Πιερία: Διέσωσαν μπούφο που τον βρήκαν τραυματισμένο στο έδαφος

Δείτε επίσης

Κατερίνα Ματέρη
Κατερίνα Ματέρη
Γεννήθηκα το 1997 στην Αθήνα αλλά η μεγάλη μου αγάπη είναι το νησί μου, η Κεφαλονιά. Όταν ήμουν μικρή ήθελα να γίνω αεροσυνοδός, μετά δασκάλα, μετά στρατιωτική ψυχολόγος. Αυτό που δεν είχα καταλάβει όμως ήταν ότι μου άρεσε η δημοσιογραφία και η επικοινωνία. Έτσι σπούδασα Επικοινωνία και ΜΜΕ. Μου αρέσει να περπατάω και να ανακαλύπτω γραφικά σοκάκια και μαγαζιά, λατρεύω τα ταξίδια και κρατάω για ενθύμιο εισιτήρια και αποδείξεις απο κάθε προορισμό και ξοδεύω περισσότερα λεφτά από όσα έχω σε βιβλία και σουβενίρ.

Μια υπέροχη και …διαφορετική διάσωση έγινε στην περιοχή στην περιοχή Νέους Πόρους Πιερίας όπως μαθαίνουμε από τη φιλοζωική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Δράση Εθελοντών Δίου-Ολύμπου “ο Περίτας”.

Πρόκειται για τη διάσωση ενός μπούφου, ο οποίος βρέθηκε να κάθεται τραυματισμένος στο έδαφος μην μπορώντας να πετάξει.

Είναι όμορφο να ενδιαφερόμαστε για την άγρια φύση, όπως και με τα κατοικίδια ζώα, σκύλος και γάτα. Γιατί πραγματικά η άγρια φύση υποφέρει και χάνεται μέρα με τη μέρα εξαιτίας του ανθρώπου και των ενεργειών του.

«Μια ωραία διάσωση έγινε χτες στην περιοχή Νέους Πόρους Πιερίας όπου αξίζει να αναφέρουμε. Το συγκεκριμένο άγριο ζώο, για την ακρίβεια μπούφος, όπως μας ενημέρωσε η άγρια ζωή, βρέθηκε τραυματισμένος να κάθεται στο έδαφος και να μην μπορεί να πετάξει.

Η Θωμαή και η Δήμητρα, που εντόπισαν το ζώο και ήρθαν σε επαφή μαζί μας, προστάτευσαν το πουλί από τα σκυλιά, που ήταν εκεί κοντά, μέχρι να έρθουν να το πιάσουν. Η Ευδοξία, αμέσως μόλις την ενημερώσαμε, πήγε στο σημείο με τον Απόστολο.Ο Απόστολος ήταν αυτός που έπιασε το ζώο και μετά το μετέφερε στο Λιτόχωρο ώστε να το παραδώσει σε εμάς. Και εμείς με τη σειρά μας να το πάμε στα ΚΤΕΛ για να φτάσει στα χέρια της άγριας ζωής. Όταν υπάρχει διάθεση από όλους να βοηθήσουν, έστω και λίγο, πάντα βγαίνει ένα καλό αποτέλεσμα.

Όταν βρείτε ένα άγριο ζώο, να απευθύνεστε στη Δράση για Άγρια Ζωή».

Πηγή: petpet.news

Ακολουθήστε την σελίδα μας Bestnews στο Facebook

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News

- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -

Ο Καιρός

- Advertisement -

Καιρός Αθήνα

Τελευταία Νέα

- Advertisement -

Σας ενδιαφέρουν

- Advertisement -