ΠΡΟΣΩΠΑ

Παπαθανάσης: Επιστρέφουμε αλλά προσέχουμε – Όλα όσα παρουσίασε ο Υφυπουργός Ανάπτυξης

Ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Νίκος Παπαθανάσης, σήμερα 28 Απριλίου 2020 παρουσίασε τα Στάδια Επανεκκίνησης της οικονομικής δραστηριότητας.

Αναλυτικά τα όσα είπε ο κ. Παπαθανάσης:

«Η χώρα κλήθηκε να αντιμετωπίσει μια πρωτόγνωρη για την σύγχρονη ιστορία κρίση.

Με πειθαρχία στις οδηγίες των ειδικών πετύχαμε ενωμένοι οι Έλληνες τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού COVID-19, την ασφάλεια του πληθυσμού, την αντοχή του υγειονομικού συστήματος και τη διασφάλιση του κοινωνικού ιστού. Οι αποφάσεις ελήφθησαν γρήγορα και αποφασιστικά.

Διασφαλίσαμε την επάρκεια και την απρόσκοπτη πρόσβαση των καταναλωτών σε είδη διατροφής, ατομικής υγιεινής, φαρμακευτικών προϊόντων, ενέργειας,  ηλεκτρονικών ειδών και σε κάθε είδος απαραίτητο για την καθημερινότητα μας. Πετύχαμε εκεί, που άλλες χώρες δυσκολεύτηκαν .

Αποκτήσαμε εμπειρία από την εφαρμογή μέτρων σε επιχειρήσεις που συνέχισαν να λειτουργούν ενώ οι περισσότεροι κλάδοι είχαν κλείσει και αξιοποιούμε τα θετικά αποτελέσματα για τον σχεδιασμό της επανεκκίνησης.

Με μέτρα όπως:

  • Την τροποποίηση του ωραρίου λειτουργίας και τους κανόνες ασφαλείας-κρατήσαμε την αγορά σταθερή χωρίς αναταράξεις.
  • Με την στήριξη της εφοδιαστικής αλυσίδας-επιλύσαμε τεχνικά θέματα που διατήρησαν την ροη των προϊόντων σταθερή.
  • Με την στήριξη της βιομηχανίας, ξεπερνώντας γραφειοκρατικά εμπόδια, εξασφαλίσαμε εγχώρια παραγωγή σε είδη πρώτης ανάγκης .
  • Με την αναβάθμιση του 1520 ως τηλεφωνική υποστήριξης των επιχειρήσεων και καταναλωτών – εγγυηθήκαμε την έγκυρη και έγκαιρη πληροφόρηση των πολιτών.
  • Με την καταγραφή των αποθεμάτων του υγειονομικού υλικού και τροφίμων είχαμε την απεικόνιση της αγοράς σε επάρκεια αγαθών.
  • Με τους ελέγχους για την αισχροκέρδεια, προστατεύσαμε τα οικονομικά συμφέροντα των πολιτών.

 

Από τις 4 Μαΐου και σε 7 ημερολογιακά στάδια, επανεκκινούμε την εμπορική δραστηριότητα και την παροχή υπηρεσιών της χώρας.

Ως εκ τούτου, θα σας παρουσιάζω αναλυτικά τους Κωδικούς Αριθμούς Δραστηριότητας (ΚΑΔ) και τους κανόνες λειτουργίας των επιχειρήσεων για την έναρξη στις 4 Μαίου 2020 οι οποίοι θα επαναξιολογούνται από την επιτροπή των  επιδημιολόγων – λοιμοξιολόγων και της πολιτικής προστασίας και αναλόγως θα προσαρμόζονται.

Δείτε ΕΔΩ όλες τις διαφάνειες της παρουσίασης για τα 7 στάδια.

Κλείνοντας ο κ. Παπαθανάσης τόνισε:

Κυρίες και Κύριοι, αγαπητοί συμπολίτες

Επιστρέφουμε αλλά προσέχουμε.

Είναι αλήθεια ότι στις 4 Μαΐου δεν θα γυρίσουμε αυτόματα στην κανονικότητα που είχαμε συνηθίσει προ κρίσης. Μοιραζόμαστε όλοι μας την ίδια ευθύνη, και είναι γεγονός ότι όσο πειθαρχούμε καλύτερα, όσο τηρούμε πιστά τις οδηγίες, τόσο πιο γρήγορα θα μπορέσει η οικονομία μας να επιταχύνει ξανά.

Το σχέδιο μας είναι σωστά μελετημένο.

Όσο πειθαρχημένα μείναμε σπίτι μας, τόσο πειθαρχημένα πρέπει να ανοίξουμε την πόρτα της ευθύνης, να βγούμε και να προχωρήσουμε με σταθερά και μελετημένα βήματα προς την επανεκκίνηση.

Ο δρόμος είναι ανηφορικός αλλά είμαστε σωστά προετοιμασμένοι και έχουμε αποδείξει εμείς οι Έλληνες, ότι τις δύσκολες στιγμές ενωμένοι, πάντα πετυχαίνουμε τους στόχους μας.

Από τις 4 Μαϊού ξεκινάμε πάλι, θα απαιτηθούν διορθωτικές κινήσεις αλλά ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έχει αποδείξει ότι διαθέτει την ικανότητα να λαμβάνει τις σωστές αποφάσεις για την προστασία πρωτίστως της δημόσιας υγείας και ταυτόχρονα με απόλυτη κοινωνική ευαισθησία να οδηγήσει την πατρίδα μας πίσω στην τροχιά της ανάπτυξης.

Είμαστε έτοιμοι, και εξαρτάται από όλες και όλους μας, να αποτελέσει η επόμενη μέρα μια ακόμη απόδειξη της δύναμης μας και ένα παράδειγμα μιας κοινωνίας που ξέρει να κερδίζει τις πιο δύσκολες προκλήσεις.

Είμαι σίγουρος ότι θα το πετύχουμε»

⇒Ακολουθήστε την σελίδα μας Bestnews στο Facebook και μείνετε ενημερωμένοι για όλα τα καλά νέα των ημερών από το πρώτο site στην Ελλάδα με μόνο θετικές ειδήσεις και πολλούς Διαγωνισμούς!!!

Δείτε ακόμη:

Πρωθυπουργός: Στις 4 Μαΐου όλοι θα συναντηθούμε με μια νέα καθημερινότητα

 

Ομάδα Best News

Η ομάδα μας αποτελείται από έμπειρους δημοσιογράφους με θετικό πνεύμα.

Σχετικά άρθρα

Back to top button