Πράξη αγάπης και ελπίδας η εθελοντική αιμοδοσία από την Περιφέρεια Αττικής και τον «ΠΔΣ Οδυσσέας Πετρούπολης»

Μάρκος Σεφερλής - Ακυβέρνητο καράβι η πατρίδα μας

Δείτε επίσης

Χρύσα Σαραντοπούλου
Χρύσα Σαραντοπούλου
Ταξιδεύω Γράφω Διαβάζω Χορεύω Κολυμπάω!Πατήστε να δείτε περισσότερα

Παρουσία του  Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργου Πατούλη και με τη συμμετοχή πολλών εθελοντών νεαρής ηλικίας πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 14 Φεβρουαρίου 2021,  από την Περιφέρεια Αττικής, τον Ποδηλατικό Δρομικό Σύλλογο Οδυσσέα Πετρούπολης και σε συνεργασία με το «Όλοι Μαζί Μπορούμε», εθελοντική αιμοδοσία για την κάλυψη αναγκών του Νοσοκομείου Παίδων «Η Αγία Σοφία», στο Κλειστό Γυμναστήριο Πετρούπολης «Νίκος Παξιμαδάς».

Η αιμοδοσία ήταν αφιερωμένη στην Παγκόσμια Ημέρα κατά του Παιδικού Καρκίνου.

Τη δράση υποστήριξαν η Αντιπεριφέρεια Δυτικού τομέα Αθηνών, ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, το Νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία» και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εθελοντών Αιμοδοτών (ΠΟΣΕΑ). Τον συντονισμό από την πλευρά της Περιφέρειας Αττικής είχε η ειδική συνεργάτης Άθλησης του Περιφερειάρχη Αττικής Χριστίνα Γαλανοπούλου ενώ τηρήθηκαν αυστηρά τα μέτρα προστασίας κατά του covid-19

Οι περισσότερες από 70 φιάλες αίματος που συγκεντρώθηκαν αποτελούν ένα μεγάλο μήνυμα ανθρωπιάς, αγάπης, ελπίδας και αλληλεγγύης. Ο Ποδηλατικός Δρομικός Σύλλογος Οδυσσέας Πετρούπολης αποδεικνύει καθημερινά πως αθλητισμός, κοινωνική προσφορά και δημόσια υγεία βαδίζουν χέρι-χέρι. Τα μέλη του Συλλόγου είτε ως αιμοδότες, είτε ως εθελοντές στηρίξαν δυναμικά την εθελοντική αιμοδοσία και πάντα δηλώνουν παρόντες όπου έχει ανάγκη ο συνάνθρωπος.

Συγκίνηση και δύναμη προκάλεσε η μεγάλη συμμετοχή νέων αιμοδοτών, οι οποίοι προσήλθαν με υπομονή, ευγένεια και χαμόγελο αψηφώντας τις καιρικές συνθήκες. Οι ανάγκες για αίμα ιδιαίτερα στα παιδιά είναι ιδιαίτερα αυξημένες και οφείλουμε όλοι να συνεχίσουμε να στηρίζουμε την προσπάθεια για  τη στήριξη τους, με  όσα μέσα διαθέτουμε.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες στη συνεισφορά της ομάδας αιμοληψίας του Νοσοκομείου Παίδων « Η Αγία Σοφία» που με τη ανθρώπινη και ζεστή συμπεριφορά τους έκαναν του αιμοδότες να αισθανθούν ασφάλεια και εμπιστοσύνη, στο «Δειπνοσοφιστήριον» για την προσφορά εδεσμάτων για τους εθελοντές αιμοδότες και στην εταιρεία «Βίκος» για τη χορηγία νερών και πορτοκαλάδων.

Σε δηλώσεις του ο Πρόεδρος του «ΠΔΣ Οδυσσέας Πετρούπολης» Δημήτρης Ζωναράς τόνισε: « Είναι μεγάλη τιμή για το Σύλλογο μας που επιλέχθηκε από την Περιφέρεια Αττικής για μια τόσο μεγάλη εκδήλωση αγάπης όπως είναι η εθελοντική αιμοδοσία. Σήμερα στείλαμε το μήνυμα πως αθλητισμός και ζωή συμβαδίζουν αρμονικά.Ευχαριστώ τον Περιφερειάρχη Γιώργο Πατούλη, τον Αντιπεριφερειάρχη Ανδρέα Λεωτσάκο και το Δήμαρχο Πετρούπολης Στέφανο Βλάχο. Πάνω από όλα ευχαριστώ τους φίλους, αθλητές και μέλη του συλλόγου που ήρθαν να αφιερώσουν δέκα λεπτά από τη ζωή τους. Να δώσουν αίμα και να δώσουν ζωή»

viberΤο BestNews και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας και μείνετε ενημερωμένοι για όλα τα καλά νέα των ημερών από το πρώτο site στην Ελλάδα με μόνο θετικές ειδήσεις και πολλούς Διαγωνισμούς!!!

Ακολουθήστε την σελίδα μας Bestnews στο Facebook

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News

- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -

Ο Καιρός

- Advertisement -

Καιρός Αθήνα

Τελευταία Νέα

- Advertisement -

Σας ενδιαφέρουν

- Advertisement -