ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΝΕΑΦΥΣΗ

Πάρος: Οι διακρίσεις του ΣΥΔΙΣΑΠΑ για την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση

Ο Σύνδεσμος Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Πάρου Αντιπάρου (ΣΥΔΙΣΑΠΑ) έχει επιδείξει ένα ιδιαίτερα αξιόλογο έργο σχετικά με την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση και την ανακύκλωση.

Για τις δράσεις του έχει βραβευτεί 2 συνεχόμενες χρονιές στην διεθνή έκθεση Verde Tec.

Στην 2η Διεθνή έκθεση το 2018, o ΣΥΔΙΣΑΠΑ πήρε το πρώτο βραβείο με το περιβαλλοντικό παραμύθι “Αλίκη η Χελωνα” που έγραψε για λογαριασμό του ο Δρ. Αντώνης Γάκης. Ο ΣΥ.ΔΙ.Σ.Α.Π.Α. διαφήμισε παντού την Πάρο και την Αντίπαρο με αξιώσεις στην σημαντική κατηγορία της περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης στην εκπαίδευση με το δίγλωσσο εκπαιδευτικό οικολογικό παραμύθι που εξέδωσε την «Αλίκη την Χελώνα» με θέμα την κατάργηση της πλαστικής σακούλας και την προστασίας του οικοσυστήματος σε συνεργασία με τον καταξιωμένο συγγραφέα και θεατροπαιδαγωγό Δρ. Αντώνη Γάκη.

Για δεύτερη συνεχόμενη χρόνια, το 2019 ο ΣΥΔΙΣΑΠΑ διεκδίκησε με αξιώσεις την επαναβράβευση του για την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση στην 3η Διεθνή έκθεση Verde Tec. Στην κατηγορία για την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση, το βραβείο για την Εκπαίδευση Μαθητών κέρδισε ο ΣΥΔΙΣΑΠΑ σε συνεργασία με την Έν Οδώ Εκπαιδευτική θεατρική ομάδα του Δρ. Αντώνη Γάκη, το Κάθε κουτί Μετράει και την Φωτοκύκλωση Α.Ε. όπου προώθησαν την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση της νέας γενιάς στην Πάρο και Αντίπαρο μέσω του θεάτρου και της δραματοποιημένης λογοτεχνικής έκφρασης.

Η διεθνής έκθεση Verde Τec αποτελεί τη μεγαλύτερη περιβαλλοντική έκθεση στη χώρα με τη συμμετοχή των σημαντικότερων δημόσιων και ιδιωτικών φορέων της χώρας αλλά και του εξωτερικού.

⇒Ακολουθήστε την σελίδα μας Bestnews στο Facebook και μείνετε ενημερωμένοι για όλα τα καλά νέα των ημερών από το πρώτο site στην Ελλάδα με μόνο θετικές ειδήσεις και πολλούς Διαγωνισμούς!!!

Ο Δήμος Πάρου διακρίνεται για την οικολογική συνείδηση που διαμορφώνει και το έργο που επιτελεί για την προστασία του περιβάλλοντος. Πρεσβευτές πολιτισμού και οικολογικής συνείδησης οι κάτοικοί του δίνουν το παράδειγμα σε όλη τη χώρα μέσω της εκπαίδευσης και της δραματοποιημένης λογοτεχνικής έκφρασης, ξεκινώντας από τα παιδιά. Οι μαθητές είναι εκείνοι οι αυριανοί πολίτες, που θα φτιάξουν έναν όμορφο κόσμο και θα ζήσουν σε ένα καλύτερο αύριο.


Chrisa Sarantopoulou

Ταξιδεύω Γράφω Διαβάζω Χορεύω Κολυμπάω! Πατήστε να δείτε περισσότερα

Σχετικά άρθρα

Back to top button