Participating is Already Winning: Ένα Erasmus plus στο Bordeaux

Μάρκος Σεφερλής - Ακυβέρνητο καράβι η πατρίδα μας

Δείτε επίσης

Best Team
Best Team
Σε αυτήν την ενότητα δημοσιεύονται άρθρα από τους σπουδαστές της κορυφαίας Σχολής Δημοσιογραφίας στην Ελλάδα, New Media Studies του Σταμάτη Μαλέλη. Οι σπουδαστές υπογράφουν τα άρθρα τους υπό την εποπτεία της καθηγήτριας δημοσιογράφου Χρύσας Σαραντοπούλου για το μάθημα Αρχές Ψηφιακών Μέσων που διδάσκει στη New Media Studies. Όλα τα άρθρα των φοιτητών της Σχολής θα τα βρείτε δημοσιευμένα στο BestNews.GR .* Οι δημοσιογράφοι του αύριο βγαίνουν από τη New Media Studies. Η Χρύσα Σαραντοπούλου με την καθοδήγηση του Σταμάτη Μαλέλη, μεταλαμπαδεύει γνώση digital media, internet & social media αλλά και το πάθος της για τη δημοσιογραφία.

Το πρόγραμμα Participating is Already Winning  στο πλαίσιο του Erasmus Plus experience πραγματοποιήθηκε στο διάστημα 20 με 27 Απριλίου στο Mérignac.

Εσύ γνωρίζεις ότι μπορείς να ταξιδέψεις σε όλη την Ευρώπη μέσω Εκπαιδευτικών προγραμμάτων και ανταλλαγών νέων;
Γράφει η Αλθέα Φίλιππα
Ένας από τους πιο διάσημους τουριστικούς προορισμούς του κόσμου είναι η Γαλλία. Η εμπειρία του Erasmus Plus μας πρόσφερε απλόχερα την ευκαιρία να επισκεφτούμε για 7 μέρες την πόλη του Bordeaux και συγκεκριμένα στο μεγαλύτερο προάστιο, το Mérignac. Ο οργανισμός Yes Greece ήταν αυτός που στήριξε του νέους της ελληνικής ομάδας, ώστε να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα  Participating is Already Winning . Οι 7 Έλληνες της ομάδας ταξίδεψαν και με βεβαιότητα απέκτησαν τις πιο όμορφες αναμνήσεις. Ενώ ο γαλλικός οργανισμός Contrôle-Z Nouvelle-Aquitaine πρόσφερε την φιλοξενία του με μεγάλη χαρά. 
Το θέμα του προγράμματος στην περιοχή του Bordeaux  ήταν ο Αθλητισμός και η κοινωνική ένταξη μέσω των σπορ. Αφορμή για μια τέτοια ήταν οι  Ολυμπιακοί Αγώνες 2024 , οι οποίοι θα πραγματοποιηθούν φέτος στη Γαλλία. Οι δραστηριότητες του PIAW πρόσφεραν στους συμμετέχοντες αρκετές πρακτικές και κοινωνικές ικανότητες, κυρίως αυτή της ενσυναίσθησης.

Πώς μπορείς να συμμετάσχεις σε ένα τέτοιο πρόγραμμα, όπως το Participating is Already Winning ;

Η απάντηση σε αυτό το ερώτημα είναι η εξής: Επισκέψου την ιστοσελίδα του Salto , στην οποία θα βρεις πολλές ευκαιρίες σαν εκείνη του Participating is Already Winning. Ακόμα και στην ίδια την πλατφόρμα του Facebook έχει δημιουργηθεί μια σελίδα για εκείνους που ψάχνουν τέτοιου είδους εμπειρίες. Η θεματολογία των Erasmus Plus ποικίλλει και είναι σίγουρο οτι θα βρεις ένα πρόγραμμα που θα σου ταιριάζει.  
Το Erasmus Plus αναφέρεται κυρίως σε άτομα νεαρής ηλικίας, χωρίς να είναι απαιτούμενη η φοίτηση σε κάποιο πανεπιστημιακό ίδρυμα. Όμως, υπάρχουν και τα κατάλληλα σεμινάρια ή εκπαιδευτικά προγράμματα που δεν θέτουν κάποιο ηλικιακό όριο.
Participation is Already Winning

Ακόμα να δεν έχεις πειστεί για μια τέτοια καταπληκτική εμπειρία; 

Συζητήσαμε από τους συμμετέχοντες να μοιραστούν μαζί μας κάποιες από τις σκέψεις τους βάση όλων όσων έζησαν τον προηγούμενο μήνα στο πρόγραμμα  Participating is Already Winning στο Mérignac.

