Πώς θα προστατέψουμε τα κατοικίδια μας από τον καύσωνα

Μάρκος Σεφερλής - Ακυβέρνητο καράβι η πατρίδα μας

Δείτε επίσης

Κατερίνα Ματέρη
Κατερίνα Ματέρη
Γεννήθηκα το 1997 στην Αθήνα αλλά η μεγάλη μου αγάπη είναι το νησί μου, η Κεφαλονιά. Όταν ήμουν μικρή ήθελα να γίνω αεροσυνοδός, μετά δασκάλα, μετά στρατιωτική ψυχολόγος. Αυτό που δεν είχα καταλάβει όμως ήταν ότι μου άρεσε η δημοσιογραφία και η επικοινωνία. Έτσι σπούδασα Επικοινωνία και ΜΜΕ. Μου αρέσει να περπατάω και να ανακαλύπτω γραφικά σοκάκια και μαγαζιά, λατρεύω τα ταξίδια και κρατάω για ενθύμιο εισιτήρια και αποδείξεις απο κάθε προορισμό και ξοδεύω περισσότερα λεφτά από όσα έχω σε βιβλία και σουβενίρ.

Οι υψηλές θερμοκρασίες κατά τους καλοκαιρινούς μήνες δεν ταλαιπωρούν μόνο εμάς, αλλά και τα κατοικίδια μας.

Τα κατοικίδια λόγω της γούνας τους, συχνά υποφέρουν πολύ περισσότερο με τη ζέστη απ’ όσο εμείς, ωστόσο μπορούμε να τα προστατεύσουμε όταν ο υδράργυρος χτυπάει «κόκκινο».

Ακολουθούν μερικές πρακτικές συμβουλές προκειμένου τα αγαπημένα μας κατοικίδια να παραμείνουν ασφαλή και υγιή εν μέσω καύσωνα.

Σκιά και νερό

Όταν το κατοικίδιό σας βρίσκεται σε εξωτερικούς χώρους, σιγουρευτείτε ότι έχει προστασία από τον ήλιο και άφθονο, κρύο νερό, ενώ όταν βγαίνετε μεγάλες βόλτες καλό είναι να έχετε ένα γεμάτο παγούρι για σκύλους, προκειμένου να μπορείτε να του δώσετε νερό ανά πάσα στιγμή.

Μην αφήνετε τα κατοικίδιά σας σε σταθμευμένο αμάξι

Ακόμα και με ανοιχτό κλιματισμό, η θερμοκρασία στο αυτοκίνητο μπορεί να ανέβει μέχρι και 10 βαθμούς υψηλότερα από το περιβάλλον, γεγονός που αποτελεί συχνή αιτία θανάτου για πολλά κατοικίδια τους καλοκαιρινούς μήνες.

Προσοχή στη θερμοπληξία

Οι ενδείξεις θερμοπληξίας στα ζώα είναι βαρύ λαχάνιασμα, ταχυπαλμία, δυσκολία στην αναπνοή, υπερβολική δίψα, πυρετός, ζαλάδες, ακατάσχετη έκκριση σάλιου, εμετοί, σκούρα κόκκινη ή μωβ γλώσσα και σε ακραίες περιπτώσεις απώλεια αισθήσεων.

Αν το κατοικίδιος σας πάθει θερμοπληξία βάλτε το αμέσως σε σκιά ή σε χώρο που κλιματίζεται και τοποθετήστε σακούλες με παγάκια ή βρεγμένες πετσέτες στο κεφάλι του, το λαιμό και το στήθος του, ρίχνοντας παράλληλα δροσερό νερό πάνω του και αφού δείτε να συνέρχεται, πηγαίνετέ το στον κτηνίατρο.

Προσοχή στην υγρασία

Τα ζώα «λαχανιάζουν» για να αποβάλουν την υγρότητα από τους πνεύμονές τους και να δροσιστούν. Ωστόσο αν το περιβάλλον είναι κορεσμένο από υγρασία δεν απορροφά την υγρότητα του σώματος του ζώου και η θερμοκρασία τους ανεβαίνει επικίνδυνα.

Γι’ αυτό τις μέρες με υγρασία καλό είναι να κρατάμε τους τετράποδους φίλους μας σε δροσερούς και ξηρούς χώρους.

Μειώστε τη φυσική άσκηση τις ζεστές μέρες

Όπως και για τους ανθρώπους, έτσι και για τα κατοικίδια, η έντονη φυσική άσκηση μπορεί να αποβεί μοιραία τις ζεστές μέρες. Ωστόσο τα κατοικίδια χρειάζονται λίγη προσοχή παραπάνω, αφού, περπατάνε ουσιαστικά «ξυπόλητα» και η καυτή άσφαλτος μπορεί να βλάψει το δέρμα στις πατούσες τους.

 Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News

Ακολουθήστε την σελίδα μας Bestnews στο Facebook

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News

- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -

Ο Καιρός

- Advertisement -

Καιρός Αθήνα

Τελευταία Νέα

- Advertisement -

Σας ενδιαφέρουν

- Advertisement -