ΕΡΓΑΣΙΑ

Πνοή ζωής στην «Βαρβαρέσος» από τον υπουργό Ανάπτυξης

Δυναμική εξαγωγική πορεία ευχήθηκε στην πρόεδρο του Δ.Σ. της «Βαρβαρέσος Α.Ε. Ευρωπαϊκά Νηματουργεία», Αναστασία Βαρβαρέσου, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης.

Βαρβαρέσος

Ο υπουργός συναντήθηκε με την πρόεδρο του Δ.Σ. της «Βαρβαρέσος Α.Ε. Ευρωπαϊκά Νηματουργεία», Αναστασία Βαρβαρέσου και τον γενικό διευθυντή, Αργύρη Σαρρίδη, με αφορμή την επίτευξη συμφωνίας της εταιρείας με τους πιστωτές της.

Μετά τη συνάντηση, ο κ. Γεωργιάδης δήλωσε:

«Το υπουργείο Ανάπτυξης δεν έκανε τίποτα άλλο παρά το καθήκον του. Τον διαμεσολαβητικό ρόλο για να ολοκληρωθεί μια συμφωνία την οποία όλοι ήθελαν, αλλά καθυστερούσε να γίνει. Και οι συμφωνίες δεν είναι σημαντικό μόνο να γίνονται, αλλά να γίνονται και στον κατάλληλο χρόνο. Γιατί όταν γίνονται μετά, δεν έχει καμία σημασία. Επισκέφτηκα ο ίδιος το εργοστάσιο, συνάντησα μια οικογένεια που βάζει δικά της λεφτά και δικό της κόπο και που κάνει πολύ μεγάλες εξαγωγές. Εύχομαι λοιπόν από σήμερα να ξεκινήσουν μία νέα πορεία, να διπλασιάσουν τις εξαγωγές και να έχουν λαμπρό μέλλον».

Από την πλευρά της, η κυρία Βαρβαρέσου είπε:

«Ευχαριστούμε θέρμα τον υπουργό για τη βοήθειά του. Πράγματι μας στήριξε σε αυτή την πορεία που έχουμε επιλέξει. Ειλικρινά, σας ευχαριστούμε πάρα πολύ».

Από την πλευρά του ο κ. Σαρρίδης σημείωσε:

«Ευχαριστούμε τον υπουργό γιατί έπαιξε πρωταρχικό ρόλο στο να επιταχύνουμε τις διαδικασίες για συμφωνία με τις τράπεζες. Θα αποδείξουμε στην πράξη ότι άξιζε η εμπιστοσύνη που μας έδειξε».

Συμφωνία για το restart της κλωστοϋφαντουργίας Βαρβαρέσος


Σε συμφωνία για την αναδιάρθρωση των δανείων της Βαρβαρέσος και την παροχή χρηματοδότησης για την υλοποίηση του επενδυτικού της σχεδίου κατέληξαν, σύμφωνα με πληροφορίες, οι πιστώτριες τράπεζες και η ιδιοκτησία της ιστορικής κλωστοϋφαντουργίας.

Ολοκληρώθηκαν επιτυχώς οι συζητήσεις των δύο πλευρών, με την επίτευξη συμφωνίας σε όλα τα θέματα που είχαν τεθεί επί τάπητος. Θα υπογραφεί η συμφωνία αναδιάρθρωσης του δανεισμού, ανοίγοντας παράλληλα τον δρόμο για την εκταμίευση νέας χρηματοδότησης προς την εταιρεία, συνολικού ύψους 3,5 εκατ. ευρώ, με σταδιακές εκταμιεύσεις στο τμήμα που αφορά στο επενδυτικό πρόγραμμα που υλοποιήσει η κλωστοϋφαντουργία.

Η Βαρβαρέσος, που ιδρύθηκε πίσω στο 1974, τα τελευταία χρόνια, με την έμπρακτη κεφαλαιακή στήριξη των βασικών μετόχων, επιχειρεί παραγωγική «αντεπίθεση». Την άνοιξη του 2017, σε συνεργασία με την PWC, υπέβαλλε αίτημα αναδιάρθρωσης του υφιστάμενου δανεισμού της καθώς και αίτημα για τη χρηματοδότηση του Επενδυτικού Σχεδίου στις δανείστριες τράπεζες. Το σχέδιο που επικαιροποιήθηκε από την Grant Thornton εξαρχής προέβλεπε τη συμμετοχή των ιδιοκτητών με «φρέσκο χρήμα» στο εγχείρημα. Ακολούθως πραγματοποιήθηκε ΑΜΚ που καλύφθηκε από τους βασικούς μετόχους και με τη βοήθεια επιχορήγησης, ξεκίνησε να υλοποιείται επενδυτικό πρόγραμμα 4,75 εκατ.ευρώ για τον εκσυγχρονισμό της παραγωγικής της δραστηριότητας, με στόχο την ενίσχυση των (ήδη σημαντικών) εξαγωγών, την αύξηση των πωλήσεων και την είσοδο σε νέες καινοτόμες αγορές με προϊόντα προστιθέμενης αξίας.

Από τις αρχές του 2018 και μέχρι σήμερα η Βαρβαρέσος έπρεπε να αντιμετωπίσει, να προχρηματοδότησει και να αποκαταστήσει της συνέπειες από πυρκαγιά σε μονάδα της παράλληλα να υλοποιεί το επενδυτικό πρόγραμμα της χωρίς τραπεζική χρηματοδότηση, να αναπτύσσει νέα προϊόντα για νέους πελάτες, να δημιουργήσει ένα νέο πελατολόγιο και να υλοποιήσει την ΑΜΚ. Κατά συνέπεια, η επίσπευση των διαδικασιών για την ολοκλήρωση της συμφωνίας με τις τράπεζες ήταν επιτακτική.


Πασχαλινός Διαγωνισμός! Συλλεκτικό χειροποίητο σετ λαμπάδα Vintage!

Πασχαλινός Διαγωνισμός! Συλλεκτικό χειροποίητο σετ λαμπάδα

Το BestNews.gr σε συνεργασία με τον Φιλανθρωπικό Οργανισμό Σκοπός Ζωής και τη Ξανθή Γκούβρα Παπαδημητρίου, επ’ ευκαιρία του ΠΑΣΧΑΛΙΝΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ BAZAAR τους που είναι σε εξέλιξη, σας κάνουμε δώρο ένα Συλλεκτικό χειροποίητο σετ λαμπάδα Vintage!

Chrisa Sarantopoulou

Ταξιδεύω Γράφω Διαβάζω Χορεύω Κολυμπάω! Πατήστε να δείτε περισσότερα

Σχετικά άρθρα

Back to top button