Πού κυμαίνονται οι τιμές φέτος για τα μελομακάρονα και τους κουραμπιέδες

Μάρκος Σεφερλής - Ακυβέρνητο καράβι η πατρίδα μας

Δείτε επίσης

Κατερίνα Ματέρη
Κατερίνα Ματέρη
Γεννήθηκα το 1997 στην Αθήνα αλλά η μεγάλη μου αγάπη είναι το νησί μου, η Κεφαλονιά. Όταν ήμουν μικρή ήθελα να γίνω αεροσυνοδός, μετά δασκάλα, μετά στρατιωτική ψυχολόγος. Αυτό που δεν είχα καταλάβει όμως ήταν ότι μου άρεσε η δημοσιογραφία και η επικοινωνία. Έτσι σπούδασα Επικοινωνία και ΜΜΕ. Μου αρέσει να περπατάω και να ανακαλύπτω γραφικά σοκάκια και μαγαζιά, λατρεύω τα ταξίδια και κρατάω για ενθύμιο εισιτήρια και αποδείξεις απο κάθε προορισμό και ξοδεύω περισσότερα λεφτά από όσα έχω σε βιβλία και σουβενίρ.

Τα μελομακάρονα και οι κουραμπιέδες αρχίζουν να ψήνονται στα ζαχαροπλαστεία και οι μυρωδιές μάς βάζουν σε χριστουγεννιάτικο κλίμα. Πού, όμως, θα κυμανθούν οι τιμές για τους φέτος και πόσο έχει επηρεαστεί η τιμή αγοράς από τους καταναλωτές από τις γενικότερες αυξήσεις στα προϊόντα.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του «Ελεύθερου Τύπου», η τιμή ενός κιλού μελομακάρονα αγγίζει τα 16 ευρώ και πάνω, ενώ και οι κουραμπιέδες θα κυμανθούν περίπου στα 16 ευρώ.  Οι τιμές στα σούπερ μάρκετ φαίνεται ότι είναι χαμηλότερες, αφού τα μελομακάρονα και οι κουραμπιέδες κυμαίνονται στα 8 έως 10 ευρώ.

Όπως σημειώνει στο ίδιο μέσο ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αρτοποιών Ελλάδος, Μιχάλης Μούσιος: «Τα προϊόντα που είναι στα σούπερ μάρκετ είναι προϊόντα μαζικής παραγωγής. Ο καταναλωτής όταν πηγαίνει σε ένα φούρνο ή σε ένα ζαχαροπλαστείο βλέπει τον χώρο που παρασκευάζονται, χωρίς να υπονοώ κάτι, φτιάχνονται με πιο αγνά υλικά με αυτά ακριβώς που θα χρησιμοποιούν οι νοικοκυρές για να τα φτιάξουν στο σπίτι τους. Επίσης, είναι και η άλλη παγίδα ότι στις τιμές των σούπερ μάρκετ τα προϊόντα δεν ενάγονται στο κιλό».

Ο κ. Μούσιος σημειώνει ότι οι τιμές τα φετινά Χριστούγεννα θα κυμαίνονται από 13 έως 16 ευρώ, ενώ δεν αποκλείεται σε μεμονωμένα καταστήματα οι τιμές να φτάνουν τα 23 έως και 29 ευρώ. «Οι τιμές είναι σε λογικά πλαίσια, περίπου στα ίδια επίπεδα όπως και πέρσι. Αυτό που μπορούμε να δούμε μέχρι στιγμής είναι μία αύξηση του 5% και αυτή είναι απόλυτα δικαιολογημένη γιατί και από πέρσι μέχρι και φέτος έχουμε σημαντικές αυξήσεις σε πρώτες ύλες όπως τα βούτυρα, το ελαιόλαδο και το μέλι που χρειάζεται στα μελομακάρονα. Επίσης, στα καρύδια (ξηρούς καρπούς) έχουμε σημαντικές αυξήσεις».

Ακολουθήστε την σελίδα μας Bestnews στο Facebook

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News

- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -

Ο Καιρός

- Advertisement -

Καιρός Αθήνα

Τελευταία Νέα

- Advertisement -

Σας ενδιαφέρουν

- Advertisement -