Πώς θα πραγματοποιηθεί τελικά η Eurovision φέτος;

Δείτε επίσης

Κατερίνα Ματέρη
Κατερίνα Ματέρη
Γεννήθηκα το 1997 στην Αθήνα αλλά η μεγάλη μου αγάπη είναι το νησί μου, η Κεφαλονιά. Όταν ήμουν μικρή ήθελα να γίνω αεροσυνοδός, μετά δασκάλα, μετά στρατιωτική ψυχολόγος. Αυτό που δεν είχα καταλάβει όμως ήταν ότι μου άρεσε η δημοσιογραφία και η επικοινωνία. Έτσι σπούδασα Επικοινωνία και ΜΜΕ. Μου αρέσει να περπατάω και να ανακαλύπτω γραφικά σοκάκια και μαγαζιά, λατρεύω τα ταξίδια και κρατάω για ενθύμιο εισιτήρια και αποδείξεις απο κάθε προορισμό και ξοδεύω περισσότερα λεφτά από όσα έχω σε βιβλία και σουβενίρ.

Η Eurovision θα πραγματοποιηθεί, όπως έχει ήδη γίνει γνωστό, τον Μάιο στο Ρότερνταμ και η διοργάνωση ανακοίνωσε τον τρόπο διεξαγωγής του φετινού διαγωνισμού.

Όπως είχε αποκαλυφθεί τον περασμένο Οκτώβριο, η EBU είχε ετοιμάσει τέσσερα διαφορετικά σχέδια έκτακτης ανάγκης για την Eurovision του 2021, ανάλογα με την κατάσταση στην οποία θα βρίσκεται η ήπειρος όσον αφορά την παγκόσμια υγειονομική κρίση.

Σύμφωνα με την τελευταία ανακοίνωση της EBU, πρόθεσή της είναι να εμφανιστούν live στη σκηνή στο Ρότερνταμ και οι 42 εκπρόσωποι, αν και δεν έχει ακόμη ληφθεί απόφαση για την παρουσία -ή όχι- κοινού στο στάδιο.

«Το πνεύμα και η παράδοση του Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision είναι η ένωση της Ευρώπης σε ένα στάδιο και είμαστε ακόμα αποφασισμένοι να το επιτύχουμε στο Ρότερνταμ τον Μάιο. Προχωράμε με τα σχέδιά μας για την παραγωγή ενός ασφαλούς διαγωνισμού τραγουδιού της Eurovision, με όλους τους καλλιτέχνες να παίζουν ζωντανά στο Ρότερνταμ», δήλωσε ο Μάρτιν Έστερνταλ, εκτελεστικός επόπτης του διαγωνισμού.

«Το εν λόγω πρωτόκολλο καταδεικνύει τη δέσμευσή μας για τη διασφάλιση της υγείας των παρευρισκομένων, συμπεριλαμβανομένων των αντιπροσωπειών κάθε χώρας και του Τύπου, που είναι η πρώτη προτεραιότητα μας», πρόσθεσε. 

Σύμφωνα με τα μέτρα που ανακοινώθηκαν, κάθε διαγωνιζόμενος οφείλει προτού αναχωρήσει για την Ολλανδία, να παραμείνει σε καραντίνα πέντε ημερών και να επιδείξει αρνητικό τεστ Covid τουλάχιστον 72 ωρών. Μετά την άφιξη στην Ολλανδία, πρέπει όλοι να παραμείνουν στο ξενοδοχείο τους, με εξαίρεση τις μετακινήσεις στο στάδιο για τις πρόβες και τις εμφανίσεις, καθώς και «όποιες άλλες δραστηριότητες αφορούν το πρόγραμμα». Επίσης, όλοι -καλλιτέχνες, αντιπροσωπείες, δημοσιογράφοι- θα υποβάλλονται τακτικά σε τεστ, σε ειδικό χώρο ο οποίος θα διαμορφωθεί δίπλα στην αρένα.

To 2020 η Eurovision ακυρώθηκε λόγω πανδημίας και στη θέση του διαγωνισμού προβλήθηκε ένα ειδικό πρόγραμμα με τίτλο Europe Shine A Light, με αγαπημένες στιγμές από παλαιότερες χρονιές και ένα σύντομο κλιπ των τραγουδιών που θα διαγωνίζονταν.

 Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News

Ακολουθήστε την σελίδα μας Bestnews στο Facebook

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News

- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -

Ο Καιρός

- Advertisement -

Καιρός Αθήνα

Τελευταία Νέα

- Advertisement -

Σας ενδιαφέρουν

- Advertisement -