Πράγματα που ανυπομονούμε να κάνουμε αυτή τη χρονιά

Μάρκος Σεφερλής - Ακυβέρνητο καράβι η πατρίδα μας

Δείτε επίσης

Κατερίνα Ματέρη
Κατερίνα Ματέρη
Γεννήθηκα το 1997 στην Αθήνα αλλά η μεγάλη μου αγάπη είναι το νησί μου, η Κεφαλονιά. Όταν ήμουν μικρή ήθελα να γίνω αεροσυνοδός, μετά δασκάλα, μετά στρατιωτική ψυχολόγος. Αυτό που δεν είχα καταλάβει όμως ήταν ότι μου άρεσε η δημοσιογραφία και η επικοινωνία. Έτσι σπούδασα Επικοινωνία και ΜΜΕ. Μου αρέσει να περπατάω και να ανακαλύπτω γραφικά σοκάκια και μαγαζιά, λατρεύω τα ταξίδια και κρατάω για ενθύμιο εισιτήρια και αποδείξεις απο κάθε προορισμό και ξοδεύω περισσότερα λεφτά από όσα έχω σε βιβλία και σουβενίρ.

Επιτέλους έφτασε το 2021 και σίγουρα όλοι νιώθουμε σαν να έχει φύγει ένα τεράστιο βάρος από πάνω μας. Δεν λέω ότι από τη μια μέρα στην άλλη τα πράγματα θα γίνουν καλύτερα αλλά σίγουρα είμαστε πιο αισιόδοξοι για τη χρονιά που ξεκινάει.

Κακά τα ψέματα, το 2020 ήταν μια χρονιά που δεν μπορεί να ξεχαστεί εύκολα. Στερηθήκαμε εξόδους, διασκέδαση, ταξίδια αλλά πάνω από όλα στερηθήκαμε τους ανθρώπους μας. Σε πόσους έλειψε μια αγκαλιά, μια έξοδος με την παρέα ή μια βόλτα μέχρι τη θάλασσα; Σίγουρα σε πολλούς αλλά αυτά σε καμία περίπτωση  δεν συγκρίνονται με εκείνους που έχασαν κάποιο μέλος της οικογένειάς τους ή που κάθε μέρα ανησυχούσαν μήπως κάποιος συγγενής τους νοσήσει από κορωνοϊό.

Μέσα από όλο αυτό καταφέραμε να γίνουμε πιο δυνατοί και να εκτιμήσουμε καταστάσεις και πρόσωπα που μέχρι στιγμής θεωρούσαμε δεδομένα. Περάσαμε περισσότερο χρόνο με τις οικογένειές μας, αγαπήσαμε περισσότερο τον εαυτό μας και αποκτήσαμε νέα χόμπι και ενδιαφέροντα.

Παρόλο που η πανδημία του κορωνοϊού δεν θα εξαλειφθεί από τη μια μέρα στην άλλη, ο κόσμος σιγά σιγά θα αρχίσει να επιστρέφει στην κανονικότητα και στις παλιές του δραστηριότητες. Παρακάτω θα βρείτε αυτά για τα οποία ανυπομονούμε περισσότερο να κάνουμε.

1. Διακοπές

2021

Παρόλο που μερικοί κατάφεραν να ταξιδέψουν πέρσι, υπήρξαν και αρκετοί  -ανάμεσά τους κι εγώ- που δεν μπόρεσαν να πραγματοποιήσουν αυτό το ταξίδι που σχεδίαζαν από την αρχή της χρονιάς. Εντάξει, μην παραπονιέμαι το καλοκαίρι πήγα διακοπές αλλά σίγουρα μου έλειψε να μπω σε ένα αεροπλάνο και να εξερευνήσω μια άγνωστη για μένα χώρα. Θα υπάρχουν αρκετοί περιορισμοί και το 2021, αλλά ας ελπίσουμε πως θα είναι πιο εύκολο να βγούμε στο εξωτερικό με λιγότερο φόβο και περισσότερο ενθουσιασμό.

