντρου Αναπνευστικής Ανεπάρκειας και στη ΜΕΘ της Πανεπιστημιακής Πνευμονολογικής Κλινικής.
Οι αναπνευστήρες που παραδόθηκαν είναι το πρώτο μέρος της δωρεάς της εταιρείας «Παπαστράτος». Τις επόμενες ημέρες θα παραδοθούν στο Υπουργείο Υγείας άλλοι 31, ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό της δωρεάς της «Παπαστράτος», σε 50 καινούριους αναπνευστήρες υψηλής τεχνολογίας για Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.
H «Motor Oil Διυλιστήρια Κορίνθου Α.Ε.» ανακοίνωσε πως «ανταποκρινόμενη στις δύσκολες συνθήκες που περνάει η χώρα μας λόγω της εξάπλωσης του κορονοϊού, αποφάσισε να προχωρήσει σε δωρεά 50 αναπνευστήρων υψηλής τεχνολογίας. Οι αναπνευστήρες θα παραδοθούν εντός των προσεχών ημερών στο Υπουργείο Υγείας, προκειμένου να εξοπλίσουν άμεσα αντίστοιχες νέες κλίνες στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας των νοσοκομείων».
«Ευχόμαστε η ελάχιστη αυτή προσφορά να συμβάλει στην ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας, για την αντιμετώπιση της μεγάλης κρίσης Δημόσιας Υγείας που βιώνουμε στη χώρα μας» σημειώνει η εταιρεία.
Οι συγκεκριμένοι αναπνευστήρες είναι κατάλληλοι για την εντατική θεραπεία ενηλίκων, παιδιών και νεογνών.
Ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας ευχαριστεί τις εταιρείες «Παπαστράτος» και «Motor Oil» για τη σημαντική συμβολή τους στην ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας, για την αντιμετώπιση της μεγάλης κρίσης Δημόσιας Υγείας που βιώνουμε στη χώρα.