ΘΕΑΤΡΟ

“Περί ελιάς ο λόγος” με ελεύθερη είσοδο!

Η θεατρική ομάδα “ΕυΦΟΡΙΑ” του συλλόγου εργαζομένων στις Δ.Ο.Υ. Ανατολικής Κρήτης αποφάσισε να πάρει το πλοίο, να διασχίσει το Αιγαίο και να φτάσει στην πόλη του μυθικού βασιλιά από τον οποίο πήρε το όνομά του,για να μας παρουσιάσει θεατρικές παραστάσεις με ελεύθερη είσοδο!!!

Παράτησαν τα γκισέ τους, τον ΕΝ.Φ.Ι.Α., τα τέλη κυκλοφορίας, τις αποδείξεις και τα τιμολόγια, τα έσοδα και τις εισπράξεις για να παραστούν το Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2019 στις 21:00 στο θέατρο Πολιτών του Δήμου Περιστερίου και την Κυριακή 1 Δεκεμβρίου 2019 στις 20:00 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου Καισαριανής, όπου αντί για πρόστιμα θα μοιράσουν -απλόχερα- χαμόγελα σε όλους και όλες!

Το “Περί ελιάς ο λόγος” είναι βασισμένο στο ομώνυμο θεατρικό έργο των Θανάση Σταυρόπουλου και Βαγγέλη Τάτση σε διασκευή της θεατρικής ομάδας.

Το θέμα του; μία ελιά!

Σε ένα επίμαχο σημείο… Ενός αποθανόντα.

Του προσφιλή και μακαριστού Μήτσου.

Βρισκόμαστε στο 40ήμερο μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του. Συνάντηση στο καφενείο μετά την εκκλησία ως είθισται για έναν καφέ. Μία μητέρα που οδύρεται. Μία σύζυγος που πενθεί. Μία πεθερά που δεν πενθεί. Μία κουμπάρα που αναπολεί πενθώντας. Ένας συνεταίρος που λυπάται. Δύο γειτόνισσες που παραβρίσκονται στο πένθος. Ένα ζευγάρι ιδιοκτητών του καφενείου που απορεί. Και μία ελιά. Θρούμπα; Τι θα ειπωθεί; Τι ειπώθηκε; Και πόσο κυρίες με Α κεφαλαίο είναι όσες βρίσκονται παρούσες;

Ξεκαρδιστικοί διάλογοι, υπέροχες παρουσίες επί σκηνής, γρήγορος ρυθμός με αμείωτο ενδιαφέρον θα παρασύρουν το κοινό σε ένα συνεχές γέλιο.

ελεύθερη είσοδο

Η σκηνοθεσία είναι της Ελένης Λεονταράκη, η μουσική και οι στίχοι του πρωτότυπου τραγουδιού που γράφτηκε ειδικά για την παράσταση, της Μαντούς Ρασούλη.

Παίζουν με αλφαβητική σειρά : Αγάπη Αλεξάκη, Σοφία Γκεντζογλάνη, Δημήτρης Καριωτάκης, Μαρία Καστελλιανού, Ελευθερία Κρητικάκη, Φιλία-Μαρία Νεονάκη, Μαντώ Ρασούλη, Νίκη Σακαβέλη, Γιάννης Ταμπακάκης και σε ρόλο έκπληξη ο Γιώργος Τσαγκαράκης.

Ελεύθερη είσοδο!!!

Αντί εισιτηρίου θα γίνει συλλογή τροφίμων μακράς διαρκείας και ειδών πρώτης ανάγκης για την “Κιβωτό του Κόσμου” (το Σάββατο) και για τις ευπαθείς ομάδες του Δήμου Καισαριανής (την Κυριακή).

ελεύθερη είσοδο

Οι παραστάσεις είναι μια συνδιοργάνωση του Συλλόγου Υπαλλήλων στις Δ.Ο.Υ. Ανατολικής Κρήτης, της Φορολογικής Επιθεώρησης και του Πολιτιστικού Τμήματος της Π.Ο.Ε.-Δ.Ο.Υ..

Chrisa Sarantopoulou

Ταξιδεύω Γράφω Διαβάζω Χορεύω Κολυμπάω! Πατήστε να δείτε περισσότερα

Σχετικά άρθρα

Back to top button