Πως μπορούν οι εργαζόμενοι σε επιχειρήσεις να κάνουν δωρεάν rapid test κορονοϊού

Δείτε επίσης

Ομάδα Best News
Η ομάδα μας αποτελείται από έμπειρους δημοσιογράφους με θετικό πνεύμα.

Από πότε και πως θα μπορούν οι εργαζόμενοι σε επιχειρήσεις άνω των 20 ατόμων να κάνουν δωρεάν rapid test κορονοϊού

Σε πλήρη λειτουργία είναι η ειδική πλατφόρμα για αιτήσεις επιχειρήσεων άνω των 20 υπαλλήλων, προκειμένου να κάνουν δωρεάν rapid tests.

Οπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας, οι επιχειρήσεις που επιθυμούν να κάνουν ελέγχους μπορούν να μπουν στη διεύθυνση https://ergasia.testing.gov.gr/.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι η χώρα μας σημείωσε νέο ρεκόρ ημερήσιων τεστ (46.000 την ημέρα σε 7ημερη κυλιόμενη βάση) για τη διάγνωση του κορονοϊού και βρίσκεται πλέον -με βάση τα στοιχεία του ECDC- μεταξύ των ευρωπαϊκών χωρών που πραγματοποιούν τα περισσότερα τεστ.

Στόχος τώρα είναι η διενέργεια περισσότερων γρήγορων διαγνωστικών τεστ στις επιχειρήσεις άνω των 20 εργαζομένων που μπορεί να συμβάλει καθοριστικά στην πιο ασφαλή επαναλειτουργία της οικονομίας με τον ταχύτερο εντοπισμό των θετικών κρουσμάτων Covid και την αποφυγή δημιουργίας εστιών υπερμετάδοσης.

Οι εργαζόμενοι των επιχειρήσεων άνω των 20 υπαλλήλων θα μπορούν να υποβάλλουν αίτημα διενέργειας τεστ κορονοϊού (rapid test) μέχρι και 2 φορές το μήνα, μέσω της ειδικής πλατφόρμας https://ergasia.testing.gov.gr/ που δημιουργήθηκε και έχει τεθεί σε πλήρη λειτουργία.

Υπενθυμίζεται ότι για όσους εργαζομένους απασχολούνται σε εταιρείες με λιγότερους από 20 υπαλλήλους, υπάρχει η δυνατότητα εγγραφής στην πλατφόρμα testing.gov.gr.

Το μέτρο αυτό έρχεται σε συνέχεια των άλλων πρωτοβουλιών που έχουν αναληφθεί από το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων για τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού, όπως είναι η υποχρεωτική τηλε-εργασία (όπου αυτή μπορεί να παρασχεθεί), οι άδειες ειδικού σκοπού και η εντατικοποίηση των ελέγχων στις επιχειρήσειςγια την τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων από το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ).

Ακολουθήστε την σελίδα μας Bestnews στο Facebook

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News

- Advertisement -
- Advertisement -

Τελευταία Νέα

- Advertisement -

Σας ενδιαφέρουν

- Advertisement -