Participation is Already Winning

Τι μας είπε η Ναταλία;

“Πολύ ενδιαφέρον πρόγραμμα ανταλλαγής νέων θέτοντας στο επίκεντρο τον αθλητισμό. Περάσαμε 7 ημέρες γεμάτες βιωματικά workshops, ήρθαμε σε επαφή με την τοπική κοινωνία μέσα από κοινές δραστηριότητες, επιστρέψαμε Ελλάδα άδειοι από ενέργεια λόγω των εντατικών προπονήσεων – workshops μα γεμάτοι αναμνήσεις, φιλίες με συνομηλίκους μας από διάφορες γωνιές της Ευρώπης και χαμόγελα.”

Ο Γεώργιος έμεινε ευχαριστημένος από το Participating is Already Winning 

“Πήρα μέρος στο πρόγραμμα με όνομα Participating is Already Winning όπου πραγματοποιήθηκε στο Μπορντό της Γαλλίας, η ομάδα των Ελλήνων ήταν πολύ καλή όπως και οι υπόλοιπες χώρες, το φαγητό θα μπορούσε να είναι καλύτερο και να υπήρχε λίγο περισσότερος ελεύθερος χρόνος ώστε να πάμε στο ξενοδοχείο μέσα στη μέρα για διάφορα πράγματα που θα χρειαζόμασταν, κατά μέσο όρο το όλο project ήταν πολύ καλό και δημιουργικό θα ήθελα να συμμετέχω σε κάτι παρόμοιο.”

 Ο Σωκράτης τόνισε τα εξής:

“Ήταν μια πολύ ωραία εμπειρία καθώς πήγα πρώτη φορά σε πρόγραμμα erasmus . Γνώρισα πολλά νέα άτομα από διάφορες χώρες και έμαθα για τον τρόπο ζωής τους και την κουλούρα τους. Η περιοχή που μέναμε ήταν πολύ όμορφη αν και δεν είχαμε αρκετό ελεύθερο χρόνο για να δούμε περισσότερα μέρη. Πιστεύω αν είχαμε και περισσότερο ελεύθερο χρόνο η εμπειρία θα ήταν ακόμη καλύτερη. Οι δραστηριότητες που συμμετείχαμε ήταν αρκετά ενδιαφέρουσες όπως και τα workshops.Σιγουρα θα ήθελα να ξανασυμμετάσχω σε κάτι πανόμοιο!”

Participating is Already Winning

 Ο Πάνος αναφέρθηκε σε: 

“Σε γενικές γραμμές ήταν μια πολύ ωραία εμπειρία. Το μέρος ήταν φοβερό η αλληλεπίδραση με τα παιδιά από τις άλλες χώρες ήταν άψογη . Δυστυχώς, υπήρχε λίγος ελεύθερος χρόνος. Παρόλα αυτά τα workshops το Participating is Already Winning ήταν πολύ ενδιαφέροντα. Τέλος το μεγαλύτερο ”παράπονο” ήταν το φαγητό το οποίο ήταν στην καλύτερη μέτριο.”

Ο Στέλιος ενθουσιάστηκε!

“Ήταν μια συναρπαστική εμπειρία. μάθαμε να συνυπάρχουμε και να συνεργαζόμαστε αρμονικά με ανθρώπους από άλλες χώρες. επιτέλους αποκτήσω πολλές γνώσεις για τις συνήθειες τους αλλά και για τον πολιτισμό τους στις χώρες τους.”

Η Αλεξάνδρα μας έδωσε μια εικόνα.
“Προσωπικά θεωρώ οτι είναι ένα από τα καλύτερα προγράμματα που έχω πάει, από την άποψη οργάνωσης και περιεχομένου. Σίγουρα ο χρόνος δεν ήταν σύμμαχος μας και υπήρξε αρκετή κούραση, αλλά κάθε δραστηριότητα ήταν ενδιαφέρουσα. Επίσης, το γεγονός οτι συμμετείχαμε στο φεστιβάλ Quartier Libre ήταν μια πολύ όμορφη πινελιά και καταφέραμε να συναναστραφούμε νέους της κοινότητας του Mérignac. “

 

Ελένη ανέφερε σχετικά με το Participating is Already Winning

“Το πρόγραμμα Participating is Already Winning με βοήθησε να δημιουργήσω μόνιμες αναμνήσεις και μια αίσθηση ολοκλήρωσης. Είτε ήταν μέσα από την εξερεύνηση νέων τόπων, τη συμμετοχή σε τοπικές εκδηλώσεις ή τη δημιουργία δια βίου φιλιών, η εμπειρία ήταν πιθανότατα ανταποδοτική και αξέχαστη.”

 

Ακολουθήστε την σελίδα μας Bestnews στο Facebook

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News

- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -

Ο Καιρός

- Advertisement -

Καιρός Αθήνα

Τελευταία Νέα

- Advertisement -

Σας ενδιαφέρουν

- Advertisement -