Δεν έχει πολλές θερμίδες, είναι ελαφρύ και πάνω απ’ όλα είναι δροσερό. Το καρπούζι είναι η καλύτερα παρέα μας το καλοκαίρι.
Αυτό που ίσως δεν γνωρίζατε ή δεν είχατε σκεφτεί, είναι ότι το καρπούζι δεν είναι ελληνική λέξη, αλλά προέρχεται από την τουρκική λέξη karpuz, η οποία με τη σειρά της προέρχεται από την περσική xarbuz.
Ξέρετε ποια είναι η ελληνική; Μάλλον όχι. Η επιστημονική ονομασία για το φρούτο είναι «Κίτρουλλος ο εριώδης» (Citrullus lanatus).
Όμως υπάρχει μια ακόμα ελληνική λέξη για το καρπούζι. Και αν ξέρετε την αγγλική ονομασία, τότε θα την βρείτε λογική. Γιατί η ελληνική λέξη είναι «υδροπέπων» δηλαδή υδρο-πεπόνι. Στα αγγλικά, αν θυμάστε είναι water-melon!!!