2. Αγκαλιές

2021

Δεν νομίζω ότι υπάρχει άνθρωπος που δεν αγαπάει τις αγκαλιές αλλά αν υπάρχει το 2020 ήταν η χρονιά του. Προσωπικά, πριν από την πανδημία είχα την αγκαλιά ως ένα είδος χαιρετισμού  αλλά τώρα το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να του δίνω τον αγκώνα μου και φέτος σχεδιάζω -αν όλα πάνε καλά- να αγκαλιάζω τους πάντες. Οι αγκαλιές όχι μόνο σε κάνουν χαρούμενο αλλά σύμφωνα με έρευνα μειώνουν και τα επίπεδα άγχους και προστατεύουν τον οργανισμό από το στρες και την κατάθλιψη.

3. Επιστροφή στο γραφείο

2021

Πολλοί άνθρωποι λατρεύουν να δουλεύουν από το σπίτι και τους αρέσει αυτή η ευελιξία που τους προσφέρεται, αλλά άλλοι δεν μπορούν να φανταστούν τον εαυτό τους εκτός γραφείου και αποσυντονίζονται στο σπίτι τους. Αρκετές εταιρείες το 2021 θα υιοθετήσουν διάφορες στρατηγικές ώστε να ικανοποιήσουν τους εργαζόμενους τους αλλά και για να τους κάνουν να νιώσουν ασφαλείς στο εργασιακό τους περιβάλλον.

4. Συγκεντρώσεις σε σπίτια

2021

Προφανώς δεν μιλάμε για πάρτι 100 ατόμων αλλά μια μικρή συγκέντρωση χωρίς φόβο θα μπορούμε να κάνουμε. Πόσο καιρό έχουμε να βρεθούμε για παράδειγμα 10 άτομα και να παίξουμε ένα επιτραπέζιο παιχνίδι ή απλά να κάτσουμε μπροστά από την τηλεόραση και να χαζέψουμε μια ταινία;

5. Αυτή τη χρονιά θα πάω γυμναστήριο

2021

Αν είσαι από εκείνους που πληρώνουν ετήσια συνδρομή και δεν πατάνε ποτέ στο γυμναστήριο, τότε δεν θα ανυπομονείς για αυτή την επιστροφή. Πολλοί όμως πηγαίνουν καθημερινά στο γυμναστήριο και αυτή την περίοδο που είναι κλειστά δυσκολεύονται πολύ. Βέβαια, αν είσαι όντως λάτρης συνεχίζεις το πρόγραμμα σου κάνοντας γυμναστική σε εξωτερικούς χώρους ή ακόμα και στο σπίτι. Αλλά σίγουρα άλλη αίσθηση έχει να αθλείσαι με όργανα γυμναστικής ή να συμμετέχεις σε ομαδικά προγράμματα.

6. Όχι άλλο Zoom

2021

To Zoom και το Skype έγινε το αγαπημένο μας εργαλείο την περίοδο της καραντίνας και όχι αδίκως καθώς ήταν ένας τρόπος να επικοινωνούμε και να βλέπουμε τα αγαπημένα  μας πρόσωπα. Ωστόσο, αυτή τη χρονιά ελπίζουμε να το χρησιμοποιούμε ακόμα λιγότερο και να συναντιόμαστε από κοντά με τους αγαπημένους μας έστω και με μάσκες.

Γενικά, είτε ανυπομονείς να κάνεις κάτι πιο υπερβολικό είτε μπορείς να αρκεστείς σε πιο απλά πράγματα ένα είναι το σίγουρο. Το 2021 θα είναι καλύτερο από τους τελευταίους 12 μήνες.

                                  «Τις πιο όμορφες μέρες μας δεν τις ζήσαμε ακόμα» Ναζίμ Χικμέτ

 Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε την σελίδα μας Bestnews στο Facebook

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News

- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -

Ο Καιρός

- Advertisement -

Καιρός Αθήνα

Τελευταία Νέα

- Advertisement -

Σας ενδιαφέρουν

- Advertisement -