Παραολυμπιακοί Αγώνες 2021: Η είσοδος της Ελλάδας στο Εθνικό Στάδιο στο Τόκιο

Μάρκος Σεφερλής - Ακυβέρνητο καράβι η πατρίδα μας

Δείτε επίσης

Κατερίνα Ματέρη
Κατερίνα Ματέρη
Γεννήθηκα το 1997 στην Αθήνα αλλά η μεγάλη μου αγάπη είναι το νησί μου, η Κεφαλονιά. Όταν ήμουν μικρή ήθελα να γίνω αεροσυνοδός, μετά δασκάλα, μετά στρατιωτική ψυχολόγος. Αυτό που δεν είχα καταλάβει όμως ήταν ότι μου άρεσε η δημοσιογραφία και η επικοινωνία. Έτσι σπούδασα Επικοινωνία και ΜΜΕ. Μου αρέσει να περπατάω και να ανακαλύπτω γραφικά σοκάκια και μαγαζιά, λατρεύω τα ταξίδια και κρατάω για ενθύμιο εισιτήρια και αποδείξεις απο κάθε προορισμό και ξοδεύω περισσότερα λεφτά από όσα έχω σε βιβλία και σουβενίρ.

Πραγματοποιήθηκε η τελετή έναρξης των Παραολυμπιακών Αγώνων στο Τόκιο, με έναν χρόνο καθυστέρησης, την ώρα που η Ιαπωνία αγωνιά για τη χειρότερη έξαρση κορωνοϊού μέχρι στιγμής.

Σημαιοφόροι της ελληνικής Παραολυμπιακής ομάδας είναι οι Αθανάσιος Κωνσταντινίδης και Άννα Ντέντα -μια γυναίκα και ένας άνδρας στο πλαίσιο της ισότητας των φύλων, όπως έγινε και στους Ολυμπιακούς Αγώνες πριν κάποιες ημέρες.

Στη μεγάλη γιορτή του αθλητισμού, που θα διεξαχθεί από τις 24 Αυγούστου έως τις 5 Σεπτεμβρίου, θα συμμετάσχουν, συνολικά, 44 Έλληνες αθλητές και αθλήτριες, καθώς και τέσσερις συνοδοί αθλητές, οι οποίοι θα αγωνιστούν σε 11 αθλήματα.Συγκεκριμένα, τα μέλη της ελληνικής αποστολής θα συμμετάσχουν στα εξής αγωνίσματα: στίβος, κολύμβηση, άρση βαρών σε πάγκο, μπότσια, ξιφασκία με αμαξίδιο, σκοποβολή, τοξοβολία, αντισφαίριση με αμαξίδιο, επιτραπέζια αντισφαίριση, ποδηλασία και τζούντο.

Στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ντε Τζανέιρο, το 2016, η Ελλάδα είχε κατακτήσει 13 μετάλλια (5 χρυσά, 4 ασημένια, 4 χάλκινα), καταλαμβάνοντας την 24η θέση στον πίνακα μεταλλίων. Ήταν η δεύτερη καλύτερη θέση στην Ιστορία της ελληνικής αποστολής, μετά την 20η στο Πεκίνο.Οι διοργανωτές παραδέχτηκαν την περασμένη εβδομάδα ότι οι Παραολυμπιακοί Αγώνες θα διεξαχθούν κάτω από «πολύ δύσκολες» συνθήκες, καθώς η κατάσταση της πανδημίας στην Ιαπωνία έχει επιδεινωθεί μετά την ολοκλήρωση των Ολυμπιακών Αγώνων στις 8 Αυγούστου και τα νοσοκομεία στην πόλη υποδοχής έχουν γεμίσει.

Η ιαπωνική κυβέρνηση και η μητροπολιτική κυβέρνηση του Τόκιο κάλεσαν χθες τα νοσοκομεία της πρωτεύουσας να δεχτούν περισσότερους ασθενείς με Covid-19, καθώς τα αυξανόμενα κρούσματα έχουν κάνει την πρόσβαση στην περίθαλψη όλο και πιο δύσκολη.

 Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News

 

Ακολουθήστε την σελίδα μας Bestnews στο Facebook

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News

- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -

Ο Καιρός

- Advertisement -

Καιρός Αθήνα

Τελευταία Νέα

- Advertisement -

Σας ενδιαφέρουν

- Advertisement -