Πως θα ζητήσεις από το σύμπαν αυτό που πραγματικά θέλεις και πως αυτό θα συνωμοτήσει

Μάρκος Σεφερλής - Ακυβέρνητο καράβι η πατρίδα μας

Δείτε επίσης

Χρύσα Σαραντοπούλου
Χρύσα Σαραντοπούλου
Ταξιδεύω Γράφω Διαβάζω Χορεύω Κολυμπάω!Πατήστε να δείτε περισσότερα

Σ‘ αγαπώ, επειδή είδα ένα όνειρο,

συνάντησα ένα βασιλιά, πούλησα κρύσταλλα,

διέσχισα την έρημο, οι φυλές κήρυξαν πόλεμο και

βρέθηκα κοντά σ’ ένα πηγάδι για

να μάθω πού έμενε ο αλχημιστής.

Σ’ αγαπώ, γιατί όλο το σύμπαν συνωμότησε για

να βρεθώ κοντά σου…

Paulo Coelho

«Όταν θέλεις κάτι, όλο το σύμπαν συνωμοτεί για να τα καταφέρεις», έγραψε ο Paulo Coelho στον Αλχημιστή και το πιστεύεις όταν νιώθεις ότι υπάρχει μια αόρατη δύναμη – εκείνη η ενέργεια, που μπορεί να βοηθήσει ολόκληρη την ανθρωπότητα, αρκεί να το ζητήσεις…!

Το σύμπαν ακούει, ναι ακούει, γι αυτό πρόσεχε τι εύχεσαι, τι του ζητάς, τι μονολογείς ακόμη και με τον εαυτό σου.

Πίσω από τα λόγια του διάσημου συγγραφέα ξεδιπλώνεται μια ολόκληρη κοσμοθεωρία, γι αυτό:

Ζήτα από το σύμπαν αυτό που πραγματικά θέλεις και διατύπωσε το σωστά και ολοκληρωμένα με θετικό τρόπο

Τις περισσότερες φορές που το μήνυμά μας δεν φτάνει στον ‘παραλήπτη του”, αυτό οφείλεται στο ότι ασυνείδητα στέλνουμε λάθος μήνυμα: αν σκεφτείς ότι όλοι κάνουμε καθημερινά χιλιάδες ασυνείδητες σκέψεις, από τις οποίες το 80% (τουλάχιστον) είναι αρνητικές, μην απορείς όταν έλκουμε ένα σωρό αρνητικές καταστάσεις. Γι’ αυτό, το πρώτο βήμα είναι να ελέγξουμε τις ίδιες μας τις σκέψεις: πού εστιάζεις, πού επικεντρώνονται οι σκέψεις σου; Στα θετικά ή στα αρνητικά; Αν χρησιμοποιήσουμε το παράδειγμα των σχέσεων, αναρωτήσου μήπως όσο κι αν λες «θέλω να βρω σύντροφο» τελικά σκέφτεσαι περισσότερο αρνητικά π.χ., «είναι δύσκολο να βρω ένα σωστό άνθρωπο να κάνω σχέση». Αν επικεντρώνεσαι στη δυσκολία και στην έλλειψη, αυτά θα έλξεις! Σκέψου θετικά και διατύπωσε σωστά και ολοκληρωμένα το μήνυμα που θέλεις να στείλεις στο σύμπαν.

Έπειτα γράψε το σε ένα χαρτί και φώναξε το δυνατά!

Χαλάρωσε και κάνε ασκήσεις αναπνοής

Όταν η σκέψη μας τρέχει είναι δύσκολο να την ελέγξουμε ώστε να δούμε αν πράγματι είναι αρνητική και σαμποτάρει την επικοινωνία μας με το σύμπαν! Οι ασκήσεις αναπνοής και ο διαλογισμός χαλαρώνουν. Όταν εστιάζουμε την προσοχή μας στην αναπνοή, επικεντρωνόμαστε στη στιγμή, στο τώρα. Γινόμαστε παρατηρητές του εαυτού μας. Παρατηρώντας την αναπνοή μας μαθαίνουμε να παρατηρούμε και ό,τι άλλο μας συμβαίνει χωρίς να ταυτιζόμαστε με αυτό, όπως για παράδειγμα, τις σκέψεις μας, οι οποίες είναι και η βασική αιτία του άγχους μας.

