ΠΡΟΣΩΠΑ

Περικλής Μίγδος, ο «Δήμαρχος της καρδιάς μας»

Περικλής Μίγδος, ο «Δήμαρχος της καρδιάς μας» όπως τον αποκαλούν οι δημότες του, είναι ο δήμαρχος που εκλέγεται με το υψηλότερο ποσοστό στην Ήπειρο και ένα από τα μεγαλύτερα στη χώρα.

Περικλής Μίγδος
Περικλής Μίγδος, ο «Δήμαρχος της καρδιάς μας»

Είναι ο Δήμαρχος που κατάφερε να συγκεντρώσει το 73% από την πρώτη Κυριακή στο Δήμο Γεωργίου Καραϊσκάκη Άρτας

Νέος, αυτοδημιούργητος, ευφυής, πήρε τη μεγάλη απόφαση το 2014 και εγκατέλειψε την Αθήνα επιστρέφοντας στη γενέτειρά του για να προσφέρει «εκεί που ανήκει η καρδιά του», όπως συνηθίζει να λέει. Με αστείρευτη αγάπη και ενέργεια για τον τόπο του, βρίσκεται πάντα δίπλα στους συνδημότες του. Έτσι δικαίως και εκείνοι τον αποκαλούν ως τον  «Δήμαρχο της καρδιάς μας»

                        δήμος

Από αναρτήσεις δημοτών του στα sosial media.

Οργανώνει και οδηγεί το Δήμο του στην κατεύθυνση ενός Δήμου – Πρότυπου κερδίζοντας το ένα μετά το άλλο τα ευρωπαϊκά προγράμματα και επιδεικνύοντας απόλυτο σεβασμό στους συμπολίτες του.  Άξιο θαυμασμού είναι το γεγονός ότι βρίσκεται τόσο κοντά στην τρίτη ηλικία όσο κοντά και στα μικρά παιδιά.

Διαμένει μόνιμα στο πατρικό του σπίτι, στο μικρό ορεινό χωριό του, στο Κλειδί. Οι μετακινήσεις του είναι πάντα με δικά του έξοδα, δεν κάνει χρήση του υπηρεσιακού αυτοκινήτου του δήμου ούτε εκμεταλλεύεται κάποια από τις παροχές που του επιτρέπει ο θεσμικός του ρόλος. Είναι πανταχού παρόν, όπου απαιτείται για τις ανάγκες του τόπου του. Από την Ευρωπαϊκή Ένωση, στο Σύνταγμα και από την Αττική στη Βελανιδιά Μεσοπύργου, διαδρομές ρουτίνας για εκείνον πια. Τη μία στιγμή θα τον βρούμε στα υπουργικά γραφεία στην Αθήνα να διεκδικεί πόρους για το δήμο του και την άλλη στο χωριό του δίπλα στον κάθε φίλο του κτηνοτρόφο.

Μάλιστα, πρωταγωνίστησε στη διάσωση 21 ημιάγριων αλόγων Πίνδου το 2017 στις χιονισμένες βουνοκορφές  του όρους Γάβρογου, όταν αυτά ήταν αποκλεισμένα για μέρες σε χιόνια που ξεπερνούσαν το 1 μέτρο! Για το λόγο αυτό, ο Δήμος Γεωργίου Καραϊσκάκη και η 5η ΕΜΑΚ Ηπείρου πήραν το βραβείο Περιβαλλοντικής Ευαισθησίας Οικόπολις. Με πρωτοβουλία δική του σε συνεργασία με την Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας Ηπείρου και την ΕΜΑΚ τα άλογα διασώθηκαν και το έργο αυτό θεωρήθηκε ότι «υπερβαίνει την έννοια του καθήκοντος και παράλληλα ανέδειξε την υπεροχή της συνεργασίας». «Είναι έργο με προσανατολισμό και ωφέλεια για την άγρια πανίδα , το περιβάλλον και την κοινωνία και συνεπώς άξιο διάκρισης», ειπώθηκε από την Επιτροπή Αξιολόγησης Βραβείων Περιβαλλοντικής Ευαισθησίας (ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ 2017).

Περικλής Μίγδος δήμος

Την υπέρβαση αυτή του καθήκοντος, τη διαπιστώσαμε κι εμείς όταν πήγαμε να τον συναντήσουμε στο χωριό του, εν μέσω κακοκαιρίας προσπαθούσε ο ίδιος να διασώσει μία αγελάδα που είχε εγκλωβιστεί σε χαράδρα… νύχτωνε, η καταιγίδα πλησίαζε και το ζώο τελικά κατάφερε να σωθεί χάρη στην επιμονή αυτού του δημάρχου και την έγκαιρη παρέμβαση του! Από τα απλά στα σύνθετα και από τα μικρά στα ουσιώδη είναι πάντα στην πρώτη γραμμή δίνοντας λύσεις.

Όπλα του το συναίσθημα, η αγάπη του για τον τόπο του, η δύναμη της προσφοράς, η λατρεία του στα μικρά παιδιά και η ευγνωμοσύνη του στους μεγάλους, κρατώντας τους πάντα το χέρι. Αξιοσημείωτο είναι ότι μία φορά τη βδομάδα επισκέπτεται το νοσοκομείο για να δώσει κουράγιο σε όποιον συμπατριώτη του ασθενεί.

Στόχος του το χαμόγελο των δημοτών του και ο επαναπατρισμός των νέων.

  1. Απορρόφησε ρεκόρ κονδυλίων καταφέρνοντας να ενταχθεί σε όλα τα προγράμματα που ο δήμος του κατέθεσε πρόταση.
  2. Απέσπασε αξιόλογες χρηματοδοτήσεις για το δήμο του από κρατικά ταμεία.
  3. Κέρδισε επάξια την πλήρη οικονομική στήριξη της Περιφέρειας Ηπείρου.

Με αποτέλεσμα ήδη ο δήμος να διέρχεται σε φάση ανάπτυξης με έργα που βρίσκονται εν εξελίξει. Να σημειωθεί ότι διαθέτει υποστελεχωμένες υπηρεσίες αλλά με υπαλλήλους ευσυνείδητους και φιλότιμους, έχει δυσπρόσιτες περιοχές με σημαντικές δυσκολίες και σημαντικές ελλείψεις υποδομών. Τώρα ο Δήμος Γεωργίου Καραϊσκάκη περνά σε μια νέα εποχή αφού ο δήμαρχος Περικλής Μίγδος έθεσε τις βάσεις στη θητεία που διένυσε με επιτυχία και ήρθε η ώρα με τη νέα του θητεία να καλπάσει. Ο απολογισμός έχει θετικό πρόσημο και με έναν Προϋπολογισμό τριπλάσιο από εκείνον που παρέλαβε το 2014.

Περικλής Μίγδος δήμος

Με επίκεντρο τον άνθρωπο, με πυρήνα τις ανθρώπινες σχέσεις, όσο ζει και αναπνέει ανάμεσά τους ο Περικλής τους, τόσο ο Δήμος τους γίνεται μια Οικογένεια!

Δείτε ακόμη:

Συνέντευξη : Περικλής Μίγδος – Δήμαρχος Γεωργίου Καραϊσκάκη

Συνέντευξη : Περικλής Μίγδος – Δήμαρχος Γεωργίου Καραϊσκάκη


Chrisa Sarantopoulou

Ταξιδεύω Γράφω Διαβάζω Χορεύω Κολυμπάω! Πατήστε να δείτε περισσότερα

Σχετικά άρθρα

Back to top button