Απόκτησε ημερολόγιο

Κάνε ένα πείραμα αρχικά: Σημείωνε για ένα μήνα όλα αυτά που σε αγχώνουν και τις σκέψεις σου – τι φοβάσαι ότι θα συμβεί. Στο τέλος του μήνα δες από όλα αυτά που έχεις σημειώσει τι πραγματικά βγήκε αληθινό. Πιθανότατα ελάχιστα από αυτά, ίσως και τίποτα! Έτσι, θα δώσεις στον εγκέφαλό σου το μήνυμα ότι η ανησυχία δεν κάνει τίποτα άλλο από το να σου τρώει ενέργεια και να σε παγιδεύει σε αρνητικές σκέψεις, κρατώντας σε μακριά από την εκπλήρωση των στόχων σου. Έπειτα ξεκίνα να κρατάς ημερολόγιο με το τι συμβαίνει στην καθημερινότητά σου – είναι η δική σου ιστορία και πρέπει να την καταγράψεις! 

Παράλληλα κατέγραφε το πρόγραμμα σου, προγραμμάτισε τα ραντεβού σου, τους στόχους σου, τα όνειρά σου… και ότι από αυτά πραγματοποιείται βάζε δίπλα ένα ΟΚ!

Κάνε θετικές δηλώσεις, μίλα με θετικό τρόπο

Οι θετικές δηλώσεις είναι ένα από τα πιο δυνατά μας χαρτιά, αφού μέσω του λόγου μας στέλνουμε ηχηρά και «ευανάγνωστα» μηνύματα στο σύμπαν. Έλκεις Αυτό που Δηλώνεις:
να τις διατυπώνουμε σε ενεστώτα χρόνο,
να εκφραζόμαστε χρησιμοποιώντας θετικές λέξεις,
να είμαστε σαφείς και σύντομοι, και
να τις επαναλαμβάνουμε συχνά μέσα στην ημέρα και καθημερινά.

Έχε ευγνωμοσύνη

Η ευγνωμοσύνη αυξάνει τα επίπεδα ευτυχίας μας κατά 25% και έλκει στη ζωή μας θετικές καταστάσεις με ανέλπιστο τρόπο εκεί που δεν το περιμένεις. Η ευγνωμοσύνη ηρεμεί τη ψυχούλα μας!

Ξεκίνα από το ΓΙΑΤΙ και μάθε γιατί ζητάς ότι ζητάς

Το πιο σημαντικό πράγμα είναι να καταλάβουμε – συνειδητοποιήσουμε «γιατί» ζητάμε ό,τι ζητάμε. Και έτσι θα είμαστε σίγουροι αν αυτό το θέλουμε πραγματικά. Επίσης, αν πίσω από τα «θέλω» μας κρύβονται εγωιστικά κίνητρα, ανταγωνισμοί, κακίες… μην περιμένεις από το σύμπαν, με αυτή την ανεξάντλητη δύναμη αγάπης που διαθέτει, να είναι με το μέρος σου! Αν για να πάρουμε εμείς αυτό που θέλουμε πρέπει κάποιος άλλος άνθρωπος να βρεθεί σε δυσχερή θέση, γίνεται να έχουμε σύμμαχό μας αυτή την καθαρή πηγή ενέργειας; Μάλλον όχι…! Οπότε έχε πάντα καλά κίνητρα και ξεκάθαρα, με τη σιγουριά ότι αυτό που ζητάς είναι πραγματικά αυτό που θέλεις.

ΥΓ. Εάν ακολουθήσεις τις παραπάνω συμβουλές, το σύμπαν θα σου δώσει αυτό που ζητάς αλλά να θυμάσαι: Θα στο δώσει όταν θα είσαι έτοιμος γι’ αυτό…, άσχετα αν εσύ το θέλεις εδώ και τώρα. 

Χρύσα Σαραντοπούλου

Χρύσα Σαραντοπούλου
Δημοσιογράφος/ Σύμβουλος στρατηγικής επικοινωνίας/
Εναλλακτική θεραπεύτρια

#xriselida

Ακολουθήστε την σελίδα μας Bestnews στο Facebook

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News

- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -

Ο Καιρός

- Advertisement -

Καιρός Αθήνα

Τελευταία Νέα

- Advertisement -

Σας ενδιαφέρουν

- Advertisement -